به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جریان بازدید از ناحیه نوآوری پردیس، با شرکتهای دانشبنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات به گفتوگو نشستند.
ستاری در جریان این بازدید و گفتوگو، با اشاره به سهم قابل توجه شرکتهای دانشبنیان و خلاق فناوری اطلاعات و ارتباطات از زیستبوم فناوری و نوآوری کشور گفت: به طور خاص و در ناحیه نوآوری پردیس، تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان و خلاق در حوزه الکترونیک، میکروالکترونیک، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنایع و تجهیزات پیشرفته مستقر شده اند و اکنون پروژه ایجاد بزرگ ترین ناحیه نوآوری به وسعت ۱۰۰۰ هکتار در مسیر تحقق است.
وی، از ایجاد اشتغال درخور توجه شرکتهای مستقر در ناحیه نوآوری پردیس گفت و ادامه داد: ۷۰۰۰ نفر در شرکتهای پارک فناوری پردیس فعالیت میکنند که بالغ بر ۵۰ نفر از آنان، نخبههای بازگشته به کشور در قالب حمایت معاونت علمی و فناوری هستند. دستاوردهای فناورانه شرکتها، به بسیاری از صنایع از جمله نفت، نیرو و کشاورزی نیز کمک کرده است.
به گفته معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۲۷۰۰ نیروی انسانی به کشور بازگشته اند که ۵۰ نفر در شرکت های پارک فناوری پردیس، کارخانههای نوآوری و سایر نواحی، شرکت های دانشبنیان خلاق خود را ایجاد کرده اند.
توسعه کارخانههای نوآوری و پهنههای نوآورانه با هدف الگوسازی
معاون علمی و فناوری، به راهاندازی کارخانههای نوآوری با هدف زیر یک چتر آوردن نوآوریها اشاره کرد و افزود: علاوه بر تهران، در سایر استانهای کشور نیز اماکنی که متروکه و بلااستفاده بودند، به مأمنی برای خلق نوآوریها و تبدیل ایدههای نیروی انسانی خلاق به پدیده تبدیل شده است. یکی از بهترین کارخانه های نوآوری کشور در استان سیستان و بلوچستان راه اندازی شده است و به زودی تعداد این کارخانههای نوآوری استانی افزایش خواهد یافت. به طوریکه تا یک ماه آینده، کارخانه نوآوری یزد در یکی از بهترین نقاط این استان راهاندازی میشود.
فروش ۱۵هزار میلیارد تومانی
ستاری همچنین از فروش ۱۵هزار میلیارد تومانی شرکتهای مستقر در ناحیه نوآوری پردیس خبر داد و ابراز کرد: شرکت ها ۷۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده اند و موجب بهبود این ناحیه شده اند؛ صادرات این کسب و کارها همچنین سال گذشته ۹ میلیون یورو و در مجموع بیش از ۳۰۰میلیون یورو به بیش از ۲۲ کشور بوده است. این امر موجب صرفه جویی ۲۳۵ میلیون یورو ارز شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، هدف از راهاندازی نواحی و پهنههای نوآوری را فرهنگسازی و ترویج رویکرد حمایت از ایدههای نوآورانه در سراسر کشور دانست و گفت: در بخش های مختلف پایتخت این اماکن و پهنه ها در حال راه اندازی و الگوسازی برای سایر بخش های کشور است؛ در واقع، پارک فناوری پردیس ایدههای نو را نمونه سازی و آزمایش میکند تا در سایر نقاط کشور پیاده سازی شود.
ستاری، شبکه نوآوری تهران را بستری مجازی برای فعالیت شرکت های دانش بنیان و خلاق معرفی کرد و ادامه داد: این شبکه، بدون محدودیت مکانی، خدمات مورد نیاز فعالان زیستبوم نوآوری را ارائه می دهد.
ایجاد نواحی فناورانه برای شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات
ستاری، حمایت از توسعه بخشهای مختلف زیستبوم نوآوری در قالبهای گوناگون را حمایت بخش خصوصی از پژوهش عنوان کرد و افزود: تمامی این زیرساخت ها ایجاد شده ند تا بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند چراکه تمام این ظرفیت ها با سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش به اشتغال، کارآفرینی و ارزآوری میرسد.
وی، ایجاد پهنه ها و زیرساخت ها را یکی از مهمترین لازمه های توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق خدماتی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانست و گفت: اگرچه فرآیند فعالیت و نحوه دریافت بسیاری از مجوزها برای اشتغال این کسب و کارها توسط معاونت علمی و فناوری تسهیل شده است، اما فعالان این کسب و کارها، نیاز دارند که از فضایی مناسب برای ارائه خدمات برخوردار باشند. اگر این فضای لازم به آنان اختصاص یابد قطعا شاهد تحولی در توسعه کسب و کارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اقتصاد خلاق و دیجیتال خواهیم بود.