به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در نامهای به آیتالله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری با تشریح مشکلات و سختیهای شغلی جامعه پرستاری و موانع خدمتی آنان، درخواست رسیدگی فوری به سه خواسته مهم پرستاران در دوران کرونا تا روز پرستار را ارائه کرد.
متن این نامه به این شرح است:
حضرت آیت الله دکتر رئیسی «دامة توفیقاته»
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
احتراما به استحضار عالی میرساند دو سال سخت و نفسگیر از زمان مبارزه با کرونای منحوس گذشت و مدافعین سلامت، با نثار جان و سلامت خویش، ویروسی که با هدف گرفتن نفسهای مردم، سینه همه را تنگ و رعب و وحشت را در کشور گسترانده بود به لطف الهی و با مبارزه بی امان، با جهاد در خط مقدم، اکنون متقابلا نفس کرونا را به شماره انداخته اند.
علیرغم تقدیم 150 شهید و ابتلای بالغ بر 140 هزار پرستار و تقدیم حدود 9 هزار جانباز کرونایی اما حمایتهای صریح و انگیزهافزای چندین و چند باره مولی و مقتدایمان، مقام عظمای ولایت و رهبری به مثابه قله افتخار و عظمت ما است و معظم له بارها در بدترین شرایط با دمیدن روح امید و نشاط در کالبد خسته و زخم خورده پرستاران؛ به آنها انگیزه مضاعف مبارزه بی امان با کرونای فوق خطرناک دادند.
بسیاری از این مدافعان عزیز سلامت علاوه بر تقدیم جان، سلامتی و حیات خود، گاهی همسر، فرزند، پدر و مادر خویش را نیز در این مبارزه از دست دادند.
حتی تعداد زیادی از این عزیزان دو سال از نعمت شیرین همراهی با اعضای خانواده خود گذشتند و به بیماران کرونایی نزدیکتر شدند و بیشتر از اعضای خانواده خود به آنها رسیدگی کردند. گاهی هفتهها ساکن بیمارستانها شدند تا میزبان بیماران و حتی ویروس کرونا باشند تا مردم کمتر آسیب ببینند.
به نظر ما تا سالهای سال، مورخین تاریخ حال و آینده نخواهند توانست مجاهدتهای پرستاران این مرز و بوم را تصور و تصویر کنند.
اقداماتی چون باز کردن راههای هوایی در حلق و بینی، عملیات احیا مستقیم بیماران کرونایی، دادن تنفس مصنوعی و گاهی نفس به نفس شدن با این بیماران، انتوباسیون، ساکشن ریه، تغذیه و ... توسط پرستاران برای بیمارانی که حتی اعضای خانوادهشان جرات ملاقات آنها را نداشتند؛ نمی دانیم با کدام تصور و تصویر قابل دوبارهسازی و انعکاس آن به تاریخ کشور است.
ما شاهد زحمات و تلاشهای شبانه روزی شما در شرایط فعلی کشور که قطعا بدتر از دوران جنگ است، هستیم. نامه اخیر (1007/1076) مورخه 23/8/1400 وزیر محترم بهداشت به دفتر حضرت عالی و محتوای آن، هم نشان از تلاش مشابه ایشان برای انعکاس مطالب و مشکلات مدافعین سلامت به حضرت عالی دارد و گویا به تنهایی هنوز نتوانستهاند مشکلی را از مدافعین سلامت حل کنند.
جناب رییس جمهور محترم
کرونا برای ما بسیار بدتر از زمان جنگ بود. از شما انتظار داریم که به برخی از مسئولان محترم اجازه ندهید تا کاری کنند که این مبارزین بی بدیل و بی تکرار تاریخ وطن، این روزها برای دفاع از حق خود، خودشان به صحنه بیایند.
مدافع سلامتی که در عنفوان جوانی است، در آغاز تشکیل خانواده است و درپی هزاران امید و آرزوی بلند، اما داوطلبانه تمام لذات و شیرینیهای زندگی را کنار می گذارد و دو هفته در بیمارستانها همنشین، غمگسار و پرستار بدترین بیماران کرونایی می شود؛ آیا قدر و قیمتی می توان بر این پرستار و رشادتهای او نهاد؟
در کدام آزمون استخدامی در سایر دستگاه ها، کسی جرات می کند نه دربخش ویژه کرونایی بیمارستانها بلکه فقط یک شب یا روز با یک بیمار کرونایی بد حال در یک اتاق لوکس فقط همنشین شود واستراحت کند؟
مگر همین ویروس کرونا نیست که از ترس اینکه مبادا کسانی را گرفتار کند، تمام مراکز تجاری، علمی دانشگاهی، آموزشی و... و در یک کلام کل کشور را تعطیل کرد.
تنها شغلی که تعطیل نشد که هیچ، لیکن خدماتش چندصد برابر ظرفیتش شد، کدام شغل بود؟
اینکه بارها در کلام گهربار مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) عبارت سخت و زیان آور بودن شغل پرستاری بیان شده است، حداقل یک گواه بزرگ آن کرونا بود.
قوانین کاربردی خوبی هم در این زمینه توسط مجلس محترم تصویب شده است. اگر خاطر مبارک باشد، در زمان ریاست حضرت عالی بر قوه عدلیه و قضاییه؛ نیز اعضای شورای عالی نظام پرستاری به نمایندگی از 250 هزار پرستار و مدافع سلامت در جلسه ای خدمتتان رسیدند و شرح مبسوطی از مسائل؛ موانع خدمتی و علل عدم اجرای قوانین مذکور بیان شد و حضرت عالی به دفاع جانانه برخاستید و با همکاری سازمان بازرسی و چند نهاد دیگر، برخی از اتفاقات مبارک هم افتاد اما کامل نبود و نیمه تمام ماند.
اکنون خواسته تمام مدافعان سلامت، همان تحقق فرامین و رهنمودهای مقام معظم رهبری و اجرای کامل قوانین پرستاری است.
لیکن اکنون در آستانه روز پرستار ملاحظه میفرمایید که علیرغم همه رشادتها و ایثارگریهای این جماعت از جان گذشته؛ نه تنها مسئولان فعلی در عمل هیچگونه قدرشناسی نمیکنند، بلکه در مقابل چشم باز و تعجب و تاسف مدافعین سلامت؛ با تسری برخی مزایا مثل فوق العاده خاص به مشاغلی که به هیچ عنوان کل دوره خدمتی آنان با یک سال خدمات مدافعین سلامت، قابل مقایسه نیست باعث شده تا مدافعین سلامت با احساس عدم قدرشناسی از سوی مسئولان؛ خود رأسأ دست به کار شوند و کم کم اعتراضاتی شکل بگیرد که قطعا نه خواسته قلبی این عزیزان نه نظام پرستاری و نه خواسته هیچ دلسوزی در کشور و نظام اسلامیمان نیست.
بنابراین مستدعی است حضرت عالی به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور و نقطه امید مدافعان سلامت و منتخبین قانونی آنها عنایت فرمایید:
1. کمیتهای متشکل از دفتر حضرت عالی، نظام پرستاری، سازمان برنامه و وزارت بهداشت، رفاه و دفاع و…شکل بگیرد و به مسائل مربوط به مدافعین سلامت در حوزههای دولتی و غیر دولتی؛ کشوری و لشکری رسیدگی و برای حل آنها برنامه ریزی کند.
2. موضوعاتی چون اعطای فوق العاده خاص، تغییر وضعیت نیروهای شرکتی، قراردادی، تمدید طرح، 89 روزه و … هر نیرویی که در دوره کرونا، در بالین کار کرده بدون فوت وقت تغییر وضعیت پیدا کند.( با دستورالعملی که همین کمیته تهیه میکند)
3. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از روز پرستار امسال اجرا شود و بیش از این به تاخیر نیفتد.
این سه موضوع مهمترین موضوعاتی هستند که در بین مدافعین سلامت در حال فعالیت بالینی به عنوان مطالبات درجه اول آنها مطرح است و با حل این سه مسئله و موضوع مهم، مدافعین عزیز سلامت به حداقلهای مورد نظرشان خواهند رسید.
البته اعطای امتیازات ایثارگری برای آسیب دیدهها و همین طور خانواده های معظم شهدای نظام سلامت نیز جزو مواردی است که در اکثر کشورها مورد توجه قرار گرفته و به خصوص در ابعادی چون اضافه حقوق کرونا، اعطای فوق العاده سختی کار کرونا و اعطای مرخصیهای اجباری به همراه برنامه های تفریحی و گردشگری که باعث بازسازی اوضاع روحی روانی مدافعین سلامت باشد، تاکنون در کشور ما اصلا به آنها پرداخته نشده و نگرانیهای جدی وجود دارد که «عوارضی چون سندرم پس از سوانح و حوادث» سراغ مدافعین سلامت بخشها و مراکز کرونایی بیاید که برای خودشان، محل کارشان و جامعه مشکل ساز باشد.
در پایان سازمان نظام پرستاری کشور که بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی نماینده منتخب بالغ بر 250 هزار کادر خدوم پرستری عزیز است ضمن اعتقاد کامل به راه حل های قانونی و اعتقاد به چارچوبهای فنی و کارشناسی حل مسائل بیش رو، نگرانی جدی و عمیق خود را از نوع رویکرد وعملکرد برخی مسئولان در دستگاههای کلان دولتی اعلام میکند و همراه و همگام عموم پرستاران ضمن آنکه پیگیر تمامی مطالبات و رفع موانع خدمتی این عزیزان جان بر کف است.
از حضرتعالی تقاضا دارد به این گونه مدیران که عمدتا در خارج از نظام سلامت اما موثر بر آن هستند، اجازه ندهید که وجهه مردمی دولت انقلابی و مردمی را در عرصه سلامت تضعیف کنند و باعث شوند تا با قیاس وضعیت نظام سلامت؛ وضعیت کارکنان، عملکرد آنها و سایر شاخصها، خدای نخواسته دولت عدالت محور حضرت عالی را ضعیف در ساحت سرمایههای انسانی حوزه سلامت معرفی کنند. از خداوند متعال سلامت و توفیقات روزافزون شما و تمامی دلسوزان نظام را خواستاریم.
انتهای پیام/