به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ امروز شنبه 15 آبان ماه آغاز فعالیت دبیرستانهای متوسطه دوره دوم بود، دانشآموزان متوسطه اول و ابتدایی نیز از اول آذرماه به مدارس میروند.
در حالی که انتظار میرفت وزارت آموزش و پرورش تجربه سال گذشته خود برای بازگشایی مدارس را مدنظر داشته باشد اما در بر همان پاشنه قبلی میچرخد.
اجرای آموزش حضوری در دوران شیوع کرونا با پیششرطهای بهداشتی همراه است. در این خصوص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهریورماه سال جاری اقدام به تدوین دستورالعمل مراقبت و کنترل بیماری کرونا ویروس در مدارس (نسخه 6: در شرایط فاصلهگذاری اجتماعی در سال تحصیلی 1401 – 1400) کرد. فاصلهگذاری اجتماعی، تهویه هوای کلاس درس، جلوگیری از حضور افراد دارای علائم ابتلا در مدرسه، استفاده از ماسک، رعایت بهداشت فردی و شستشوی دستها اصلیترین اقدامات تعیین شده در این دستورالعمل است.
حتی با فرض کافی بودن مساحت کلاسهای درس برای فاصلهگذاری اجتماعی، موضوع برودت هوا و پنجرههای باز برای مدارس معضلی جدی است. به خصوص آنکه برخی شهرها مانند مشهد، همدان، شهرکرد و سنندج با دمای زیر صفر مواجه خواهند بود.
مشکل تهیه مواد شستشو و ضدعفونیکننده حتی پیش از دوران شیوع ویروس کرونا نیز در توان غالب مدارس نبود. تهیه ماسک برای دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم مشکل مهم دیگری است که منجر به عدم استفاده از ماسک و یا استفاده از ماسکهای غیراستاندارد و مستعمل میشود که وزارت آموزش و پرورش هیچ برنامهای برای مدیریت این مشکلات اعلام نکرده است.
بازگشایی به رنگبندی ارتباط ندارد
علیرضا کمرهای سخنگوی آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه بازگشایی مدارس ارتباطی به رنگبندی شهرها ندارد و در شهرهای قرمز و نارنجی هم مدارس دایر خواهند شد، گفته است: اگر مراجع بهداشتی تصمیم خاصی درباره شهر یا منطقهای بگیرند ما تابع تصمیمات آنها خواهیم بود. وی همچنین ذکر کرده است: آموزش در بیشتر مدارس به صورت ترکیبی و بر اساس تصمیم شورای مدرسه به صورت حضوری و مجازی خواهد بود، اما ساعت کار معلمان افزایش پیدا نخواهد کرد و معلمان طبق ساعت موظف خود تدریس خواهند کرد.
مدارس در اولین روز بازگشایی کلاسهای حضوری
مراجعه امروز خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی به چند دبیرستان و هنرستان در سطح شهر تهران حکایت از آن داشت که با وجود حضور کادر اجرایی در مدرسه، خبری از آموزش حضوری نیست. مدیر یکی از دبیرستانهای شهر تهران که تمایلی به انتشار نامش نداشت در این باره گفت: با توجه به اینکه از مدتها قبل اعلام شده بود مدارس کمتر از 300 نفر از اول آبان و مدارس بالای 300 نفر از 15 آبان باز میشوند، جلسات متعددی با همکاران در مدرسه برگزار کردیم و کمیته بهداشت مدرسه شکل گرفت.
وی افزود: قرار بود، مدارس از 15 آبان به صورت محدود باز شوند؛ ما در مدرسه 4 سالن بزرگ داریم و میتوانیم کلاسهای درس 37 نفره را در این سالنها برگزار کنیم، نظافت و ضدعفونی انجام و صندلیها با فاصله 1.5 متر چیده شد همچنین به همکاران اطلاع دادیم طبق برنامه تعیین شده اقدام کنند و در هر زنگ 4 کلاس حضور داشته و تا ظهر در مدرسه باشند.
این مدیر مدرسه گفت: آماده بازگشایی بودیم و ماسک و الکل تهیه شد اما روز چهارشنبه که قرار بود به ما مجوز فعالیت حضوری بدهند، گفتند از سوی آموزش و پرورش شهر تهران اعلام شده است فعلاً دست نگه دارید و مجوز صادر نشد؛ احتمال میدهم طی روزهای آینده مجوز صادر شود و به سمت آموزش حضوری برویم.
وی درباره اینکه برای بازگشایی حضوری با چه مشکلاتی مواجه هستید؟ عنوان کرد: مدرسه ما بزرگ است و فضای کافی در اختیار داریم بنابراین نگرانی نداریم اما مدارسی که کوچک هستند باید دانشآموزان را به چند گروه تقسیم کنند و کار برای معلمان دشوار میشود. از سوی دیگر به مدارس حاشیه شهرها و مدارس دولتی ضعیفتر باید سرانه بهداشتی بدهند تا بتوانند ملزومات مورد نیاز برای آموزش حضوری را تهیه کنند، آخرین سرانه بهداشتی توزیع شده مربوط به سال تحصیلی گذشته است.
این مدیر مدرسه با تأکید بر اینکه آموزش حضوری را اختیاری تعیین کردهایم و اجباری در کار نیست، بیان کرد: با احتساب فوقبرنامه در هفته 3 زنگ ریاضی داریم که یک زنگ حضوری و دو زنگ غیرحضوری است.
آموزش حضوری است، اما اختیاری!
مسعود ثقفی سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا مدارس شهر تهران فعالیت حضوری خود را آغاز نکردهاند به خبرآنی گفت: آموزش حضوری در تمام مدارس متوسطه دوره دوم شهر تهران از امروز به صورت رسمی آغاز میشود اما اینکه چرا هنوز برخی مدارس مجوز آموزش حضوری را دریافت نکردهاند به دلیل فرآیندی است که باید طی شود، البته تأکید نداریم بازگشایی یکباره اتفاق بیفتد بلکه روند آن تدریجی است.
وی افزود: مبنای فعالیت آموزشی مدارس رعایت رعایت دقیق پروتکل بهداشتی 06 و شیوهنامه فعالیتهای آموزشی و تربیتی است بنابراین مدارس باید درصورت دریافت مجوز بازگشایی به شیوه ترکیبی از منطقه حتماً گروهبندی حضور دانشآموزان را براساس شاخصهای ذکر شده در دستورالعملهای بهداشتی رعایت کنند، این شاخصها مواردی است همچون رعایت 2.25 متر مربع فضا برای هر دانشآموز و فاصله 1.5 متری از هر طرف برای چیدن صندلیها.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران گفت: کمیته سلامت مدارس، شورای مدرسه و کارگروه سلامت اداره آموزش و پرورش منطقه روند بازگشایی مدارس را بررسی میکنند و با توجه به پروتکلهای موجود بررسی میشود که مدرسه تا چه میزان توانایی رعایت آنها را دارد پس از آن برای بازگشایی حضوری تصمیمگیری میکنند؛ به عنوان مثال ممکن است در مدرسهای شرایط به گونهای باشد که در هر کلاس فقط 10 دانشآموز بتوانند حضور داشته باشند.
ثقفی درباره اینکه آیا بازگشایی مدارس حضوری است یا اختیاری؟ متذکر شد: اجباری برای بازگشایی وجود ندارد، ممکن است شورای مدرسه به این نتیجه برسد که توانایی رعایت پروتکلهای بهداشتی را دارند بنابراین آموزش میتواند حضوری باشد، اجباری برای آموزش حضوری وجود ندارد و مطابق قوانین اگر مدرسه تشخیص داد میتوانند آموزش غیرحضوری داشته باشند.
بازگشایی گام به گام و اعتمادسازی
در این میان برخی کارشناسان این پرسش را مطرح میکنند که آموزش و پرورش چرا به سراغ بازگشایی کلاسهای حضوری به صورت پایه به پایه و با اولویت دانش آموزانی که نتوانستهاند با آموزش مجازی خود را تطبیق دهند، نرفته است؟
این گروه پیشنهاد میکنند در صورت الزام به بازگشایی کلاسهای حضوری، این اقدام به صورت گام به گام و با اولویت دانشآموزان دارای پایه درسی ضعیف در پایههای تحصیلی نهم و دوازدهم صورت پذیرد تا بدین ترتیب هم مدارس با امکانات ضعیف و محدود خود توان اجرای آن را داشته باشند، و هم خانوادهها دچار نگرانی کمتری شوند. ویروس کرونا یک واقعیت عینی است که تا کنون جان دهها هزار شهروند ایرانی را گرفته، و طبیعی است والدین نگران سلامتی فرزندان خود در محیط پرتراکمی همچون مدرسه باشند.
انتهای پیام/