بازگشت مجدد طالبان به قدرت علاوه بر این که اقتصاد افغانستان را به ورطه نابودی کشانده، ارائه خدمات عمومی در این کشور را نیز با مشکلاتی همراه کرده است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه ولاستریت ژورنال در گزارشی که «بیزینس اینسایدر» به آن استناد کرده مدعی شده که پایتخت افغانستان با بحران تامین الکتریسیته روبرو است و به زودی شاهد خاموشیهای گسترده خواهد بود.
در این گزارش آمده است که عرضه و توزیع برق در کابل به دلیل آنکه حکومت طالبان از پرداخت بدهی به شرکتهای خارجی تامین کننده برق در این کشور خودداری میکند، با خطر توقف مواجه شده است.
براساس گزارش یورونیوز، داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان به وال استریت ژورنال گفت: «عواقب این اقدام میتواند با اختلال در تامین و توزیع برق در سراسر کشور، بویژه در کابل همراه شود.»
وی همچنین افزود: «خاموشی و کمبود برق در پیش است واین مساله افغانستان را به دوران تاریکیها باز خواهد گرداند و تاثیر مخربی بر حوزه ارتباطات خواهد گذاشت.»
بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک گروه از پژوهشگران حوزه انرژی که وال استریت ژورنال به آمار آن استناد کرده حدود ۷۰ درصد برق افغانستان از خارجِ این کشور تامین میشود.
در این گزارش همچنین تاکید شده است که برق پایتخت افغانستان تقریبا به صورت کامل از خارج تامین میشود و اگر طالبان قادر به پرداخت مطالبات شرکتهای خارجی نباشد کابل به زودی به خاموشی فرو میرود.
طالبان پس از بازگشت مجدد به قدرت در ماه اوت گذشته کنترل «شرکت برشنا» که تامین کننده برق در این کشور است را در دست گرفت و بدهیهای این شرکت را نیز به ارث برد.
صفیالله احمدزی، سرپرست ریاست عملیاتی برشنا به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت برای پرداخت بدهیهای خود به حدود ۹۰ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.
این بدهیها که از پیش انباشت شده باید به تامین کنندگان برق در کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان پرداخت شود.
چالش تامین برق به گفته داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان ممکن است یک فاجعه انسانی را در این کشور رقم بزند که از هم اکنون به دلیل سقوط دولت مرکزی با یک بحران نگرانکننده اقتصادی روبرو است.
در گزارشی که رسانههای داخلی افغانستان منتشر کردهاند هزینه ماهانه خرید برق از کشورهای همسایه رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده شده است.
انتهای پیام