4 نکته برای رمزگشایی اطلاعات درست در اخبار

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا، تشخیص دادنِ تفاوت‌های اخبار معتبر از اطلاعات غلط، می‌تواند دشوار باشد.

ذهن ما نیز از طرق مختلفی به مشکل‌تر شدن این مسئله کمک می‌کند. زمانی که دائماً با اطلاعات یکسانی مواجه شویم، احتمال بیشتری می‌رود که درستی آن را باور کنیم حتی اگر به‌کلی نادرست باشد.

اگر اطلاعات غلط در خوراک خبری ما تکثیر می‌شوند، پس چگونه می‌توانیم رمزگشایی کنیم که چه چیزی درست است و چه چیزی غلط؟

کارشناس سواد رسانه‌ای، جیمکا اندرسون، در این باره نکات خود را در برنامه‌ی «قاعده‌ی جدید» با خبرنگار واشنگتن پست، نیکول الیس به اشتراک گذاشته است.

به گفته نیکول الیس امروزه ما در دورانی زندگی می‌کنیم که به «عصر آلودگی» شناخته می‌شود. این بدین معنی است که در دوران زندگی ما، ذهنیت‌ها بر واقعیت‌ها برتری دارد. این مشکل را می‌توان از طریق آموزش حل کرد.

وی در ادامه توضیح می‌دهد که چگونه می‌توان اطلاعات غلط را از اطلاعات درست رمزگشایی کرد.

نکته‌ی اول این است که از خود بپرسید: من با چه نوعی از اطلاعات سروکار دارم؟ آیا این اطلاعات معتبر است؟

نکته‌ی دوم این است که خطای خود را تشخیص دهید.

وی در این زمینه با تشبیه باورهای انسان به یک عینک توضیح می‌دهد: زمانی می‌توانید خطای خود را تشخیص دهید که بدانید  آن عینک هم می‌تواند کثیف و هم تمیز باشد.

نکته‌ی سوم: مهارتی به نام مطالعه‌ی جانبی وجود دارد که در آن، پنجره‌های مختلفی را روی صفحه‌ی نمایش خود باز می‌کنید و به منابع مختلفی درباره‌ی آن موضوع مراجعه می‌کنید تا آن را از نقطه‌نظرهای مختلفی ببینید و واقعیت مطلب را بیابید.

نکته‌ی چهارم: اگر شما کسی را دیدید که اطلاعاتی غلطی را در فضای برخط منتشر کرده بود، یک پیام شخصی به او بفرستید و به او آگاهی دهید که این اطلاعات غلط است و پیوندی را [برای اثبات حرف خود] در اختیارش قرار دهید.

 

انتهای پیام/

 

 

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.