ظرفیت مغفول‌ تولید "1000 مگاوات نیروی برق از باد" و "60 هزارمگاوات از خورشید" در ایران

به گزارش خبرنگار علمی پایگاه خبری خبرآنی؛ به دنبال بالا رفتن درجه دما در تهران، مصرف برق در استان تهران افزایش یافته است و شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرده است برای جلوگیری از اختلال در تامین برق منازل هموطنان، نظارت بر مصرف برق 1000 دستگاه اجرایی پایتخت به شکل مضاعفی تشدید خواهد شد.

"رجبی مشهدی" سخنگوی صنعت برق اما می‌گوید محدودیت‌های تامین برق برخی کارخانجات سیمان تا پایان شهریورماه برطرف می‌شود؛ در روزهای آینده کارخانجات سیمان می‌توانند از ساعت 24 تا 10 صبح بدون محدودیت از برق شبکه سراسری، نیاز خود را تامین کنند و در ساعات مابقی روز نیز طبق توافق انجام‌شده برق دریافت کنند.

اما یک کارخانه در ایران یک نیروگاه خورشیدی در پشت‌بام کارخانه خود ساخته است که ظرفیت این نیروگاه خورشیدی 627 کیلووات است؛ این نیروگاه نصب شده است اما اجازه استفاده از آن وجود ندارد! امروز نزدیک به 820 شهرک صنعتی با 47 هزار واحد فعال در کشور وجود دارند که اگر هر کدام 50 کیلووات ساعت، نیروگاه تجدیدپذیر نصب کنند، نزدیک به 2000 مگاوات انرژی پاک تولید خواهند کرد.

"بابک امیری" مدیر توسعه کسب‌و‌کار این کارخانه گفت: زمانی که شبکه می‌رود با توجه به قوانین، دیگر نمی‌توانیم از این برق استفاده کنیم چون سیستم اتصال ما به شبکه، طوری طراحی شده است که نیروگاه را بی‌برق می‌کند اما اگر بتوانیم استفاده کنیم، مصرف خود را در ساعاتی که برق تولید می‌شود، می‌تواند پوشش دهد.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر در محل مصرف نصب می‌شوند بنابراین تلفات شبکه‌ای ندارند و سوخت مصرف نمی‌کنند و دقیقاً در زمان اوج مصرف، بیشترین تولید را دارند و با توجه به همه این مزایا باید تا پایان برنامه ششم توسعه، 5000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور نصب می‌شد که تا حالا فقط 900 مگاوات آن به نتیجه رسیده است.

امروزه 11 درصد از مصرف انرژی‌های جهان از انرژی تجدیدپذیر تامین می‌شود راهکاری که می‌توانست مانع از خاموشی‌های این روزهای کشور حداقل در بخش صنایع باشد؛ شرکت‌های متعددی در ایران وجود دارند که توان تولید پنل‌های خورشیدی را دارند و در این زمینه دانش فنی خوبی ایجاد شده است و اگر منابع مالی خوبی اختصاص یابد یکی از راهکارهایی که می‌تواند به سرعت نتیجه بدهد و دغدغه دولت و وزارت نیرو را برای خاموشی‌های سال آینده مرتفع کند، همین مشارکت بخش خصوصی از محل تامین منابع پایدار است.

در واقع فرصتی تا شروع دوباره مصرف برق وجود ندارد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برای گذر از این دوران پرتنش صنعت برق، می‌تواند کمک قابل توجهی داشته باشد؛ در کشور ایران امکان تولید 30 هزار مگاوات نیروی برق از باد و 60 هزارمگاوات از خورشید وجود دارد که این ظرفیت مغفول‌مانده است که اگر یک‌سوم آن محقق می‌شد امروز شاهد این‌ خاموشی‌ها به دلیل کمبود تولید در کشور نبودیم.

انتهای پیام/

برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.