به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ سیما سادات لاری، در نشست خبری دوازدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر 12 که به صورت ویدئوکنفرانس و در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاشهای اصحاب رسانه در راستای اطلاعرسانی در دوران کرونا، گفت: خبرنگاران عناصر بسیار ارزشمندی در تبادل اطلاعات حوزه سلامت بوده و هستند و در مدت همهگیری کرونا ما را تنها نگذاشته و همواره در کنارمان بودهاند؛ جای خرسندی است که واکسیناسیون خبرنگاران عزیز و پرتلاش نیز آغاز و در سامانه نیز تعریف شده است و امیدواریم بدون کمترین معطلی همه این عزیزان واکسینه شوند. خبرنگاران از نخستین روز شیوع کرونا، جان بر کف در صحنه حاضر شدند و جا دارد به پاس تمام تلاشها و خدمات ارزشمندشان، از آنها قدردانی کنم.
وی با بیان اینکه در این مدت علیرغم تمام مشکلات، فعالیتهای فرهنگی در بستر مجازی مسیر خود را طی کرده است، افزود: یکی از این فعالیتها، برگزاری جشنواره تیتر نشریات است که امسال نیز وزارت بهداشت با همکاری وزارت علوم میزبان جشنواره تیتر 12 نشریات بود.
لاری ادامه داد: ما از آبان ماه سال گذشته فراخوان جشنواره را آغاز کردیم و 28 هزار و 271 اثر با مشارکت 153 دانشگاه از مجموعه وزارت بهداشت و وزارت علوم در سامانه ثبت شد و پس از غربالگری، تعداد آثار به 23 هزار و 789 اثر رسید. پس از داوریهای دقیق تر، 957 اثر به مرحله نهایی رسید و برای افرادی که به مرحله نهایی راه پیدا نکرده بودند نیز کارنامهای صادر شد تا به صورت شفاف مشخص شود که دلیل راه نیافتن به مرحله نهایی چه بوده است. در نهایت 203 اثر برگزیده خواهیم داشت که در 64 رسته هستند، یعنی 199 اثر برگزیده و 4 اثر نیز جایزه نظم انتشار خواهند گرفت که 77 اثر از وزارت بهداشت و 122 اثر از وزارت علوم است.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه، گزارشی از آخرین وضعیت واکسیناسیون دانشجویان دانشگاههای دو وزارت خانه علوم و بهداشت ارائه و بیان کرد: دانشگاههای وزارت بهداشت در دوران کرونا تعطیل نشد و تقریبا 40 درصد دانشجویان ما که کار بالینی انجام میدهند، حضور داشتند، لذا از ابتدا با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی در خوابگاهها ساکن بودند، تلاش کردیم واکسیناسیون این دانشجویان را انجام دهیم. در حال حاضر حدود 80 درصد دانشجویان علوم پزشکی که کار بالینی انجام میدهند، واکسینه شدهاند.
وی تصریح کرد: البته آمار دانشجویانی که کارهای بالینی انجام میدهند و واکسینه شدهاند در برخی از دانشگاهها به بیش از 95 درصد میرسد و حتی برخی از دانشگاهها تمامی دانشجویان خود را واکسن زدند و این واکسیناسیون شامل دانشجویان غیربالینی نیز شده است، اما در برخی از دانشگاههای دیگر شاید این آمار پایینتر از 80 درصد باشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از امکان مشارکت دانشجویان علوم پزشکی در امر واکسیناسیون خبر داد و گفت: تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی درخواست دادند که به شکل کار دانشجویی در این امر مشارکت داشته باشند که مکاتبات آن با دانشگاهها انجام گرفته و این دانشجویان میتوانند در قالب کار دانشجویی وارد این عرصه شوند.
لاری درخصوص نحوه آموزش دانشجویان علوم پزشکی از مهر ماه جاری نیز گفت: برنامه ریزیهایی در این زمینه صورت گرفته است که ما بتوانیم برای دانشجویان غیر بالینی نیز آموزش حضوری داشته باشیم اما اولویت آموزش حضوری بستگی به روند واکسیناسیون خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اکثر اساتید دانشگاههای علوم پزشکی واکسینه شدهاند و واکسیناسیون اساتید دانشگاههای وزارت علوم نیز آغاز شده و از شهریور ماه نیز واکسیناسیون دانشجویان دانشگاههای غیر پزشکی با اولویت دانشجویان دکتری و ارشد را آغاز خواهیم کرد.
او همچنین به نوع واکسن تزریقی به دانشجویان نیز اشاره و بیان کرد: نوع واکسن استفاده شده بستگی به محمولههای دارد که در اختیار ما قرار میگیرد و هر کدام از واکسنهای ایرانی که به مرحله تولید برسد، محدودیتی در تزریق آنها وجود ندارد. اگرچه در حال حاضر از بین واکسنهای ایرانی فعلا واکسن برکت در دسترس است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره مباحث مطرح شده درباره توصیه انجام شده مبنی بر عدم تزریق یک نوع از واکسن کرونا [آسترازنکا] به خانمهای کمتر از 50 سال گفت: تزریق هیچ کدام از واکسنهای کرونای موجود در کشور برای خانمهای کمتر از 50 سال ممنوعیت ندارد. به دلیل برخی مطالعات انجام شده درباره یکی از واکسنهای خارجی، ترجیح بر این شد که به خانمهای کمتر از 50 سال تزریق نشده و به جای آن از سایر واکسنهای وارداتی یا واکسنهای تولید داخل استفاده شود. این موضوع فقط به صورت توصیهای اعلام شده و ممنوعیت تزریق وجود ندارد.
لاری به برنامه وزارت بهداشت در خصوص میزان وامهای دانشجویی در سال جاری اشاره و تصریح کرد: ما امسال برای دانشجویان علوم پزشکی افزایش وام داشتیم به طوری که در حوزه وام ودیعه مسکن این وام را به سه دسته تقسیم کردیم که براساس آن در شهرهای بزرگ دانشجویان تا سقف مبلغ 60 میلیون می توانند دریافت کنند، بنابراین در سال جاری با توجه به افزایش منابعی که داریم، قطعا در حوزه وامها با افزایش مواجه خواهیم شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: ما طی دو سال گذشته برای فراهم کردن شرایط رفاهی برتر دانشجویان علوم پزشکی تلاشهای زیادی کردیم، به طوریکه در حوزه خوابگاهها حدود 800 تا 900 میلیارد تومان طی دو سال گذشته با عنوان کمک به دانشگاههای علوم پزشکی برای بهسازی و تجهیزات این خوابگاهها تزریق کردیم و فضا به گونهای شد که دانشگاهها برای تعمیر و بهسازی خوابگاههای خود با یکدیگر رقابت کردند.
او ادامه داد: همچنین 20 دانشگاه علوم پزشکی برای تکمیل پروژههای نیمه کار خود در حوزه خوابگاهها وام دریافت کردند و براساس وامی که به آنها دادیم برخی از دانشگاهها حتی خوابگاه خریدند.
لاری خاطرنشان کرد: در حوزه تغذیه میزان دریافتی دانشجویان بابت ژتون غذا بسیار کمتر از میزانی است که دانشگاهها برای آن هزینه می کنند، مثلا هر دانشجوی علوم پزشکی برای هر پرس غذا مبلغ 1850 تومان پرداخت میکند، در حالی که هزینه تمام شده آن برای دانشگاه 35 هزار تومان است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین به میزان اجرایی شدن تسهیلات در نظر گرفته شده برای دانشجویان دستیاری اشاره کرده و گفت: فراهم کردن شرایط بهتر برای دانشجویان دستیاری برای ما از اهمیت بسیاری بالای برخوردار است، چراکه این دانشجویان در خط مقدم درمان قرار دارند و تلاش زیادی برای تامین سلامت جامعه انجام می دهند. به همین جهت ما تلاش میکنیم تا حقوقی برای آنها تعریف کنیم که تحقق آن منوط به همکاری از سوی مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه است. تا لایحهای برای این امر تنظیم شده و بتوانیم حقوق ثابتی برای دانشجویان رزیدنت پرداخت کنیم که هم بیمه سلامت و تامین اجتماعی آنها فراهم شود.
افزایش حدود 70 درصدی دریافتیهای دانشجویان دستیاری
لاری همچنین از افزایش حدود 70 درصدی دریافتی دانشجویان دستیاری خبر داد و گفت: سال گذشته حقوق این دانشجویان تا 50 درصد افزایش یافت و امسال نیز با مساعدت رئیس جمهور، افزایش 20 درصدی برای آنها اعمال شد و با توجه به تامین منابعی که صورت گرفته این افزایش حقوق از فروردین ماه برای دانشجویان دستیاری اعمال میشود.
ثبت نام 7000 دانشجوی دستیاری برای بیمه تامین اجتماعی
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ثبت نام برای بیمه تامین اجتماعی دانشجویان دستیاری از هفته پیش شروع شده است، گفت: این بیمه به شکل بیمه خویش فرما و وام تامین خواهد شد که شامل سه نوع بیمه از کارافتادگی و بازنشستگی و فوت خواهد شد و تاکنون 7000 دانشجو برای آن ثبت نام کردهاند و به محض تکمیل شدن ثبت نام، صندوق رفاه مبالغ هر رزیدنت را وازیر خواهد کرد.
وی در خصوص آزمون ارتقای دانشجویان دستیاری نیز گفت: خوشبختانه با برنامهریزیهای صورت گرفته در حال حاضر نمرات داخل بخشی سهم زیادی در ارتقای آنها خواهد داشت و براساس این تصمیم، 98.5 درصد رزیدنتها توانستند آزمون ارتقای خود را پاس کنند.
سهم رزیدنتها از کارانه بیمارستانی باید شفاف و مشخص شود
لاری با تاکید بر اینکه سهم رزیدنتها از کارانه بیمارستانی باید شفاف و مشخص شود، گفت: با توجه به این که رزیدنتها در امور درمانی فعالیت میکنند و برای بیمارستانها درآمدزایی دارند، باید سهم آنها در کارانه شفاف و افزایش یابد، البته برخی دانشگاهها کارانه خوبی برای رزیدنتها تعریف کرده اند، اما برخی دیگر در این زمینه کارانههای پایینی پرداخت میکنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر ضرورت تدوین آیین نامه در حوزه پایونها و استراحتگاههای دانشجویان تاکید کرده و گفت: ما 10 میلیارد تومان برای تعمیر و تجهیز پاویونهای پرداخت کردیم و قول پرداخت 30 میلیارد داده شده که 10 میلیارد آن توزیع و مابقی قرار است از منابع کرونایی پرداخت شود، اما قرار است با همکاری شوراهای صنفی آییننامهای در این حوزه تدوین شود که نظارت آن برعهده معاونت دانشجویی گذاشته شده است.
انتهای پیام/