رئیس جمهوری آمریکا با یک بحران بینالمللی مرتبط با سقوط دولت افغانستان و یک بحران داخلی مرتبط با پاندمی کرونا، در حال سنجش اراده و توانایی ریاست جمهوری نوپای خود است.
به گزارش خبرآنی، به نقل از پایگاه خبری هیل، این بحران دوگانه مایه رنجش دموکراتهایی شده است که تاکنون احساس میکردند ریاست جمهوری بایدن یک موفقیت چشمگیر شده است.
بایدن در مواجهه با اخبار منفی و انتقاد از سوی اعضای حزب خودش، اکنون برای خارج کردن آمریکاییها و افغانهایی که به نیروهای آمریکایی کمک میکردند، از هرج و مرج افغانستان تحت فشار است و همزمان باید نگاهش را روی اولویت اصلی خودش که مقابله با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در داخل است، نگاه دارد.
مایک موری، دستیار سابق چارلز شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا اذعان کرد: این سختترین هفته او بود و هیچ شکی در آن نیست.
زمانی که از افغانستان صحبت میشود، بیش از دهها تن از دموکراتهای مصاحبه شده گفتند که چالش پیش روی بایدن این است که ظرف چند هفته آتی آمریکاییها و متحدان را از آنجا خارج کند.
لئون پانهتا، وزیر دفاع دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به هیل گفت: شما اکنون باید هر آنچه لازم و ضروری است برای تامین امنیت، برای برقراری نسبی نظم و برای تامین فرایندی که اطمینان حاصل کند تمام پرسنل آمریکایی و قطعا افغانهایی که به ما در طول این جنگ کمک کردند، تخلیه خواهند شد، انجام دهید.
او افزود: به اعتقاد من، اهمیت دارد که در این مورد به جدول زمانی محدود نشوید بلکه باید روی انجام شدن این کار تمرکز داشت. این در حال حاضر بسیار بسیار مهم است تا این ماموریت تکمیل شود.
بایدن روز جمعه در سخنانی به مردم اطمینان خاطر داد که دولتش به تخلیه آمریکاییها و افغانهایی که به نیروهای آمریکایی و دیگران کمک کردند و اکنون در معرض خطر هستند، کمک کند. او گفت اگر تخلیه آمریکاییها تکمیل نشود، نیروهای آمریکایی را بعد از مهلت خروج ۳۱ اوت هم در آنجا نگه میدارد.
جیم منلی، استراتژیست دموکرات و دستیار سابق هری رید، رهبر سابق اکثریت سنا گفت: اکنون که او رشته کمک را گسسته است، باید اطمینان حاصل کند که از آن خودداری میکند. شما با موارد جدید سر و کار دارید، شما بررسی میکنید و مشکلات را شناسایی میکنید و به آنها میرسید و وقتی دستکم بحث خارج کردن باشد، آنها باید احساس آرامش کنند و مردم آمریکا از خارج شدن نظامیانمان از افغانستان حمایت کنند.
با این حال، بحران پیش روی بایدن تصمیم او برای خروج از افغانستان نیست، بلکه نحوه اجرای آن است. همچنین توانایی او برای نجات از این خروج پرهیاهو به شماری از عوامل بستگی دارد که خارج از کنترل اوست، از جمله طالبان که اجازه نمیدهد برخی از مردم به فرودگاه کابل برسند.
در بحث سیاسی، بایدن و کاخ سفید روی موفقیت در جبهه داخلی برای اینکه مردم این پایان آشفته برای جنگ آمریکا در افغانستان را فراموش کنند، حساب کردهاند. بایدن سرمایه سیاسی خودش را در گرو مدیریت این پاندمی و اقتصاد میبیند.
شرایط در هر دو جبهه پیچیده است. گزارش بیکاری روز پنجشنبه به پایینترین حد خود رسید، در حالیکه موارد ابتلا به کرونا و همچنین واکسیناسیون رو به افزایش میرفت. آمریکا در روزهای گذشته رکورد تزریق روزانه یک میلیون دوز واکسن را در سه روز متوالی ثبت کرد که بالاترین میزان در هفت هفته گذشته بود. با این حال نوع دلتای کرونا نرخ واکسیناسیون را در برخی مناطق پایین آورده است. دولت بایدن برای تزریق دوز تقریبی به آمریکاییهای کاملا واکسینه شده آماده میشود تا به گشایش مدارس و باز ماندن مدارس در پاییز کمک کند.
یک اهداکننده مالی دموکرات گفت: اینها لحظاتی هستند که یک ریاست جمهوری را میسازند یا میشکنند. این میتواند به او غلبه کند یا اینکه او نشان میدهد توانسته آن را تحت مدیریت و کنترل خودش درآورد.
افغانستان احتمالا در چند روز آینده همچنان در صدر اخبار باشد اما گفتن آن زود است که تا چه حد میتواند دستورکار داخلی بایدن را تحت الشعاع قرار دهد.
انتهای پیام