بیش از ۲۸ هزار افغان برای ورود به ایالات متحده درخواست دادهاند، اما از زمان تسلط طالبان بر افغانستان تنها حدود ۱۰۰ مورد تایید شده است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامهای فدرال آمریکا میگویند، بیش از ۲۸ هزار افغان به دلایل بشردوستانه برای ورود موقت به ایالات متحده از مدت کوتاهی قبل از آنکه افغانستان دوباره تحت تسلط طالبان قرار گیرد و خروج پر همهمه ایالات متحده رخ دهد، درخواست دادهاند اما تنها حدود ۱۰۰ مورد از آنها تایید شدهاند.
خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده آمریکا (USCIS)، برای رسیدگی به موج روزافزون درخواستها طبق برنامهای کمتر استفادهشده تحت عنوان «آزادی بشردوستانه» تقلا میکند، اما وعده داده است تا این عقبماندگی را با افزایش تعداد کارکنانش جبران کند.
خانوارهای افغان در آمریکا و گروههای مهاجرتی حامی آنها میگویند که سرعت کم تایید درخواستها، امنیت عزیزان آنها را تهدید میکند و بسیاری از آنها نگرانند که بابت روابطشان با نیروهای تحت امر آمریکا در افغانستان هدف حکمرانهای جدید در این کشور –طالبان- قرار گیرند.
نیروهای ناتوی تحت امر آمریکا، در ۳۱ اوت پس از بیست سال که از عزل یک دولت طالبان در افغانستان در جریان حملهای نظامی به دنبال حملات یازده سپتامبر میگذشت، خارج شدند. گروه مسلح طالبان که یک دهه نظامیگری علیه نیروهای آمریکایی به راه انداخته بود، ماه اوت و به دنبال سقوط دولت اشرف غنی که تحت حمایت غرب بود، قدرت را به دست گرفت.
رهبران ارشد طالبان قول دادهاند تا افراد همکار با دولت قبلی کابل را عفو کنند، اما برخی از افغانها همچنان نگرانند که هدف نیروهای رده پایین طالبان قرار گیرند.
"سوفی" که ساکن آمریکاست و خانوادهاش از ۲۱ تن از اقوامشان حمایت میکند که به دنبال استفاده از برنامه آزادی بشردوستانه هستند، گفت: ما نگران جان آنها هستیم. گاهی فکر میکنم که روزی میرسد که از خواب بیدار شوم و تلفنی به من بگویند که آنها دیگر نیستند.
به گفته یک وکیل موسسه بینالمللی نیوانگلند در لاول ماساچوست، روند آهسته تایید درخواستها در حالیست که این خانوادهها تاکنون صدها دلار و شاید هزاران دلار هزینه پرداخت کردهاند. به گفته او، هر درخواست ۵۷۵ دلار هزینه دارد و این بدان معناست که خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده که خودش بودجه میگیرد، طی چند ماه گذشته تنها از افغانها حدود ۱۱.۵ میلیون دلار پول گرفته است.
از بیش از ۱۰۰ موردی که درخواستشان تا اول ژوئیه پذیرفته شده است، برخی هنوز در افغانستان هستند و برخی توانستهاند به کشورهای ثالث برسند. به گفته این وکیل، این برنامه معمولا کمتر از ۲۰۰۰ مورد درخواست در سال از تمام ملیتها دریافت میکند و این نهاد آمریکایی به طور متوسط حدود ۵۰۰ مورد را تایید میکند.
انتهای پیام