به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ طی سالهای اخیر و پیرو تاکیدات رهبر معظم انقلاب، توانمندسازی مددجویان سیاست اصلی کمیته امداد بوده است. براساس این اصل، مددجویان پس از طی مراحل مختلف و دریافت خدمات، ضمن راهاندازی کسب و کار و رسیدن به درآمد پایدار، از حمایت کمیته امداد خارج میشوند و روی پای خودشان میایستند.
اما این سیاست اصولی استثنائاتی هم دارد؛ سالمندان به عنوان گروه هدفی که عمر و جوانی خود را برای پرورش نسلهای بعد و به عنوان عنصری فعال در جامعه گذاشتهاند، حالا که به دلیل نیاز، تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفتهاند، تا پایان عمر خود از خدمات این نهاد برخوردار خواهند بود.
البته این به آن معنا نیست که مددجویان سالمند فاقد فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی هستند؛ بلکه بسیاری از آنان از قابلیتها و استعدادهای ویژه برخوردارند که میتوانند الگو و آموزنده نسلهای جوان قرار گیرند.
محمد دلیری، متولد 1321 و در آستانه 80 سالگی توانسته با حفظ کامل قرآن کریم، به عنوان یکی از حافظان کتاب خدا شناخته شود. او که ساکن شهر ارسک در استان خراسان جنوبی است، از سال 1380 به دلیل از کارافتادگی و ناتوانی در تامین معاش خود، تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفته است.
وی با همسر خود روزگار میگذراند اما همسرش به دلیل بیماری و ناتوانی، زمینگیر شده است و آقای دلیری رسیدگی به وی را نیز برعهده دارد.
این مددجوی با استعداد، کار حفظ قرآن را از سنین نوجوانی و با تشویق و حمایت پدر آغاز کرده و هنوز هم با وجود نزدیک شدن به هشتاد سالگی، با مرور روزانه آیات نورانی کلام الله، توانسته ضمن یادآوری تمام سورهها و آیات قرآن، به درک بیشتر از کتاب اول مسلمانان هم برسد.
هماکنون دورههای قرائت و حفظ قرآن در شهرستان ارسک و روستاهای اطراف زیر نظر این مددجوی توانمند برگزار میشود و آقای دلیری توانسته تاکنون شاگردان بسیاری را در زمینه حفظ و قرائت قرآن تحویل جامعه فرهنگی و قرآنی کشور دهد.
این حافظ کل قرآن که بر تمامی ادعیهها و اذکار اسلامی و شیعی نیز مسلط است، تاکنون صاحب رتبههای متعدد در مسابقات مختلف قرآنی نیز شده است که از جمله آنها میتوان به کسب رتبه سومی در مسابقات حفظ کشور و رتبه نخست در استان دست یابد.
دلیری که با وجود بیسواد بودن توانسته به مدارج عالی در زمینه حفظ و قرائت قرآن برسد، رمز موفقیت خود را پشتکار و توکل به خدا میداند که در همه احوال و امور خود را بنده کوچک خدا دانسته است.
وی به جوانان توصیه میکند که در راه رسیدن به موفقیت از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نکنند و با یاد خدا سختیهای زندگی را پشت سر بگذارند.
او به راستی شاهدی است بر این مدعا که برای آموختن هیچوقت دیر نیست و انسان در هر سن و سالی میتواند به دنبال علم و دانش باشد و آموختههای خود را به نسلهای بعد نیز منتقل کند.
انتهای پیام/