اضلاع «مربع قدرت شرق» با پیوستن ایران به سازمان شانگهای کامل شد

سید نظام‌الدین موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرآنی، ضمن تشریح اهمیت پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای، اظهار داشت: در سازمان شانگهای کشورهای مختلف آسیایی حضور دارند که تاکنون روسیه، چین و هند مهمترین آنها بوده‌اند و اکنون با پیوستن جمهوری اسلامی ایران به این سازمان، ضلع چهارم «مربع قدرت شرق» نیز کامل شد.

وی افزود: سه قدرت قبلی حاضر در سازمان شانگهای، به لحاظ اقتصادی و‌ نظامی جایگاه بالایی در سطح جهانی دارند اما پیوستن ایران به این سازمان به عنوان قدرت چهارم با توجه به موقعیت سوق‌الجیشی آن، ذخایر انرژی و بویژه اثرگذاری سیاسی و معنوی آن در جهان اسلام، به لحاظ راهبردی حائز اهمیت فراوان است.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با تشریح اهداف و ابعاد تعاملات موجود در سازمان شانگهای گفت: این سازمان بر خلاف نمونه غربی آن یعنی سازمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، صرفا یک پیمان نظامی و امنیتی نیست، بلکه در طی زمان ابعاد مختلفی از همکاری در حوزه های مختلفی چون اقتصادی، تجاری، فرهنگی، انرژی ‌و نیز مقابله با تروریسم و قاچاق را نیز شامل شده است.

موسوی ادامه داد: ایران هم‌اکنون عضو رسمی یک سازمان همکاری با بازاری حدودا سه میلیارد نفری است که به لحاظ اقتصادی فرصتی کم‌نظیر برای ما به شمار می آید ‌و‌ باید برای بهره گیری از این فرصت، یک نقشه راه و برنامه راهبردی و بلندمدت تدوین کنیم.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: پیوستن رسمی ایران به سازمان شانگهای به رغم فشارها و تهدیدهای متعدد رژیم ایالات متحده آمریکا، نشان داد که عصر یکجانبه‌گرایی در روابط بین الملل به پایان رسیده و شاهد شکل‌گیری نظم جدیدی در جهان هستیم که مربع قدرت شرق، از بازیگران اصلی و تاثیرگذار آن به شمار می آید.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.