عدم توجه به "سند ملی آمایش سرزمین" خیانت محرز و آشکار به کشور است

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ وحید نوروزی، دکترای مدیریت محیط زیست در یادداشتی نوشت:  سابقه طرح واژه «آمایش سرزمین» در کشورمان به اواسط دهه 40 برمی‌گردد اما متاسفانه فقط واژه‌اش قدمت دارد و در عمل، جایگاهی در سیاست‌گذاری‌های کلان ندارد.

اگر بخواهم کوتاه بگوییم، توزیع متوازن و هماهنگ جغرافیای تمام فعالیت‌های اقتصادی ـ اجتماعی در پهنه سرزمین نسبت به قابلیت‌ها و منابع طبیعی و انسانی را آمایش سرزمین می‌گویند.

علاقه‌ای به ذکر سوابق نداریم که جز آه و حسرت چیزی عایدمان نمی‌شود اما صرفاً برای یادآوری به مجلس شورای اسلامی، دولت سیزدهم و سایر تصمیم‌گیرندگان ملی عرض می‌کنیم سند ملی آمایش سرزمین اسفند 1399 در افق سال 1424 در 16 ماده رسماً در شورایعالی آمایش سرزمین تصویب شده است.

یعنی آنکه هر کسی ساز خودش را نزند، قومی‌گرایی نکنید، به فکر شهر و استان و انتخابات دور بعدی نباشید، برای خوشایند همشهری‌ها، محل احداث صنایع و راه‌آهن و … را جابجا نکنید، اینجا ایران است. برای ایران کار کنید نه شهر و استان خودتان. مثل بعضی‌ها نباشید که سند چشم‌انداز را کاغذ‌پاره‌ای دانستند و حتی برنامه‌های توسعه پنج‌ساله را به دلخواه خود اجرایی نکردند!

شما که الان در راس هستید محض رضای خدا این سند 50 صفحه‌ای را بخوانید و برنامه توسعه پنج‌ ساله هفتم و بودجه سالیانه کشور را فقط و فقط بر این اساس تنظیم کنید؛ به هفت دستاورد بیانیه ‌و شش هدف درج شده در سند ملی آمایش سرزمین  با دقت توجه کنید.

این سند، 24 راهبرد و سیاست سرزمینی کلان با 251 راهبرد مشخص، نقشه راه را مشخص کرده است؛ در نهایت هم سازمان فضایی مطلوب کشور  را به نحو مطلوب تشریح کرده است؛ لطفا فقط سند را بخوانید و بخوانید و بخوانید!

اما چند نکته که امیدوارم رسانه‌ها پیگیری کنند:

1-سازمان برنامه و بودجه کشور موظف بوده ظرف شش ماه، سامانه پایش و ارزیابی توسعه فضایی کشور را تهیه کند.

2- سازمان برنامه بودجه موظف بوده ظرف یک سال نسبت به منطقه‌بندی آزمایشی کشور اقدام کند.

3- وزارت کشور موظف بوده نسبت به تدوین لایحه اصلاح قانون تقسیمات کشوری ظرف یک سال اقدام کند.

4- وزارت نیرو‌ ، جهاد کشاورزی، صمت، محیط زیست و برنامه و بودجه موظف بوده‌اند ظرف یک سال نسبت به تهیه پیش نویس مصوبه « آب قابل برنامه ریزی» اقدام‌ کنند.

5- وزارت جهاد کشاورزی موظف بوده ظرف یک سال الگوی کشت ملی و منطقه‌ای را با در نظر گرفتن آب قابل برنامه‌ریزی مصوب، تهیه کند.

6- وزارت صمت موظف بوده با همکاری چند وزارتخانه و سازمان‌محیط زیست نسبت به تعیین اولویت‌های صنعتی ملی و استانی اقدام‌ کند.

7- دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد ظرف یک سال موظف بوده الگوی توزیع فضایی و محدوده مناطق آزاد را با توجه به سند ملی آمایش سرزمین تهیه کند.

8- وزارت راه و شهرسازی موظف بوده ظرف 6 ماه نسبت به تعیین محدوده هر شهر اقدام و به شورایعالی آمایش سرزمین تقدیم کند.

در خاتمه تاکید می‌کنیم علی‌رغم اینکه حدود 8 ماه از تصویب سند ملی آمایش سرزمین گذشته، حداقل بنده هیچ اطلاعی از اجرایی شدن یا شروع به اجرایی شدن این هشت وظیفه مندرج در سند ملی آمایش سرزمین ندارم و احتمال قریب به یقین کاری هم نشده و بعضاً درگیر کارهای حاشیه‌ای بوده‌اند‌! امیدواریم رسانه‌های گروهی، پیگیر این 8 وظیفه صریح و روشن دستگاه‌های دولتی باشند؛ عدم توجه به سند ملی آمایش سرزمین، یک خیانت محرز و آشکار به کشور خواهد بود؛ امیدواریم این فرصت را از دست ندهیم!

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.