به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از خبرگزاری تاس، سرگئی کوملف، رئیس شرکت صادرات گازپروم روسیه در مصاحبه با یک رسانه محلی اعلام کرد که سیاست اروپا درباره "کربن خنثی" به ناچار منجر به کاهش عرضه مستقیم گاز طبیعی روسیه می شود و بر درآمدهای حاصله تا سال 2050 تأثیر می گذارد.
وی در مصاحبه با مجله داخلی شرکت گازپروم افزود روسیه می تواند موقعیت های صادراتی خود را در بازار اروپا با تحویل "هیدروژن آبی" حفظ کند.
کوملف گفت: اروپا در حال حاضر به سمت هدف اعلام شده برای کاهش رد پای کربن خود تا سال 2050 پیش می رود. هدف موقت در این سیاست کاهش 55 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال 2030 می باشد.
وی گفت: عدم استفاده از هیدروکربن ها به عنوان منابع انرژی اولیه، ناگزیر بر حجم عرضه مستقیم گاز طبیعی از سوی روسیه و در نتیجه میزان درآمدهای حاصل از فروش آن تأثیر می گذارد.
این مقام روسیه افزود: روسیه ممکن است حداقل تا حدی کاهش عرضه گاز را توسط هیدروژن تولید شده از آن جبران کند.
به گفته کوملف، تولید هیدروژن "آبی" کربن خنثی در حال حاضر ممکن است و هزینه اولیه آن حدود 2 دلار برای هر کیلوگرم برآورد شده است.
وی افزود: این امر به روسیه این امکان را می دهد که در آینده بزرگترین صادرکننده هیدروژن" آبی "در جهان باشد که بر شهرت صنعت گاز (این کشور) تأثیر مثبت می گذارد و روند کاهش ارزش دارایی های گاز را متوقف می کند و راه را برای تامین مالی مسئولانه پروژه های گاز طبیعی بدون کربن باز می کند.
بر اساس پیش بینی های وزارت انرژی روسیه، این کشور ممکن است تا 33.4 میلیون تن هیدروژن به ارزش 100.2 میلیارد دلار به سایر کشورها صادر کند که ممکن است تا 20 درصد از بازار جهانی آن را در سال 2050 به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام/