به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ از سال 92 تا 94 در برخی استانهای پرجمعیت کشور، آمار ناباروری بیش از 20 درصد است، در کشور حدود 4 میلیون زوج نابارور داریم که نیازمند دریافت خدمات درمان مشکل ناباروری هستند.
میانگیـن نرخ نابـاروری در جهــان 15 درصد اســت، عددی کـه در ایــران به 22 درصـد هـم میرســد، بر طبــق آمارهـا در ایـران حـدود 4 میلیون زوج نابارور وجـود دارد که ســهم نابــاروری در آقایــان و خانــمهــا تقریبــاً برابــر است، بــه عبارتــی نابــاروری چیــزی در حـدود یک دوازدهــم جمعیــت کشـورمان را مســتقیم یا غیرمـستقیم درگیــر کرده است.
بر اساس نمودار فوق، طی 25 سال، روند ناباروری زوجهای ایرانی از 5 درصد در اوایل دهه 70 با سیری صعودی در اواسط دهه 90 به بیش از 20 درصد افزایش پیدا کرده است!
سونامی ناباروری ثانویه در ایران
اما حدود 60 درصد زوجهای نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند، نابارور ثانویه یعنی زوجهایی که بارور بودهاند اما به دلایلی همچون سبک زندگی، تاخیر در فرزندآوری، تغذیه و .... قدرت باروری خود را از دست دادهاند!
این آمار یعنی، برخلاف باور عمومی زوجهای جوان، فرصت فرزندآوری همیشگی نیست و ریسک جدی ناباروری در کمین زوجهایی است که فرزندآوری را به تاخیر میاندازند! به عبارت دیگر با سونامی ناباروری ثانویه در ایران روبهرو هستیم!
انتهای پیام/