به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از اینترستینگ انجینیرینگ، با توجه به افزایش تقاضا برای انرژی پاک، توربینهای بادی متعددی توسعه یافتهاند. یکی از نمونههای جدید این فناوری توربینی بادی است که توسط یک شرکت چینی رونمایی شده و میتواند سالانه برق مورد نیاز ۲۰ هزار خانوار را تأمین کند. این ابزار بزرگترین توربین بادی جهان لقب گرفته است.
طبق تخمینهای اداره اطلاعات انرژی (EIA) هزینه تولید انرژی از واحدهای برق روی دریا ۳۱ دلار به ازای هر مگاوات ساعت است. چنین رقمی با هزینه تأمین برق از منابعی مانند خورشید و گرمایش زمینی است. با این وجود ساخت تجهیزات در دریا سبب میشود هزینه بالایی دارد و قیمت هر مگاوات ساعت را به ۱۱۵ دلار میرساند.
در این میان کشورها سعی دارند هزینهها را کاهش دهند و توربینهای بادی بزرگتری بسازند که قدرت تولید بالاتری دارند.
شرکت چینی «مینگ یانگ اسمارت انرژی» از یک توربین بادی ۱۶ مگاواتی رونمایی کرده است. این شرکت قبلاً توربینی با ظرفیت تولید ۱۰ گیگاوات ساخته و با اتکا به تجربیات خود مشغول ساخت یک توربین بادی بزرگتر است. توربین ۱۶ مگاواتی MySE ۱۶.۰-۲۴۲ k نام گرفته و قطر آن ۲۴۲ متر است. طول هر یک از تیغههای آن ۱۱۸ متر است. قطر پروانه این ابزار در مقایسه با نسخه پیشین خود ۱۹ درصد بیشتر است. اما شرکت سازنده ادعا میکند قدرت بازده آن ۴۵ درصد بیشتر از نسخه قبلی است.
پیش بینی میشود هر توربین سالانه ۸۰ هزار مگاوات ساعت برق تولید کند که برای تأمین انرژی مورد نیاز ۲۰ هزار خانوار کافی است. علاوه بر آن هر توربین طی عمر ۲۵ ساله خود از انتشار ۱.۶ میلیون تن دی اکسید کربن جلوگیری میکند.
این شرکت تلاش کرده جرم این توربین افزایش چندانی پیدا نکند که این امر هزینههای ساخت و ساز را در مقایسه با سایر توربینهای بادی کاهش میدهد.
پیش بینی میشود نمونه اولیه توربین در ۲۰۲۲ میلادی راه اندازی و کف دریا یا روی یک پایه شناور قرار گیرد.