به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست پایگاه خبری خبرآنی، مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در یک گفتوگوی تلویزیونی با اشاره به مشکلات کمآبی ایجاد شده در استان خوزستان، اظهار کرد: اجازه دهید اول از هر چیز به جای وزرا و دولت، از مردم استان خوزستان عذرخواهی کنم، واقعا مسائل استان خوزستان به جایی رسیده که نیازمند راهحلهای سریع و فوری است.
وی افزود: بنده یک بار ابتدای آغاز به کار مجلس یازدهم عرض کردم که خوزستان به تابلوی همه بحرانها تبدیل شده است، یعنی اگر همین چهار سال گذشته را در نظر بگیریم، شاهد بحرانهای متعددی در استان خوزستان بودهایم.
نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه در سال 96 به دلیل سوءمدیریت در حوزه مدیریت منابع آب و انتقال آب بیرویه و بدون مجوز از سرشاخهها، خوزستان به کانون ریزگردها تبدیل شده است، گفت: امروز شاهد وضعیتی در خوزستانی هستیم که به اندازه تاریخ زیست بشریت، جلگه بوده است.
یوسفی با اشاره به قطعیهای مکرر و طولانیمدت برق در شهرهای استان خوزستان، اظهار کرد: طی سالهای اخیر شاهد قطعی برق 12 ساعتی در سطح استان خوزستان بودیم، که آقای رئیسجمهور گفتند، بنده و آقای جهانگیری برای مردم استان خوزستان گریه میکردیم، مردم استان خوزستان همیشه ولایتمدار هستند و عشایر استان نیز همیشه پای کار بودهاند، احتیاجی به ترحم ندارند، ما باید مدیریتمان را اصلاح کنیم، الآن شاهد بحران مدیریت در سطح استان خوزستان، توسط مدیران دولتی هستیم.
وی ادامه داد: به دلیل سوءمدیریتهایی که از سوی مسئولان دولتی در زمینه مشکلات استان خوزستان صورت گرفته، در سال 96 شاهد هجوم ریزگردها بودیم و در سال 97 نیز شاهد بحرانهای دیگر و در ابتدای سال 98 نیز شاهد بحران سیل خودساخته ناشی از سوءمدیریت وزارت نیرو بودیم.
نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: بنده در زمینه وقوع سیل در استان خوزستان، در سال 98، به اظهارات و نامه وزیر اطلاعات استناد میکنم، وزیر اطلاعات طی نامهای در بهمن ماه سال 97، به هیئت دولت ارسال و اعلام کرد که در بهار سال 98، به دلیل ذخیره آبی پشت سدها و با توجه به بارشهای صورت گرفته و نیز به دلیل اینکه این آب رهاسازی نشده، خطر سیل وجود دارد.
یوسفی اضافه کرد: این نامه وزارت اطلاعات در بایگانی وزارت نیرو قرار گرفت، بعد از آن، در فروردین سال 98، سیل زندگی مردم را نابود کرد، از طرف دیگر، زیرساختها و اموال مردم در بُعد کشاورزی نیز از بین رفت.
وی تصریح کرد: در سال 99 نیز که هنوز مدت زیادی از آن سپری نشده، در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، ماهشهر و بندر امام خمینی، به اندازه یک متر، آب و فاضلاب به خانههای مردم رسوخ کرد؛ تصور چنین اتفاقاتی که برای مردم خوزستان روی داده و به مدت 10 روز آب و فاضلاب وارد خانه و زندگی مردم شده، واقعا سخت و تأسفبار است.
نماینده مردم اهواز در مجلس ادامه داد: امروز بعد از گذشت 6 ماه، دولتیها عنوان میکنند که 702 روستا دارای تنش آبی است و از این تعداد نیز، 533 روستا مشکل جدی تأمین آب شرب و مصرف دام دارد، ما در استان خوزستان با چنین وضعیتی روبهرو هستیم، وضعیت آب شرب و دامداری اسفبار است، دیگر آب برای کشاورزی پیشکش.
یوسفی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان خوزستانی، کشت جایگزین اعلام کرده است، گفت: امروز در کنار وضعیت نامناسب اقتصادی و معیشتی، شرایط آبی، به قدری بغرنج است که وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی به آنها اعلام کردهاند که آب برای همان کشت جایگزین هم وجود ندارد.
وی اضافه کرد: سؤال این است که آیا در این شرایط کشاورزان که گذران زندگیشان از طریق کشاورزی و دامداری است، چگونه باید گذران زندگی کنند؟ آب برای کشت وجود ندارد و دامها نیز مقابل چشم کشاورزان تلف میشوند.
نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه 135 هزار دام سنگین و حدود یک میلیون و 149 هزار دام سبک، جلوی چشم کشاورزان و دامداران، تلف شده است، اظهار کرد: در چنین شرایطی انتظار دارند، از دولتی که برای حل مشکلات خوزستان، فقط کار نمایشی انجام میدهد، تشکر کنیم و به این مدیریت احسن بگوییم و تشکر کنیم.
یوسفی با اشاره به دلاوریها و رشادتهای مردم استان خوزستان در دوران 8 سال دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: برای مثال، پیرمرد عشایر غیور عرب استان خوزستان، برای حفظ انقلاب و نظام سینهاش را سپر کرده، اما امروز با مشکلات کمآبی و خشکسالی نیز روبهرو است، اما در چنین شرایطی، دولت، وزرا و حتی برخی از مدیران استانی، برای حفظ جایگاهشان، واقعیتها را بیان نمیکنند و سعی میکنند همه چیز را خوب نشان دهند و میگویند که همه چیز خوب است، در صورتی که واقعیتها چیزِ دیگری است.
انتهای پیام/