فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟| 9 راهکار برای مدیریت و ساماندهی بازی های رایانه ای

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ امروزه بدون تردید رسانه ها در امنیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشورها ایفا می کنند و در میان رسانه ها به جرأت می توان گفت رسانه نوظهور بازی های رایانه ای با قابلیت ها و ویژگی های خاص خود، ضریب تأثیرگذاری و نفوذ خود را حتی نسبت به رسانه هایی چون سینما و تلویزیون افزایش داده است و به خاطر سهولت و جذابیت، به عنوان یک رسانه محبوب و پرطرفدار توانسته است از نظر جذب مخاطبان جوان و پرانرژی به طور جدی با هالیوود رقابت کرده و جوانان و نوجوانان را به عنوان جامعه هدف خود انتخاب نماید.

جذابیت و پرطرفدار بودن بازی های رسانه ای باعث شده، نظام سلطه از این رسانه استفاده کرده و آن را در راستای نیل به اهداف غیر انسانی و پلید خودشان قرار بدهند؛ در این باره مقام معظم رهبری می فرماید:

«بازی های رایانه ای به شوالیه های مجازی قدرتمند و جذاب ناتوی فرهنگی و جنگ صلیبی غرب تبدیل شده اند که در حال تخریب و تغییر تدریجی ارزش ها و هنجارهای انقلاب اسلامی و جهان اسلام هستند. این شوالیه های رایانه ای در جنگ های صلیبی قرن جدید بدون هیچ گونه حساسیتی تا عمق خانه هایمان نفوذ کرده اند و ما در بی خبری با آغوشی باز به استقبال آنها رفته ایم و حتی در حال پرداخت هزینه مالی حضورشان نیز هستیم.»

با عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری می توان گفت در واقع این بازی ها دیگر ابزاری تنها برای سرگرمی نبوده و به ابزار تبلیغاتی مهمی در دست نظام های سیاسی تبدیل شده اند که در بطن خود، هدف و بیانی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را دنبال می کنند. امروزه عده زیادی اوقات فراغت خود را با این بازی ها می گذارنند. صنعت جدید و نوپای بازی های ریانه ای با تبلیغ انواع کجروی های اجتماعی نظیر خشونت، قتل، دین ستیزی، بی پروایی جنسی، ترویج مصرف مواد اعتیاد آور و ممنوعه، اهداف خود را به صورت مستقیم و غیرمستقیم القاء می کنند.

با توجه به تهدیدات متعدد بازی های رایانه ای که می تواند داشته باشد، پیشنهادات زیر برای مدیریت و سازماندهی بازی های رایانه ای ارائه می شود:

  1.  آموزش کاربران در خصوص خطرات و آسیب های جبران ناپذیر بازی های رایانه ای (مثلا در حواشی بازی ها به تبلیغات انواع مواد مخدر و روان گردان پرداخته می شود)
  2. ارائه آموزش و هشدارهای لازمه در جهت عدم توجه به تبلیغات کالاهای دروغین که از سوی خاطیان امر با نام ها و کارکردهای مختلف به عناوین دیگر در بین بازی ها مورد تبلیغ قرار می گیرند.
  3. تدوین قوانین سخت گیرانه برای تولیدکنندگان بازی های مرتبط با محتوای مجرمانه و مخل امنیت و برخورد شدید با خاطیان امر
  4. حضور فعال پلیس فتا و دستگاه های مبارز با جرائم مواد مخدر و بازی های رایانه ای غیر مجاز در فضای اینترنتی و پاک سازی پایگاه های حاوی محتوای مجرمانه در خصوص بازی های مرتبط
  5. آموزش فرهنگ استفاده از فناوری های ارتباطاتی به خصوص بازی های رایانه ای در بین رده های مختلف سنی افراد
  6. تأسیس مراکزی خاص جهت اجرای بازی های جذاب و قوی و متناسب با فرهنگ و آداب و رسوم اجتماعی بومی جهت رقابت با نمونه های خارجی
  7. برگزاری کلاس های آموزشی در جهت آگاهی دادن به اقشار در مورد مزایای و معایب فناوری های جدید و نحوه استفاده صحیح از آنها
  8. طراحی و تدوین کتاب های درسی در ارتباط با آشنایی با فناوری های جدید، بازی های رایانه ای و خطرات بالقوه آنها.
  9. استفاده از تدابیر نظارتی و سالب دسترسی برای فیلترینگ نرم افزارهای هادی کاربران به بستر بازی های آنلاین مربوطه

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.