به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری خبرآنی؛ تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویری از سحابی "میگو" را ثبت کرده است. این سحابی زیبا در فاصله 6 هزار سال نوری از زمین در قسمت دم صورت فلکی عقرب قرار دارد.
علیرغم اندازه بزرگ این سحابی، به ندرت از آن تصویربرداری میشود چراکه کمنور است و فقط مقدار کمی نور از خود ساطع میکند. بیشتر ستارگان درون سحابی در بخشهای دیگری از طیف که برای چشم انسان نامرئی هستند، نور ساطع میکنند. تصاویر هابل در طول موج نور مرئی و در مادون قرمز به آنها اجازه میدهد تا جزئیات بیشتری از چرخشهای زیبای گرد و غبار و گاز را ببیند.
سحابی "میگو" محل تولد ستارگان عظیم است که در صورت فلکی عقرب و در فاصله 6 هزار سال نوری از زمین قرار دارد. این سحابی اگرچه 250 سال نوری امتداد دارد و فضایی برابر چهار برابر اندازه ماه کامل را پوشش میدهد اما عمدتاً در طول موجهایی که چشم انسان قادر به تشخیص آن نیست، نور ساطع میکند و برای بینندگان زمین بسیار ضعیف میشود.
این سحابی زیبا با نام "IC 4628" شناخته میشود که به آن سحابی انتشاری نیز میگویند به این معنا که گاز آن توسط تابش ستارگان مجاور انرژی گرفته یا یونیزه شده است. تابش این ستارگان پرجرم، الکترونها را از اتمهای هیدروژن سحابی جدا میکند. همانطور که الکترونهای پرانرژی با ترکیب مجدد با هستههای هیدروژن از حالت پرانرژی خود به حالت کم انرژی باز میگردند، انرژی را به شکل نور ساطع میکنند و باعث درخشش گاز سحابی میشوند. در این تصویر، رنگ قرمز نشاندهنده وجود انتشار آهن یونیزه (Fe II) است.
انتهای پیام/