به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، از زمان آغاز همهگیری کرونا، انسانهای زیادی به دلیل ابتلا به این ویروس منحوس از دنیا رفتهاند.
تجربه نشان داده است که شدت موجهای بعدی کرونا در این اپیدمی، متاثر از میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از انتقال کرونا در میان افراد جامعه است؛ هرچه تعداد افراد کمتری به بیماری مبتلا شوند، کنترل بیماری در کشورها آسانتر و میزان بستری و مرگومیرها کمتر خواهد بود.
علیرغم جهشهای متعدد ویروس کرونا، خوشبختانه همچنان راهکارهای جلوگیری از انتقال این ویروس مشابه قبل و شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله 2 متری با افراد دیگر، پرهیز از تجمعات، شستوشوی مداوم دستها و صورت و انجام واکسیناسیون است.
به دلیل شیوع گونهی جهشیافته کرونا موسوم به "دلتا" که سرایتپذیری بسیار بالاتری دارد؛ میزان ابتلا در کل کشورهای جهان علیرغم واکسیناسیون افزایش یافته، بنابراین ممکن است این سوال مطرح شود که چرا باید واکسن کرونا بزنیم؟
پاسخ این سوال را به خوبی میتوان در نمودار زیر که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده امریکا منتشر شده، مشاهده کرد. منحنی سبز رنگ نشاندهنده تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونایی است که تاکنون واکسن کرونا زدهاند و منحنی آبی رنگ نشانگر افراد واکسننزده است که در پی ابتلا به کرونا، کارشان به بستری کشیده است.
این اعداد مربوط به ماه آگوست در آمریکاست و بر اساس اطلاعاتی که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده منتشر شده است، به طور میانگین، افراد واکسینه نشده، 12 برابر افراد واکسینه شده در صورت ابتلا به کرونا در معرض خطر بستری شدن قرار دارند!
بنابراین با انجام واکسیناسیون کرونا و در کنار آن رعایت پروتکلهای بهداشتی، هم از میزان ابتلا کاسته میشود و هم میزان بستری و درنتیجه مرگومیر بیماران را کم کرد.
چند نفر در کشور تاکنون واکسن کرونا زدهاند؟
در کشور ما تاکنون 49 میلیون و 374 هزار و 208 نفر دوز اول واکسن کرونا و 26 میلیون و 6 هزار و 109 نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 75 میلیون و 380 هزار و 317 دوز رسیده است.
بیشتر بستریهای ICU واکسن نزدهاند!
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعلام اینکه اکثر افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا در ICU بستری میشوند، واکسن کرونا دریافت نکردهاند، گفت: اگر درصد زیادی از افراد جامعه واکسینه شوند، انتقال ویروس کرونا میان جمعیت کم و در نهایت همهگیری مهار میشود؛ از سوی دیگر اگر میزان واکسیناسیون در کشور افزایش یابد، احتمال ایجاد جهشها و انتقال ویروسهای جهشیافته نیز کاهش مییابد که منجر به کاهش مرگ و میر میشود بنابراین انجام واکسیناسیون از جهت جلوگیری از انتقال ویروس و جهشهای آن، اهمیت فراوانی دارد.
انتهای پیام/