به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرمآباد در خصوص صحبتهای روز گذشتهاش در جریان مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی بیان داشت: انتقاد به یک شخص به معنای توهین به یک شخص یا آن قشر نیست.
وی در ادامه در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت علوم باید نیروی انسانی مومن، متخصص و انقلابی تربیت کند. آقای زلفیگل از مفاخر رشته شیمی است، اما تکبُعدی بودن ایشان مانع از نگاه جامع به دیگر رشتهها شده است.
ویسکرمی با بیان اینکه بایستی گامهای موثر در تراز گام دوم انقلاب برداشته شود، عنوان کرد: راهبری وزارت علوم را کسی میتواند انجام دهد که در مورد تحول دانشگاهها صاحبنظر و صاحب سبک باشد. این امر مهم با تشکیل چند جلسه صوری هم محقق نمیشود.
وی با اشاره به برنامههای وزیر پیشنهادی علوم گفت: در برنامهنویسی به برخی از مسائل توجه نشده است. ما نیاز به نواندیشی دینی در دانشگاهها داریم اما در برنامههای ایشان چنین چیزی نیست. ما دچار فقدان تولید علم در حوزه علوم انسانی اسلامی هستیم. نباید فراموش کرد که تحول در جوامع غربی از تحول در دانشگاهها شروع شد.
نماینده مردم خرمآباد با طرح این سوال که مشکل بانک و بیمه اسلامی را چه کسی باید برنامه کند؟ گفت: فقدان برنامه عملیاتی در مورد نظریهپردازی و اندیشهورزی، عدم ارائه راهکار در خصوص کارآمدسازی رسالههای دکترا، فقدان برنامه در حیطه خانوادهمحوری و تسهیل ازدواجهای دانشجویی، فقدان برای برنامه ارتباط بین نخبگان دانشگاهی و با نخبگان بیرون از دانشگاه و همچنین ارتباط دانشگاه با رسانهها و توده مردم برای حل مشکلات جامعه، عدم برنامه در خصوص جذب دانشجو از سایر کشورها، نبود راهکار برای حرکت به سمت تولید علمی و تبدیل کردن کشور به پایگاه تولید علم منطقه و جهان اسلام از جمله مشکلات برنامه پیشنهادی وزیر علوم است.
وی افزود: همچنین ایشان برنامهای برای ساماندهی حقالتدریسیها، توجه به قشر شریف کارمندان در وزارت علوم، تامین خوابگاههای دانشجویی متاهلی، تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، حمایت از دانشجویان کمیتهامداد، بهزیستی و... ارائه نکرده است.
ویسکرمی در پایان با طرح این سوال که برنامه شما برای تقویت مجلات داخلی چیست؟، گفت: اکنون 150 قطب علمی در دانشگاهها به وجود آمده که فعال نیست. وزارت علوم مدل دیگری از وزیر میطلبد.
** رجایی: چرا ظلمی که به دانشجویان بورسیه شد، رفع نشد؟
حسین رجایی نماینده مردم لنجان نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم نیز بیان داشت: برنامههای زلفی گل بسیار خوب نوشته شده و با اسناد بالادستی همراهی دارد، اما کلی است. ایشان مسیری که باید طی کنند را نشان ندادند. بازه زمانی هم مشخص نکردند. ضمن اینکه برنامه ایشان قابل سنجش و ارزیابی نیست.
وی ادامه داد: ساماندهی کارکنان دانشگاههای بلاتکلیف و تعارض منافع در دانشگاههای خصوصی (دانشگاههای خصوصی به بنگاههای اقتصادی و کارخانههای مدرکسازی تبدیل شده است) مغفول واقع شده است. برنامه ایشان ناظر به یک نگاه سنتی است. سیستم آموزش و پژوهش در کشورهای دنیا به سمت نوآوری و تولید ثروت رفته است. ایشان دانشمند است، اما دانشگاه نباید به سمت مقالهمحوری برود. مقالهها باید در جهت تولید علم، ثروت و قدرت باشند.
رجایی در خصوص دانشجویان بورسیه شده در گذشته گفت: شما عضو شورای بورسیه بودید، اما هنوز آن مشکل دانشجویان بورسیهشده که به تعبیر رهبر انقلاب در حقشان ظلم شد، رفع نشده است.
وی در پایان بیان داشت: منظومه فکری وزیر در مسائل کشور منسجم نیست. جریان سیاسی ایشان نامشخص است. موضعگیری ایشان در چند سال اخیر قابل تامل است. کانون صنفی دانشگاهیان که با ریاست آقای عارف تشکیل شد، گزینه وزارت علوم دکتر زلفیگل بود. این وزارتخانه نیازمند یک نیروی انقلابی است. آقای زلفیگل! دیدگاهتان را اعلام کنید و چرا برخی گروههای سیاسی از شما حمایت میکنند؟
انتهای پیام/