به گزارش خبرنگار حوزه احزاب پایگاه خبری خبرآنی، اگر چه بسیاری از ناظران و کارشناسان سیاسی یکی از دلایل اصلی ناکامی اصلاح طلبان در انتخابات 1400 را عملکرد ضعیف دولت روحانی بویژه در 4 سال دوم آن دولت ارزیابی می کنند اما آتش اعتراضاتی که بلافاصله پس از اعلام نتایج انتخابات از ناحیه بدنه جریان اصلاحات بویژه جوانان اصلاح طلب علیه نهاد انتخاباتی این جریان بلند شد، حکایت از عمق اختلافات در میان طیف های مختلف اصلاح طلبان داشت، اختلافاتی که به نظر می رسد با استعفای سریالی تعدادی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی وارد فاز جدیدی شده است.
21 شهریور ماه بود که فرزانه ترکان از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفتگویی از استعفای رسمی خود از این حزب خبر داد. ترکان، چرایی استعفایش از کارگزاران را « زاویه با برخی سیاست های حزب خصوصاً در انتخابات اخیر» عنوان کرده بود. وی همچنین با تاکید بر اینکه «مشکل ما در حزب و در جامعه ی بزرگتر یعنی اصلاح طلبان این است که با زاویه بسته خودشان و فقط به جهت اینکه در قدرت جایی داشته باشند، وارد سیاست شدند و به مشکلات جامعه نگاه کردند» از لزوم جوان گرایی در راس جریان اصلاحات سخن گفته بود.
ترکان، همچنین علاوه بر خودش، از استعفای برخی افراد صاحب رای و تاثیرگذار کارگزاران از این حزب نیز خبر داد، اگرچه نامی از این چهره ها نبرد؛ اما با این حال شهربانو امانی دیگر عضو شورای مرکزی کارگزاران، یک روز بعد، از یداالله طاهرنژاد (نماینده حزب در جبهه اصلاحات ایران) به عنوان دیگر عضو مستعفی کارگزاران نام برد. با این وجود به نظر می رسد دامنه استعفاها از حزب کارگزاران محدود به این نباشد چه آنکه یکی از اعضای شورای مرکزی کارگزاران در گفتگو با خبرگزاری برنا، از استعفای حسین مرعشی که یکی از ارکان اصلی کارگزاران سازندگی به شمار می رود، خبر داد.
اگرچه این عضو کارگزاران که گویا نخواسته نامش فاش شود، تاکید کرده است که هنوز درخواست اعضای مستعفی مورد پذیرش شورای مرکزی قرار نگرفته، اما به نظر می رسد دیر یا زود باید شاهد تغییر و تحولات اساسی در حزب کارگزاران باشیم.
طرح مسئله «اصلاح اصلاحات» چند سالی است که توسط برخی چهره های سیاسی اصلاح طلب همچون محمدرضا تاجیک به انحای مختلف مورد تاکید قرار می گیرد که البته هر بار به بهانه نزدیک بودن به موسم انتخابات از سوی تصمیم سازان این جریان به آینده موکول شده است اما به نظر می رسد این بار با توجه به مناقشاتی جدی که در راس حزب کارگزاران به عنوان یکی از احزاب محوری جریان اصلاحات رخ داده، باید منتظر تحولات ساختاری در این جبهه سیاسی بود.
به گزارش خبرآنی، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری 28 خرداد سال جاری برگزار شد و در پی آن آیت الله رئیسی با کسب حدود 62 درصد آرای ماخوذه به عنوان هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران انتخاب شد. در این میان عبدالناصر همتی کاندیدای جریان اصلاحات نتوانست توفیق چندانی کسب کند و تنها با حدود 2 میلیون رای و کسب 8 درصد آرای ماخوذه پایین تر از محسن رضایی در جایگاه سوم کاندیدای انتخابات قرار گرفت.
انتهای پیام/