گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی - سیروس محمودیان پژوهشگر علوم سیاسی در خصوص اولین دیدار اعضای هیات دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب اسلامی نوشت:
اولین دیدار هیئت دولت با رهبر انقلاب در حالی در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد که از ساعات نخست شروع به کار دولت سیزدهم، شخص رئیسجمهور با حضور در بهشتزهرا و دیدار با کارکنان زحمتکش آنجا و سپس سفر سرزده و صبح جمعهای به استان خوزستان و دیدار بیواسطه با اقشار مختلف عشایر و روستائیان از عزم راسخ و منش جهادی رئیس دولت برای رفع نابسامانیهای مدیریتی و حل مشکلات پیش روی کشور خبر میداد.
رهبر انقلاب در دیدار امروز ضمن تقدیر از سفر روز جمعه رئیسی به استان خوزستان، موارد راهبردی مهمی را خطاب به هیئت دولت بیان فرمودند که در این رابطه مختصراً گفتنی است:
1. غنیمت شمردن زمان کوتاه خدمت، عدم فرصتسوزی و استفاده از هر ساعت کاری دولت که متعلق به اسلام و مردم است و همچنین الگو گرفتن از منش مدیریتی شهیدان رجائی و باهنر که شهرت عام و خاص به اخلاص و روش اسلامی و مردمی در اداره امور داشتند از جمله تأکیدات معظم له به دولت سیزدهم در این دیدار بوده است.
بدیهی است ایجاد نشاط مدیریتی در کشور، رفع رکود و تقویت جریان مدیریتی مردم محور جهادی عمدتاً در بهرهگیری مؤثر و بهینه و مخلصانه از اوقات خدمتی پیش روی دولت میسر است. نگاهی گذرا به چهل سال گذشته مؤید آن است که در هر مقطعی که دولت مستقر فرصتهای ریز و درشت پیش رو را برای خدمت به کشور مغتنم شمرده است بهسادگی منشأ اثرات تحولآفرین و پایداری در اقصی نقاط کشور شده است. نمونه بارز آن فرصت کوتاه 36 روزه دولت شهیدان رجائی و باهنر در متن بحرانهای عجیب 1360 است که همه ابعاد کشور را تماماً درگیر خود ساخته بود و هنوز شیرینی استمرار اقدامات آن شهیدان بزرگوار در اذهان مردم باقی مانده است.
2. قطع یقین دلخوش نمودن دولت جدید به فرصت چهارساله، درگیر شدن به مقدمات دست و پاگیر اداری و افتادن به دور باطل بوروکراسی اداری آفت سهمگینی است که میتواند تدریجاً هر دولت باانگیزهای را به سکون و رخوت بکشاند. طی مسیر پر سنگلاخ حل مشکلات مردم و دستیابی به نتایج درخشان مؤکداً در اخلاص، فرصتشناسی و پرهیز از حاشیههای دستساز تکنوکراتهای لیبرال مسلک است.
3. همچنین تمرکز همت دولت بر یک بازسازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه در همه عرصههای مدیریتی از دیگر توصیههای جدی ایشان در این دیدار به دولت سیزدهم بود. مبتنی بر اصول و آرمانهای انقلاب اسلامی بازسازی هویتی در همه عرصههای مدیریتی و ارائه یک مدل جهانی در اداره امور کشور و حرکت به سمت ایجاد و تثبیت یک تمدن نوگرای دینی و جهانشمول از اهداف اصیل انقلاب اسلامی است که در مقاطع مختلف و هم سو با شدت و ضعف کارشکنیها و سنگاندازیها دشمنان انقلاب اسلامی همواره در دستور کار قرار داشته است.
بدیهی است در این عرصه به هراندازه که تصمیمات راهبردی کشور از عمق شتابنده انقلابی گری عقلانی و فکورانه برخوردار بوده است به همان میزان دشمن عقب نشسته و جوانههای جدید و رویش نوینی در متن انقلاب اسلامی روی داده است.
متقابلاً دل بستن به وعدههای دشمن و یا اقدامات احساسی غیرعقلانی در تصمیمسازیهای راهبردی حاصلی جز فرصتسوزی و عقبرفت برای کشور و مردم و نهایتاً تباهی فراگیر در پی نداشته است. نمونه بارز آن فرصت سوزی هشتساله گذشته و گره زدن راهکار حل مشکلات کشور به موضوع بدون ضمانت اجرای برجام و یا حیفومیل دارائیهای مردم در قالب حراج سکه، ارز 4200 تومانی و ماجرای غمانگیز بورس و تعاونیهای فاقد مجوز و اختلاس در بانکهای خاصی مانند گردشگری و افزایش افسارگسیخته نقدینگی و تورم هست که میتواند از تبعات آنگونه تصمیمات غیرانقلابی و غیرعقلانی باشد.
4. در شرایط پیچیده داخلی و بینالمللی انتظار همگانی از دولت سیزدهم آن است که در چارچوب اقتدار و عزت انقلابی هرگونه مماشات با نظام سلطه و چشم امید بستن به همراهی دشمنان قسمخورده نظام را به بوته فراموشی سپرده و با اتکا به ظرفیت بیپایان مردم راه توسعه و آبادانی کشور را هموار ساخته و در عمل به تکلیف انقلابی خویش قصور و کوتاهی نداشته باشند. در شرایط فعلی داشتن اخلاص و اطمینان قلبی به نصرت الهی در خصوص رسیدن به پیروزی پایدار و غلبه حتمی حزبالله بر دشمنان رمز مقاومت هوشمندانه در برابر نظام منسجم استکبار جهانی است.
5. از سوی دیگر معظم له در همان طلیعه سخنانشان عقلانیت را الزام انقلابی بودن بیان میدارند. ایشان در این رابطه میفرمایند: «انقلابی بودن حتماً بایستی همراه باشد با عقلانیت که این شیوه صحیح جمهوری اسلامی از اول کار تا امروز این بوده که حرکت انقلابی با حرکت اندیشهورزانه و عقلانی همراه باشد.» واضح است انقلاب اسلامی بهعنوان مدل نوینی از مدیریت علوی در عرصه جهانی نمیتواند رویکردی جز تلفیق ماهیتی و عملی انقلابیگری با عقلانیت داشته باشد.
آنچه تاکنون نظام جمهوری اسلامی را در مقابل انواع توطئههای ریز و درشت و سازمند دشمنان نظام مصون نگه داشته و حرکت رو به رشد انقلاب اسلامی را تضمین نموده است پرهیز از اقدامات احساسی و متقابلاً حرکت بر عقلانیت در عین وفاداری به آرمانها و شعارهای انقلابی است.
6. البته چنین حرکت انقلابی مبتنی بر عقلانیت طبعاً دارای ویژگیها و مختصات کلیدی است که رهبر انقلاب اسلامی پیشتر در 12 مرداد سال جاری در متن تنفیذ حکم رئیسجمهور منتخب نکات بنیادینی را بهعنوان سرفصل مطالبات انقلاب اسلامی و مردم از دولت و همچنین چراغ راه و مسیر حرکت دولت بیان میدارند.
ایشان در ابتدای حکم تنفیذ با حمد و سپاس الهی، انتخابات 28 خرداد 1400 را یک آزمون سیاسی و اجتماعی بزرگ برمیشمارند که ملت عظیمالشأن در شرایطی پیچیده و دشوار با حضور پرمعنا و عزتآفرین خود حاکمیت رأی مردم بر اداره امور کشور را نمایان ساخت. سپس در وصفی معنادار رئیسجمهور منتخب را شخصیتی مردمی و عالیقدر، از تبار سیادت و علم و مزیّن به پرهیزگاری و خردمندی و دارای سوابق درخشان مدیریت معرفی نمودند که عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب اسلامی که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزت است نشان داده است.
سپس از ویژگیهای راهبردی مدیریت اجرائی ارشد سخن به میان میکشند که درواقع مطالبات واقعی مردم است. جامعه تشنه خدمت و آماده حرکت جهشی در همه عرصهها را نیازمند مدیریتی با کفایت و جهادی و دانا و شجاع معرفی میکنند که چنین مدیریتی بتواند توانمندیهای آشکار و نهفته ملت، بهویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را به جِدّ دنبال کند و قشرهای متوسط و پایین جامعه را که سنگینی مشکلات اقتصادی بر دوش آنها است، توانمند سازد؛ مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادی و معنوی ملت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایستهاش را شتاب بخشد.
7. بازخوانی محتوای راهبردی سخنان رهبر انقلاب اسلامی در دو جلسه یادشده در شروع کار دولت سیزدهم مؤید آن است که این دولت بهشرط توجه جدی به راهبردهای اعلامی رهبر انقلاب اسلامی توان و ظرفیت انقلابی برای حل طیف گسترده و متنوعی از مشکلات کنونی کشور را خواهد داشت که بر اساس آن، گشودن مسیری جدید برای برونرفت از وضع موجود دور از دسترس نیست. رمز اعتلا و ماندگاری انقلاب اسلامی و حفظ و حراست از پشتوانه مردمی آن در گرو انقلابی گری همراه با عقلانیت است که هم کشور را به پیشرفت خواهد رساند و هم شرایط را برای زندگی در شأن ملت قهرمان ایران را برای آنان فراهم ساخت و هم چشم طمع دشمنان را از کشور دور خواهد ساخت به رابطه و پیوند عاطفی مردم و نظام استحکام بیشتری خواهد بخشید.
انتهای پیام/