مدیر ارتباطات دفتر ریاست جمهوری ترکیه تاکید کرد، یونان باید از ادعاهای زیادهخواهانه خود دست بردارد و راههایی برای سود بردن از منابع منطقهای به همراه ترکیه پیدا کند.
به گزارش خبرآنی، به نقل از خبرگزاری آناتولی، فخرالدین آلتون، مدیر ارتباطات دفتر ریاست جمهوری ترکیه به روزنامه دولتی "کاتیمرینی" در یونان گفت: ترکیه خواستار روابط خوب با همه همسایگان از جمله یونان است و توقع همین رفتار را از آنها دارد.
وی افزود: آنکارا مسئول تنشها میان ترکیه و یونان نیست. تعدادی از سیاستمداران یونان و قبرس یونانینشین درخواستهای زیادهخواهانهای را مطرح میکنند که حقوق ترکیه و قبرس ترکیهنشین را نادیده می گیرند و همسو با قوانین بینالمللی نیستند.
آلتون تصریح کرد: آنها این مطالبات زیادهخواهانه را به گونهای به مردم یونان ارائه کردهاند که گویی حقوق مشروع آنها هستند.
وی گفت: آنچه ترکیه در واکنش به این مطالبات زیادهخواهانه انجام میدهد، تنها دفاع از حقوق خود در دریای اژه و شرق مدیترانه است. متاسفانه به مردم یونان درباره ترکیه اطلاعات غلط داده شده و ذهن آنها نسبت به ما مسموم شده است.
آلتون افزود: ترکیه انتظار دارد یونان از ادعاهای زیادهخواهانه خود دست بردارد و راههایی برای استفاده از منابع منطقهای به همراه ترکیه پیدا کند. یونان ادعاهای زیادهخواهانهای در رابطه با مرز قلمرو دریایی بر مبنای جزایر کوچکی که در چند کیلومتری سواحل ترکیه قرار دارند، مطرح کرده است. آنکارا برای کاهش تنشها خواستار گفتوگو و مذاکره شده تا تشریک عادلانه منابع این منطقه را تضمین کنند.
آلتون بار دیگر تاکید کرد: ترکیه موافق یک راهحل مسالمتآمیز از طریق مذاکره برای تمامی مشکلات منطقهای است که مربوط به خودش باشد و این موضعش برای مساله قبرس نیز صدق میکند.
وی گفت: قبرس ترکنشین در سال ۲۰۰۴ میلادی به نفع برنامه اتحاد مجدد قبرس رای داد اما هنگامی که اتحادیه اروپا عضویت قبرس یونانینشین در این بلوک را تایید کرد، احتمال همزیستی قبرس ترکیهنشین و یونانینشین در یک کشور واحد از بین رفت.
این مقام افزود: قبرس ترک نشین حسن نیت خود را نشان داد اما این حسن نیت نیز حدی دارد. در حال حاضر همه شاهد هستند که زندگی برای ساکنین قبرس ترک نشین و قبرس یونانینشین زیر یک سقف ممکن نیست. در نتیجه واقعبینانهترین راهحل یک راهحل دو کشوری است که براساس آن ساکنین قبرس ترک نشین و قبرس یونانینشین از حقوق برابر برخوردار باشند.
آلتون در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در رابطه با تبدیل موزه ایاصوفیه به مسجد نیز سوء تفاهمهایی وجود دارد. این حقیقت که تغییر وضعیت ایاصوفیه به یک مسجد با حکم دادگاه و نه با تصمیم دولت صورت گرفت، ویژگی Hن به عنوان میراث مشترک بشریت را تغییر نمیدهد. در نهایت این یک موضوع داخلی برای ترکیه است.
در رابطه با کودتای نافرجام ۲۰۱۶ میلادی در ترکیه، آلتون این سوال را مطرح کرد که اگر هواپیماهای یونانی آتن را بمباران میکردند، تانکها در خیابانها از روی خودروها عبور میکردند و مردم اعnام میشدند، چه احساسی داشتید؟
وی گفت: یونان به جای آنکه کودتاچیانی که پس از کودتای نافرجام ۲۰۱۶ به این کشور فرار کرده بودند را به ترکیه باز گرداند، به آنها پناهندگی سیاسی داد. ما از یونان که خودش نیز در گذشته از کودتاها رنج برده است انتظار داشتیم تا رفتار متفاوتی نشان دهد. ترکیه واقعا از سیاست یونان پس از کودتای ۲۰۱۶ میلادی ناراحت شده است.
آلتون درخصوص روابط ترکیه-آمریکا گفت: موضوعاتی از جمله گروههای تروریستی سازمان گولن و حزب کارگران کردستان ترکیه/ یگانهای مدافع خلق وجود دارند که این دو کشور بر سر آنها با یکدیگر اختلاف نظر دارند اما در کل تمرکز بر حوزههایی که در آنها امکان همکاری وجود دارد، مهم است. اقداماتی که ما به طور مشترک در افغانستان انجام خواهیم داد، نمونه خوبی از این موضوع است.
وی همچین به موضوع بحران آوارگان و پناهجویان پرداخت و تاکید کرد: به خاطر نبود استراتژی از سوی اتحادیه اروپا، مهاجرت بیرویه و غیرمعمول به یک بحران تبدیل شده است. اتحادیه اروپا به تعهدات خود توافق ترکیه-اتحادیه اروپا عمل نکرده و ترکیه نمیتواند مسئولیتهای خود را به تنهایی انجام دهد.
آلتون افزود: ترکیه در رابطه با آوارگان خیلی بیشتر از تعهد و مسئولیتش انجام داده است. ترکیه با ایجاد مکانهایی امن در شمال سوریه در نتیجه عملیات موفقیتآمیز علیه گروه تروریستی داعش، از سیل وسیع مهاجران به اروپا جلوگیری کرده است.
وی تاکید کرد: مشکلات ساختاری را نمیتوان از طریق راهحلهای موقت تسکیندهنده، حل کرد. اتحادیه اروپا باید حمایت بیشتری از ترکیه داشته باشد. ترکیه قوی یعنی اروپای قوی.
انتهای پیام