وب سایت آمریکایی آکسیوس "فاش کرد، رئیس جمهور این کشور در دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی اطمینان داد که تفاهمهای استراتژیک بین دو دولت درباره برنامه هستهای نظامی محرمانه این رژیم تمدید میشود.
به گزارش خبرآنی، به نقل از آکسیوس، جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا در این دیدار توافقنامهای را امضا کرد که بر تعهد آمریکا به تفاهمات استراتژیک چند دههای با اسرائیل در مورد زرادخانه هستهای اسرائیل تأکید شده است.
به گفته یک مقام اسرائیلی که نامش فاش نشده است ، به نقل از والا نیوز ، هفته گذشته سفر نفتالی بنت ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به واشنگتن انجام شد و طی آن وی در مورد چندین موضوع دو جانبه با بایدن صحبت کرد. کاخ سفید و دفتر نخست وزیری از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کردند.
بنت که روز یکشنبه از واشنگتن خارج شد ، گفت که "تمام اهدافی را که برای این دیدار برای خود تعیین کرده بودیم ، به دست آورده و از آنها فراتر رفته است." تمرکز جلسات بنت با بایدن و دیگر مقامات ارشد ایالات متحده برنامه هستهای ایران بود.
اسرائیل هرگز گزارشهای خارجی در مورد وجود زرادخانه هستهای خود را تأیید نکرده است ، در عوض سیاست ابهام رسمی در این مورد را حفظ کرده است. تفاهماتی که بایدن تأیید میکند، توافق ۱۹۶۹ ریچارد نیکسون ، رئیس جمهور آمریکا و گلدا مایر ، نخست وزیر آمریکا مبنی بر این بود که واشنگتن اسرائیل را به پیوستن به پیمان منع اشاعه هستهای وادار نمی کند و بیتالمقدس اعلام ، آزمایش یا تهدید به استفاده از سلاحهای هستهای نخواهد کرد.
اگرچه این توافق شفاهی در دولت ریگان همچنان مورد احترام قرار گرفت ، اما اسرائیل نگران این بود که آیا این توافق نانوشته در دوران ریاست جمهوری جورج بوش ، پس از درخواست رهبری ایالات متحده مبنی بر عاری شدن خاورمیانه از سلاحهای کشتار جمعی در پی جنگ ۱۹۹۱ خلیج فارس اجرا شود یا خیر. پس از انتخاب بیل کلینتون به عنوان رئیس جمهور ، این توافقنامه کتبی شد و ایالات متحده اولین توافقنامه را امضا و موافقت کرد که به اسرائیل اجازه دهد "بازدارندگی استراتژیک" خود را حفظ کند.
توافقنامههای مشابه بعداً توسط روسای جمهور آمریکا جورج دبلیو بوش و باراک اوباما امضا شد ، علیرغم اینکه این توافق، حمایت از جهان بدون سلاح هستهای باعث ایجاد نگرانی در اسرائیل شده است. منابع خارجی تخمین زدهاند که اسرائیل زرادخانهای متشکل از دهها تا صدها سلاح هستهای دارد.
بر اساس گزارش نیویورک پست، در دسامبر ۲۰۱۷ ، در دولت دونالد ترامپ سفیر وقت اسرائیل ، ران درمر ، خواستار امضای ترامپ شد. دستیاران ترامپ با درخواست درمر غافلگیر شدند و به او گفتند که برای مطالعه این موضوع به زمان نیاز دارند با این حال و علیرغم تنشهای اولیه ، ترامپ این توافقنامه را امضا کرد.
انتهای پیام