به گزارش خبرنگار محیط زیست پایگاه خبری خبرآنی روز جمعه نهم مهرماه طوفان حارهای شاهین از مرزهای شرقی وارد کشور شد. این طوفان حارهای ابتدا در خلیج بنگال در کشور بنگالادش شکل گرفت و سپس به سمت اقیانوس هند حرکت کرد.
این طوفان که در ایران به نام «شاهین» شناخته میشود پس از ورود به اقیانوس هند به سمت دریای عرب و سپس دریای عمان حرکت کرد و در نهایت از طریق مناطق جنوبی خلیج فارس وارد ایران شد.
صادق ضیاییان مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در خصوص خروج طوفان حارهای از کشور به خبرنگار خبرآنی گفت: این طوفان در ساعات پایانی امروز و نهایتا تا فردا از کشور ما خارج میشود و به سمت کشور عمان حرکت خود را ادامه خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه این دست از طوفانها از زمان شکلگیری توسط ماهوارهها قابل رصد و پیش بینی هستند، اعلام کرد: سازمان هواشناسی از یکشنبه گذشته شروع به رصد این طوفان کرد که این پیشبینیها با دقت بالا در رابطه با مسیر طوفان محقق شد.
با ورود طوفان حارهای به کشور خسارات مادی و جانی در برخی از مناطق استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان گزارش شده که منجر به تعطیلی برخی واحدهای صنفی شده است.
به گفته مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: تاکنون بر اثر ورود طوفان حارهای به کشور 52 نفر مصدوم و 5 نفر مفقود شدهاند.
وی افزود: همچنین طوفان شاهین (حارهای) سبب خسارت 30 تا 40 میلیارد تومانی به تأسیسات برق استان سیستان و بلوچستان شده است.
ضیاییان همچنین گفت: خسارات این طوفان به سایر بخشها در دست بررسی است.
وی با اشاره به این موضوع که کشور ما کمتر در معرض اینگونه طوفانها قرار میگیرد, خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته طوفانهای "گونو" و "نیلوفر" را در کشور داشتیم که طوفان شاهین که در حال حاضر به طوفان حارهای معروف شده در مقایسه با نیلوفر شدت بیشتر اما نسبت به طوفان گونو ضعیفتر بوده است.
انتهای پیام/