یوسف افضلی؛ دبیر کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی درباره آخرین وضعیت اعزام زائران اربعین اظهار کرد: بر اساس آخرین تصمیمی که در جریان سفر آقای الکاظمی، نخستوزیر عراق به ایران گرفته شد، سهمیه زوار ایران از 30 هزار نفر به 60 هزار نفر افزایش یافت؛ پیرو این تصمیم روز گذشته هیئتی شامل من و نماینده وزارت کشور به بغداد رفتیم و جلساتی را در نخستوزیری عراق و نیز سفارت ایران برگزار کردیم، در این جلسات حضور 60 هزار زائر ایرانی در مراسم اربعین امسال مصوب شد.
وی با بیان اینکه شرط مجوز سفر ایرانیها برای شرکت در مراسم اربعین، ارائه تست پیسیآر و نیز کارت تزریق واکسن است، افزود: طرف عراقی اعلام کرد تزریق یک دوز واکسن کرونا از سوی زائران برای آنها کفایت میکند اما ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران مقرر کرده که زائران اربعین حتماً باید دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند.
افضلی تأکید کرد: طرف عراقی تنها تست پیسیآر را به عنوان مجوز حضور در مراسم اربعین اعلام کرده است اما بر اساس مذاکرات قبلی ـ که ایران علاقهمند به شرکت افرادی در مراسم اربعین است که واکسن کرونا تزریق کرده باشند ـ اعلام کردند تزریق تنها یک دوز واکسن هم برای آنها کفایت میکند، با این حال ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفت تا زائران اربعین حتماً هر دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند.
وی درباره اختلال در سامانه سماح در تایید واکسیناسیون افراد واکسینه شده متذکر شد: همانطور که گفتم کشور عراق هیچ اصراری به اینکه زائران ایرانی واکسن کرونا تزریق کرده باشند، ندارد و برای آنها فرقی نمیکند که زائران چه واکسنی تزریق کرده باشند؛ این مشکل را حتماً پیگیری خواهیم کرد، اما میدانم که توصیه ستاد ملی در اولویت قرار دادن تزریق واکسن داخلی است.
این عضو ستاد اربعین ادامه داد: مشکل دیگری که باید آن را پیگیری کنیم، تزریق واکسن به جوانان زیر 40 سال است چرا که قرار دادن شرط تزریق دو دوز واکسن کرونا باعث شده که بسیاری از جوانان عملاً از سفر زیارتی اربعین امسال محروم شوند؛ با این توضیح که بسیاری از اعضای موکبها را جوانان زیر 40 سال تشکیل میدهند که باید برای آن راهکاری یافت.
افضلی ادامه داد: طبق توافق قبلی با عراق، حضور در مراسم اربعین باید از طریق مرزهای هوایی صورت بگیرد اما زائران در صورتی که بخواهند میتوانند به صورت زمینی به کشور بازگردند و بازگشت زمینی فقط از طریق مرز مهران در استان ایلام ممکن است.
معاون فرهنگی ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: روز گذشته همچنین توافق کردیم که موکبداران و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بتواند تجهیزات، امکانات و نذورات خود را از طریق مرز زمینی در قالب 150 خودرو باری (30 خودرو برای هلال احمر و 120 خودرو برای موکبها) انتقال دهد.
وی یادآور شد: برخی شرکتهای هواپیمایی ایران به دلیل بدهی قبلی امکان نشستن در فرودگاه نجف را ندارند؛ به همین دلیل از طرف عراقی خواستیم تا زمینه حضور موقت این شرکتها در ایام زیارت اربعین را فراهم سازند و بتوانند از فرودگاه نجف برای اعزام زائران استفاده کنند که این درخواست با موافقت آنها مواجه شد و تمامی شرکتهای هواپیمایی داخلی میتوانند نسبت به انتقال زائران به نجف اقدام کنند.
انتهای پیام/