افزایش شفافیت و توسعه گردشگری با استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ آخرین روز اختتامیه سمپوزیوم یکصد ساله گردشگری ایران با هدف تحلیل و بررسی سیر تاریخی و تحولات صنعت گردشگری، مهمان‌نوازی و حمل و نقل در قرن چهاردهم هجری شمسی در ایران، در محل سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی ضمن تقدیر و تشکر از دست اندرکاران برگزاری سمپوزیوم نقاط قوت این سمپوزیوم را در سه محور ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در جریان برگزاری سمپوزیوم نکته نخست برجسته این بود که ما شاهد بودیم محتوای تولید شده منطبق با فرهنگ ایران است در حالی که هرآنچه پیش از این در حوزه گردشگری به عنوان محتوا تولید شده است سنخیت و انطباقی با مختصات کشور ما ندارد.

وی بیان کرد: باید بکوشیم در مسیر گردشگری آنچه خودمان بودیم را تجلی ببخشیم نه آنچه دیگران بوده‌اند، لذا متاسفانه باید گفت بسیاری از کتب و مقالات منتشر شده در زمینه گردشگری به این نکته توجه نکرده و تماماً در خصوص دیگران است.

معاون گردشگری یک نکته دیگر برجسته این سمپوزیوم را این دانست که افرادی را به صحنه آورد و تجربیات ایشان را مورد استفاده قرار داد که انگیزه بیان محتوا و تجربیات خود را نداشتند.

بنا به گفته شالبافیان نکته سوم و شایان ذکر این سمپوزیوم وجود نگاه جامع و عام به مقوله گردشگری بود که علت آن را نیز باید این موضوع دانست که برنامه‌ریزان این سمپوزیوم خود تجربه کار عملی در حوزه گردشگری داشتند و به همین دلیل سراغ حوزه های رفتند که واقعا مورد نیاز گردشگری بود.

وی در ادامه به بررسی سیر تطور و تحول قوانین و مقررات گردشگری پرداخت و اظهار کرد: اگر ما بدنبال سامان‌دهی قوانین و مقررات گردشگری نباشیم اقدامات اجرایی نتیجه قطعی بلندمدت نخواهد داشت، چراکه  وجود قوانین و مقررات بعضاً متضاد و متناقض مانع پیشرفت گردشگری می‌شود؛ به عنوان مثال تبیین این موضوع که آیا یک نهاد فعال در امر گردشگری مشمول قوانین صنفی می‌شود یا خیر در طول سال‌های قبل مشکلات زیادی برای فعالان این صنعت به وجود آورد و موجب بلاتکلیفی شد.

معاون گردشگری با اشاره به اهمیت نوع رویکرد به گردشگری تصریح کرد: یکی از اولویت‌های معاونت گردشگری در رویکردها طبق ابلاغ شخص وزیر حداکثر‌سازی هماهنگی‌های بین بخشی اعم از درون وزارتخانه و یا بین دستگاهی است، چراکه حوزه گردشگری حوزه‌ای است که اگر دست اندرکاران آن اعم از بخش خصوصی و دولتی هماهنگ نباشند تحقق اهداف محقق نخواهد شد.

شالبافیان به عنوان مثال ذکر کرد: در حوزه هماهنگی بین دستگاهی باید گفت هماهنگی با بخش‌های مثل مناطق آزاد و یا ناجا و یا وزارت امور خارجه بسیار مهم است که بر همین اساس در طول هفته‌های گذشته پیگیری شده است، چراکه مادامی که ما مثلاً مناطق آزاد را رقیب ببینیم پیشرفتی از لحاظ گردشگری در این مناطق اتفاق نخواهد افتاد.

به عقیده وی در خصوص هماهنگی بین بخشی نیز می‌توان به رویداد اکسپو اشاره کرد که قطعاً باید در آن دو بخش خصوصی دولتی هردو باهم به صورت فعال حضور داشته باشند که در این راستا نیز در اکسپو امسال کوشیدیم.

معاون گردشگری در ادامه افزود: حداکثرسازی مشارکت ذی نفعان از دیگر رویکردهای مهم معاونت گردشگری است. برای مثال توسعه بوم گردی که مردم روستا را تا تحت کند مطلوب نیست لذا نوع ارتباط با جامعه محلی و توجه به ظرفیت قابل تحمل در تصمیم‌گیری‌ها ضروری است.

شالبافیان رویکرد سوم وزارتخانه در امر گردشگری حداکثر سازی استفاده از فناوری اطلاعات در توسعه گردشگری دانست و گفت: 6 سامانه فعال را شناسایی کرده ایم که در امور اجرایی و نظارتی گردشگری یاری دهنده هستند و سعی در تقویت آنها و افزایش شفافیت از این طریق داریم.

گسترش تعاملات منطقه‌ای و ارتباط با شرکای راهبردی نیز از دیگر رویکردهای مهم معاونت گردشگری در این نشست بود. به طور مثال اگر از گردشگری سلامت صحبت می‌کنیم قطعا یکی از شرکای راهبردی در این زمینه کشورهای همسایگان هستند.
توجه به قابلیت‌های درون‌زا نیز از رویکردهای بااهمیت است. یکی از مصادیق قابلیت‌های درون‌زا نیروی انسانی با انگیزه و فعال گردشگری است.

وی در پایان با خاطر نشان کرد: این موضوع که صنعت گردشگری قبل از کرونا نیز آسیب دیده بود باید گفت برای احیا و توسعه این صنعت در وهله اول نیازمند همدلی یک‌صدایی و اتحاد کلیه ذی نفعان گردشگری است؛ به این معنا که اگر همگان این نگاه را داشته باشند که تمامی اجزای گردشگری باید کمک کنند تا این صنعت رشد کند به مدد الهی به نتایج مطلوبی خواهیم رسید.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.