به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، محمد علیپور نماینده مردم ماکو در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: من موافق کلی برنامه رئیسی بودم و در رابطه با بیشتر وزرا به عنوان موافق ثبتنام کردم و دوست داشتم در موافقت با وزرا صحبت کنم، اما به ناچار در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ قرعه به نام من افتاد و اکنون مطالبی را بیان میکنم.
وی ادامه داد: فرهنگ از جمله دغدغههایی است که به تعبیر رهبر انقلاب انسان گاهی ممکن است از خواب بیدار شود و به درگاه خداوند تضرع یابد. رهبر انقلاب چند سال قبل موضوع شبیخون فرهنگی را مطرح کردند. فرهنگ در کنار اقتصاد اولویت دارد که رهبری در پیامشان به مناسبت آغاز به کار مجلس یازدهم نیز بدان اشاره فرمودند.
علیپور بیان داشت: اگر امروز به عنوان مخالف ثبتنام کردم، به دلیل دغدغههایی است که در حوزه فرهنگ و هنر دارم. این وزارتخانه از دو مقوله تشکیل شده و متولی مسائل بسیار حیاتی در کشور است. فردی باید در این جایگاه قرار بگیرد که از عهده این مسئولیت برآید. ضمن احترام به جناب آقای اسماعیلی بنده ایشان را برای این وزارتخانه مناسب نمیدانم.
وی افزود: ایشان چالشهای فرهنگی که با آن مواجه هستیم را در برنامههای خود آوردند. با شیوع ویروس کرونا، عرصه فرهنگی و کسب و کارهای فرهنگی و هنری کشور با مشکل جدی مواجه شده است. مطبوعات، سینماها و سالنهای هنری تعطیل شدهاند و این شرایط اهمیت این عرصه را افزایش داده است.
نماینده مردم ماکو بیان داشت: من دغدغههای آقای اسماعیلی را میدانم، اما برنامه عملی برای رفع آن دغدغهها ارائه ندادند. انتظار داریم ایشان دغدغههای ما را برطرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیتهای بزرگ در کشور شورای فرهنگ عمومی است که در همه شهرها وجود دارد و فعال است. شورای فرهنگ عمومی باید سبک زندگی اسلامی را ترویج دهد. از جناب آقای اسماعیلی انتظار داریم که به این شورا توجه جدی داشته باشد. گفتهاند که اصحاب رسانه از ایشان استقبال کردند. مطبوعات اکنون با مشکل تهیه کاغذ مواجه هستند. آقای اسماعیلی باید مدیریت کنند تا در توزیع امکانات عدالت صورت بگیرد.
این نماینده مجلس عنوان کرد: در اثر بیتوجهی مسئولان گذشته پروژههایی در شهرستانها شروع شده، اما نیمهکاره مانده و هنوز به بهرهبرداری نرسیده است. باید توجه و اقدام عملی در این رابطه انجام بگیرد. متولی کتابخانهها و مطبوعات، وزارت ارشاد است. من برنامه جدی در این رابطه در برنامههای وزیر پیشنهادی ندیدم. شرایط ایجاب میکند که از هنرمندان حمایت صورت بگیرد.
** صالحی: برنامه وزیر پیشنهادی برای حمایت از هنرمندان چیست؟
مسلم صالحی نماینده مردم اقلید نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برنامه شما کلی، فاقد راهبردها و استراتژیهای مناسب برای رسیدن به نقطه مطلوب در چهار سال آینده است. آخرین نسخه هم که از برنامه شما دیدم کلیگویی است و مانند برنامههای وزرای پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی ادامه داد: تناقضهای بسیاری هم در برنامههای شماست. در یکجا شما از مهندسی فرهنگی سخن میگویید و در جایی دیگر از خودجوش بودن فرهنگ میگویید.دستگاههای مختلفی در جامعه متولی امر فرهنگ هستند. برنامه شما برای استفاده از این ظرفیتها چیست؟ همچنین عنوان نشده است که چگونه از هنرمندان حمایت خواهید کرد؟ چگونه با کمبود نیروی انسانی در شهرستانها میخواهید این برنامه حجیم و البته کلی را عملی کنید؟
صالحی گفت: شما همانگونه که باید بر برنامههای فرهنگی اکثریت نظارت کنید، باید بر برنامههای اقلیت هم نظارت کنید. جایگاه پژوهش هم باید در برنامههای شما مشخص شود.
وی در پایان بیان کرد: اگر کسی از جنس فرهنگ معرفی میشد، بهتر میتوانست متولی این امر حساس باشد. چهره فرهنگ به اندازه کافی غبارآلود شده است و امیدواریم در دولت سیزدهم غبار دیگری بر چهره این عرصه ننشیند.
انتهای پیام/