به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی فصل برداشت علوفه یونجه معمولا از فروردین ماه در استانهای گرمسیر کشور شروع و در تابستان به اوج خود در سراسر کشور میرسد؛ این تولید تمام نیاز کشور به علوفه خشبی را تامین میکند و نیازی به واردات این محصول در سال های گذشته احساس نشده اما در آخرین روزی های عمر دولت دوازدهم اقدام به واردات این محصول شده است.
علوفه خشبی به عنوان محصولی که تولید داخل دارد مورد اعتراض تولید کنندگان علوفه قرار گرفته است و خواهان جلویگری از این اقدام دولت هستند.
دولت به جای تسهیل واردات نهاده های دامی مانند ذرت، کنجاله سویا و جو که کشور با کمبود آن مواجه است و قیمت بالایی دارد در کمال تعجب اجازه واردات علوفه خشبی را داده است و براساس اعلام اتحادیه دامداران به زودی وارد کشور خواهد شد.
ثبت سفارش واردات یونجه از روسیه و در حجم 60 هزار تن اعلام شده و قرار است با ارز نیمایی به کشور وارد شود.
*واردات علوفه ضربه به تولید کنندگان داخل
رضا حاتم زاده تولید کننده نمونه علوفه، دامدار و محقق بذور علوفهای در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری خبرآنی اظهار کرد: فصل تابستان در هر سال زراعی زمان افزایش تولید یکی از مهمترین و غنی ترین علوفه های سبز غیره متراکم مورد نیاز صنعت دامپروری کشور یعنی یونجه است .
وی افزود: این محصول استرتژیک در سطح 650 هزار هکتار مزارع یونجه کشور و توسط بیش از 120 هزار زارع فعال و با قیمت و کیفیت بسیار مناسب تولید و عرضه شده و دامداران کشور نیز در این فصل با خرید و ذخیره سازی علوفه مورد نیاز از تولید کنندگان علوفه منطقه ای و در دسترس ، خیال خود را از بابت تامین بخش مهمی از خوراک دامها در فصل سرد سال راحت میکنند.
تولید کننده نمونه علوف ادامه داد: بر اساس اخبار منتشره در مقطعی که کشاورزان یونجه کار در حال تولید حداکثری محصول خود جهت تامین کامل نیاز علوفه کشور هستند خبر واردات علوفه یونجه از کشور روسیه باعث نا امیدی و آسیب بزرگی به این قشر تولید کننده شده است و کشاورزان علوفه کار بشدت به این تصمیم ناعادلانه معترض و خواهان تجدید نظر در این تصمیم هستند.
وی تصریح کرد: کشاورزان علوفه کار هم مانند سایر زراعت کاران کشور دارای مشکلات بسیاری در زمینه افزایش قیمت نهاده ها ، تجهیزات ، سوخت و حمل و نقل و تورم هستند و محصول نهایی خود را با سختی ها و هزینه تمام شده بسیار بالا تولید میکنند و انتظار دارند در فصلی که در اوج تولید و عرضه محصول به بازار است ، حمایت مناسبی از طرف دولت صورت پذیرد و از ورود کالای مشابه در این برهه بخصوص جلوگیری گردد .
حاتم زاده گفت:علیرغم اینکه علوفه کاران بخش مهمی از فعالین کشاورزی کشور بوده و بیش از 4 % از سطح زمینهای زراعی کشور به تولید این محصول اختصاص دارد و به طور میانگین سالانه بیش از پنج ملیون تن یونجه با کیفیت مطلوب در کشور تولید میشود و این میزان از تولید کاملا پاسخگوی نیاز مصرفی داخل است اما خبرها حاکی از صدور مجوز واردات یونجه است .
وی اظهار داشت: اقدام وزارت جهاد کشاورزی در صدور اجازه واردات علوفه آن هم با قیمت تمام شده بیشتر به دلیل هزینه های حمل و نقل و تنگناهای ارزی کشور ، کاری غیره کارشناسی و در واقع آسیب به تولید کنندگان علوفه در کشور است .
او تاکید کرد: در چند سال گذشته و با افزایش مشکلات اقتصادی کشور تمامی حمایتها و یارانه های کشاورزی حذف شده و کشاورزان زحمتکش کشور تمامی نهاده های مورد نیاز را با قیمت بازار آزاد تهیه نموده و در شرایط سخت محیطی و خشکسالی ها ، محصول نهایی خود را به بازار عرضه میکنند و لذا انتظار دارند در زمانی که محصول آنها به مقدار کافی موجود است ، هیچگونه واردات کالای مشابه صورت نپذیرد و کلیه نیازها از کشاورزان داخل کشور تامین گردد .
حاتم زاده گفت: در شرایط فعلی کشور و مشکلات بیشماری که در اقتصاد و سوء مدیریت مسئولان در کشور وجود دارد ، در کنار مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی ، کشاورزی یکی از آسیب پذیر ترین صنایع کشور شده است و کشاورزان پر تلاش و فعال نیز اندک اندک در حال از دست دادن امید خود به بهبود شرایط کاری و معیشتی خود هستند و انتشار اخباری از این دست عمدتا باعث آسیب و القای یاس به قشر تولید کننده است و ادامه این مسیر باعث خروج هر چه بیشتر فعالین این صنعت از چرخه تولید و عرضه علوفه سبز خواهد شد.
وی گفت: با بررسی کارشناسی جامع شرایط کشور در سنوات گذشته و وضعیت اقلیمی جهانی در کنار ضعف مدیریت و عدم حمایت دولت از فعالین حوزه تولید علوفه در کشور پیش بینی میشود به مرور از درصد شاغلین و تولید کنندگان علوفه سبز غیره متراکم کاسته شده و کشور وابسته به واردات این محصول بسیار مهم و استراتژیک گردد که این اتفاق خطر جدی در حوزه امنیت غذایی جامعه خواهد بود و لذا با توجه شرایط ارزی کشور و همچنین شرایط خاص حمل و نقل این محصول که تاثیر زیادی در قیمت تمام شده آن دارد ، بدیهی است دامداران و تولید کنندگان محصولات گوشتی و لبنیات از ناحیه تامین علوفه مورد نیاز دچار چالشهای جدی گردند و بنابرین ضروریست دولت و مجلس در اسرع وقت اقدامات عملی و جدی را در راستای حمایت از تولید کنندگان علوفه صورت دهد و از رویه وعده های شعاری و بدون پشتوانه سالهای گذشته دست برداشته و از نزدیک به رفع مشکلات و بحرانهای این صنعت بپردازد.
این تولید کننده نمونه علوفه ادامه داد: واردات علوفه یونجه علاوه بر ارز بری زیاد و هزینه تمام شده بالا بعلت وزن مخصوص پایین این محصول دارای ریسکهای محیط زیستی و مشکلات قرنطینه ای بالایی است و ممکن است انواع آفات ، بیماری و بذر علفهای هرز همراه این محصول وارد کشور گردد که کنترل این مسائل بسیار مشکل و بعضا غیره ممکن است و احتمال خطر و خسارت از این ناحیه به کشاورزان کشور وجود دارد.
وی گفت: سوال مهمی که مطرح است این است که علیرغم امکان تامین کافی علوفه با کیفیت و قیمت بسیار مناسب تر در داخل ، وزارت جهاد کشاورزی چرا اجازه واردات علوفه را صادر کرده است؟
انتهای پیام/