به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، دکتر مرتضی صانعی طاهری در حاشیه مراسم روز جهانی رادیولوژی و تقدیر از خانواده شهدای مدافع سلامت رادیولوژی که در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، اظهار داشت: به پاس خدمات ارزنده شهدای سلامت که در دوران کرونا جان خود را از دست دادند برنامهای مجازی به صورت 10 وبنیار آنلاین به مناسبت روز جهانی رادیولوژی آغاز شده است. در این وبینارها مطالب علمی مربوط به نوآوریهایی ارائه میشود که در زمینه رادیولوژی زنان، بارداری، مغز و اعصاب، چشم و سیستم عضلانی اسکلتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در ابتدای شیوع کرونا، انجمن رادیولوژی توانست پروتکلهای تشخیصی را ارائه دهد و این مطالب بیش از 300 هزار بازدید داشت، افزود: در اوایل کرونا و زمانی که تست پیسیآر کم بود سیتیاسکن به خوبی انجام میشد و الان برای شروع درمانهای تزریقی باید درگیری ریوی مشخص شود و بنابراین انجام سیتیاسکن از نظر تشخیص وضعیت بیمار اهمیت دارد.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران با بیان اینکه اگر طبق راهنماهای بالینی عمل شود، سیتیاسکن بیش از حد انجام نمیشود، بیان کرد: پروتکلهایی توسط کمیته علمی کرونا ارائه و هرماه به روز میشود و باید استفاده از روشهای تشخیصی، منطبق بر این پروتکلها باشد؛ اوایل کرونا میزان انجام سیتیاسکن بیشتر شد اما در حال حاضر درصد انجام سیتیاسکن بالا نیست.
وی در پاسخ به این سوال که "انجام سیتیاسکن ریه برای کدام بیماران کرونایی توصیه میشود؟"تصریح کرد: اگر تب بالای 38.5 درجه و ادامهدار باشد و به صورت متناوب افزایش یابد یا سرفههای مکرر، تنگی نفس، سطح اکسیژن پایین و حال عمومی بد وجود داشته باشد؛ احتمال درگیری ریوی وجود دارد و در صورت لزوم بر اساس دستور پزشک سیتیاسکن انجام میشود.
صانعی با بیان اینکه ممکن است برخی بیماران سرپایی نیز دچار درگیری ریوی شوند اما بستری نشوند، گفت: برای بیماران سرپایی که علائم درگیری ریوی را نداشته باشند نیاز به انجام سیتی اسکن نیست.
وی با بیان اینکه انجام سیتیاسکن در همه بیماران ضرورت ندارد، تاکید کرد: ممکن است درگیری ریوی در روزهای میانی یا هفته دوم رخ بدهد و نمیتوان برای تمام بیماران زمان مشخصی را برای انجام سیتیاسکن اعلام کرد زیرا این موضوع بسته به علائم، در افراد مختلف متفاوت است.
انتهای پبام/