بازیافت کامل پره‌های توربین‌های بادی فناوری جدید شرکت اسپانیایی

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ برخلاف انرژی باد که سازگار با محیط زیست است, توربین‌های بادی که تولیدکننده این نیرو هستند را نمی‌توان تجهیزاتی سازگار با محیط زیست دانست. به همین دلیل کشورها در سراسر جهان با مشکل انباشته شدن انبوهی از پره‌های توربین‌های بادی منقرض شده روبرو هستند.

عمر تقریبی هر کدام از این پره‌ها حدود 20 سال است و به همین دلیل بسیاری از پره‌های قدیمی هم‌اکنون در اماکن دفن زباله در سراسر جهان خاک می‌خورند.

برای حل این مشکل، برخی از سازمان‌ها به فکر استفاده مجدد آنها افتاده و به ابتکاراتی همچون استفاده از آنها در معماری شهری، افزودن آنها به مخلوط بتن و حتی ساخت پل روی آورده‌اند.

شرکت زیمنس گیمزا واقع در منطقه زامودیوی اسپانیا یک گام فراتر برداشته و برای نخستین بار در جهان به فناوری «بازیافت کامل» پره‌های توربین‌های بادی قدیمی دست یافته است که RecyclableBlade نام دارد.

برای ساخت پره‌های توربین‌های بادی، مواد مختلفی با یکدیگر ترکیب می‌شوند. یکی از موادی که برای کامپوزیت این مواد مورد استفاده قرار می‌گیرد، نوعی رزین است که درنهایت، جداسازی دوباره و بازیافت این مواد را بسیار مشکل می‌کند.

به همین دلیل است که بسیاری از پره‌های تولیدی از دهه 70 میلادی به بعد ، همچنان در محل‌های دفن زباله انباشته شده‌اند.

اکنون این امیدواری بوجود آمده که فناوری RecyclableBlade این وضعیت را تغییر دهد؛ اگرچه پیش بینی می‌شود که این فناوری نیز عملا در 30 سال پیش‌رو به بهره برداری برسد.

در فناوری معرفی شده از سوی شرکت زیمنس گیمزا، پره‌ها را در محلولی قرار می‌دهند تا رزین‌های ترکیب شده با مواد سازنده پره‌ها، طی یک فرایند شیمیایی طولانی مدت حل و از این مواد جدا شوند. به این ترتیب می‌توان قطعات تیغه توربین‌ها را از یکدیگر جدا کرد که البته برای این کار، تیغه‌ها را برای چند ساعت در یک محلول اسیدی داغ نیز غوطه‌ور می‌کنند.

این محلول اسیدی هیچ تاثیری بر ماهیت تیغه‌ها نخواهد گذاشت و صرفا باعث می‌شود که بتوان پس از چند ساعت، مواد سازنده پره‌های توربین‌ها را جدا و از آنها در ساخت کالاهای مصرفی همچون تلویزیون و چمدان استفاده کرد.

بازیافت کامل پره‌ها یکی از بزرگترین چالش‌های صنعت توربین بادی است زیرا در حال حاضر 85 درصد از هر توربین بادی (به غیر از پره‌ها) قابل بازیافت است.

زیمنس گیمزا تخمین می‌زند که با این روش، تا سال 2050 میلادی حدود 10 میلیون تن از مواد کامپوزیت موجود در مکان‌های دفن زباله جمع‌آوری شود.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.