به گزارش خبرنگار حوزه دولت پایگاه خبری خبرآنی، علی ربیعی سختگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران گفت: دولت تمام تلاش خود را برای انتقال مطلوب دولت به دولت منتخب را به کار گرفته است و براساس تفاهم صورت گرفته اعضای هیات دولت جلسات منظمی با جناب آقای رییسی رییس جمهور محترم منتخب داشته اند و همچنان ادامه دارد و گزارشهای لازم را ارائه کردهاند و دولت خود را مکلف به همکاری همه جانبه با رییس جمهور منتخب میداند.
وی افزود: همچنین براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری دولت تا روز آخر که دارای مسئولیت هست به وظایف خود ادامه خواهد داد. در همین راستا دولت برای رفع نگرانی ها در خصوص وجود کالاهای اساسی در ماههای اولیه فعالیت دولت منتخب تمام تلاش خود را به کار بسته است.
سخنگوی دولت با اشاره به سالگرد توافق برجام تصریح کرد: فردا 23 تیر مصادف با سالروز تصویب برجام را روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان نامیدهایم؛ روزی که نماد اراده ملت ما برای اثبات صلح خواهی و همکاری جویی با همه ملت ها و دوری از تنش و عداوت است.
ربیعی اضافه کرد: هشت سال پیش دولت یازدهم نه تنها با شعار بلکه با خواست حقیقی و برآمده از ریشه های فرهنگی و تمدنی ایران و اسلام و به هدف رساندن صدای ایرانیان به جهان، رویکرد تعامل سازنده با جهان را انتخاب کرد. دولت یازدهم در ابتدای ماموریت خود و با ارزیابی از پایان عصر تک قطبی و ناگزیری همکاری های بین المللی در حل و فصل اختلافات میان ملت ها، به این فلسفه و جهان بینی دست پیدا کرد که هیچ راهی جز تعامل و مذاکره در کنار زدن اختلاف ها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بدخواهان ملت ما که به هدفی جز انسداد زندگی مردم ما رضایت نمیدادند، بدخواهان ایران سالها کوشیده بودند که با ارائه تصویری خشن و قانون شکن از ایران، انزوای ما را از ترتیبات مالی و سیاسی جهانی واقعیت ببخشند. همان ها بودند که بعد از دستیابی به توافق برجام که یکی از نمادها و نتایج این رویکرد بود، یکبار دیگر کوشیدند که انتقام خود را نسبت به خردورزی دولت ایران که چیزی جز انعکاس خواست اکثریت قاطع مردم و مقام معظم رهبری نبود، بگیرند و با فریب رئیس جمهور پیشین آمریکا به خروج از برجام و اعمال تحریم های یکجانبه نه تنها زندگی را بر مردم ما سخت کردند بلکه ضمن خالی گذاشتن دستان آمریکا، این کشور را توأم با بی آبرویی کمنظیری به ورشکستگی در سیاست خارجی آن کشاندند.
وی اظهار داشت: حتی بعد از خروج دیوانه وار آمریکا از برجام، اعتقاد راسخ ما به گفتگو و تعامل سازنده بود که باعث نقش برآب شدن نقشه بدخواهان ایران و امتناع ما برای خروج متقابل از برجام شد. این ما بودیم که با ایستادگی در برابر این قانون شکنی بزرگ، از نابودی برجام جلوگیری کردیم و با ترکیب کردن مقاومتی بی نظیر از یک طرف و پیگیری یک دیپلماسی زنده و پویا از طرف دیگر، برای آمریکا چارهای جز بازگشت به میز مذاکره و عقبنشینی از آن اقدام بیمبنا باقی نگذاشتیم. امروز که یکبار دیگر در آستانه احیای برجام قرار داریم و یکبار دیگر ملت ما به مشاهده آثار مثبت این توافق نزدیک تر از هر زمان دیگری هستند، اطمینان داریم که تاریخ منصفانه قضاوت خواهد کرد و یقین داریم که مردم به رویکرد گفتگو و تعامل سازنده نمره قابل قبولی خواهند داد.
سخنگوی دولت در خصوص اظهارات راب مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از پیشرفت در مذاکرات برای آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران گفت: ما قبلا و مکرراً اعلام کرده ایم که جمهوری اسلامی ایران بخاطر نیات انسان دوستانه آماده تبادل همه زندانیان سیاسی در ازای آزاد کردن همه زندانیان ایرانی در سراسر جهان است که با دستور و خواست آمریکا محبوس شده اند. ما حتی در دولت پیشین آمریکا هم از این آمادگی طرف ایرانی خبر داده بودیم اما این دولت آمریکا بود که با اصرار بر گروگان گیری ایرانیان از نشستن پای میز مذاکره امتناع کرده بود.
وی افزود: آقای دکتر ظریف از مدت ها پیش طرح مبادله همه زندانیان ایرانی و آمریکایی با یکدیگر را مطرح کردند و دولت بایدن نیز از روزهای ابتدایی روی کار آمدن، این موضوع را مورد توجه قرار داد. مذاکرات در این زمینه در جریان است و در صورت آزادی زندانیان ایرانی و تامین منافع کشورمان و نیز به نتیجه رسیدن مذاکرات، متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
سخنگوی دولت درباره حضور طالبان در مرزهای شرقی کشور و تدابیر امنیتی ایران در این مناطق گفت: از سال 98 و با شروع فرایند جدید، تغییرات در عرصه سیاسی افغانستان، دستگاه های مختلف و مرتبط با محوریت وزارت کشور ، ضمن رصد مستمر نسبت به ایجاد آمادگی های لازم برای مواجهه با آثار این تحولات اقدام کردهاند. بنابراین در مجموع، با اقدامات صورت گرفته آمادگیهای لازم در همه دستگاه های ذیربط وجود داشته و سناریوهای مختلف متناسب با روند تحولات، مد نظر قرار داشته و در صورت نیاز، اقدام خواهد شد.
ربیعی تصریح کرد: درباره مبادلات تجاری بین دو کشور هم، با توجه به تحولات رخ داده در گمرکات مرزی افغانستان ، در حال حاضر گمرک اسلامقلعه مقابل دوغارون و ابونصر فراهی مقابل ماهیرود تحت کنترل طالبان درآمده است لذا عملا تا برقراری شرایط ثبات باید منتظر بمانیم. اما گمرک میلک در حال حاضر فعال است و طبق روال گذشته مبادلات تجاری میان ایران و افغانسان از طریق آن انجام میشود.
سخنگوی دولت با بیان اینکه درباره ورود مهاجران غیرقانونی نیز، برنامه ایران جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز میباشد که با شدت در حال انجام و پیگیری است، گفت: در عین حال، تدابیر لازم در خصوص تقویت نیروهای مرزبانی ، نظارتی و امنیتی در مرزهای مشترک با افغانستان اتخاذ شده است و آمادگی کامل وجود دارد. درباره پذیرش احتمالی نیروهای رسمی و دولتی و نظامی افغانستان نیز، تصمیماتی اتخاذ شده است و بخشی از نیروهای وورودی به ایران، با هماهنگی دولت مرکزی افغانستان، بازگردانده شدهاند. در صورت ورود مهاجران جدید، تلاش میشود در جوار محدوده مرزی در داخل، اردوگاهها و امکانات لازم برایشان مهیا گردد ولی تاکنون مواجهه با مهاجران جدیدی به خصوص بصورت خانوادگی نبودهایم.
انتهای پیام/