به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، تهران روزانه حدود 13 میلیون نفر و شب ها حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد؛ این ارقام با جمیعت برخی کشورها برابری می کند و این در حالی است که تهران با مشکلات بسیار زیادی مواجه است بنابراین گزافه نیست اگر بگوییم اداره کردن این کلانشهر به فردی نیاز دارد که به اندازه یک رئیس جمهور یا چند وزیر توانایی داشته باشد.
در سال های اخیر به ویژه در دوره فعلی مدیریت شهری تهران که عملکرد شورا و شهرداری برای اکثر مردم رضایت بخش نبوده است اهمیت انتخاب شهردار بیش از پیش پررنگ شده و منتخبین جدید شورای شهر هم در تلاش هستند تا با بهره گیری از تجارب گذشته انتخاب شایسته ای داشته باشند.
تهران از زمان شکل گیری جمهوری اسلامی تاکنون 21 شهردار و سرپرست داشته که بین آنها محمدباقر قالیباف با 12 سال حضور در شهرداری، رکورددار بیشترین زمان تصدی بوده و بسیاری از تهرانی ها او را با تغییر و تحولات قابل توجهی که در تهران ایجاد کرد میشناسند.
به صراحت می توان گفت زمان فعالیت قالیباف در شهرداری تهران به یک نقطه عطف تبدیل شد و عملکرد هر شهرداری بعد از او را با عملکرد قالیباف قیاس می کنند؛ بعد از قالیباف 3 شهردار و 2 سرپرست مدیریت شهر تهران را عهده دار شدند، اگر زمان کوتاهی که محمدعلی نجفی و افشانی به عنوان شهردار در تهران سپری کردند را نادیده بگیریم، پیروز حناچی شهردار فعلی که 2 سال و 7 ماه از زمان مسئولیتش می گذرد هم نتوانسته آنطور که باید رضایت شهروندان را با اقدامات خود جلب کند.
البته تحقق این امر قطعا با کمک شورای شهری قوی و مسلط به موضوعات شهری امکانپذیر بود؛ شهردار قوی از دل شورایی قوی پدید می آید و از آنجایی که شورای شهر فعلی چنین ویژگی ای را نداشت طبیعتا نتایج آنطور که انتظار بود، حاصل نشد.
شهردار آینده تهران از بین 41 نفر انتخاب می شود
اکنون روزهای پایانی فعالیت پنجمین دوره مدیریت شهری که به دست اصلاح طلبان اداره شد، در راه است و به زودی افرادی تازه نفس سکان اداره شهر را بر عهده میگیرند. آنها در نخستین گام، نسبت به بررسی شاخصها و معرفی چهرههای مورد نظر به عنوان شهردار آینده تهران اقدام و شب گذشته لیست 41 نفره ای از گزینه های پیشنهادی را منتشر کردند.
ناصر امانی منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران درباره لیست 41 نفره پیشنهاد شده برای انتخاب شهردار آینده تهران،به خبرنگار خبرآنی گفت: لیست 41 نفره پیشنهاد اولیه 21 عضو شورای ششم شهر تهران است که به چند مرحله غربالگری نیاز دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد پیشنهاد شده از موضوع بی اطلاع هستند و برای شهردار شدن داوطلب نیستند؛ قرار است آقایان چمران و سروری با آنها تماس بگیرند تمایلشان را برای شهردار شدن جویا شوند. از آنجایی که عده ای از آنها داوطلب این کار نیستند، از لیست حذف خواهند شد.
امانی تصریح کرد: تعدادی دیگر از افراد پیشنهاد شده، از مقام معظم رهبری حکم دارند یا از فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح هستند که احتمالا برای شهردار شدن داوطلب نیستند و انصراف خواهند داد. عده ای از افراد پیشنهاد شده نیز بازنشسته هستند در حالی که طبق قانون شهردار تهران باید کارمند رسمی دولت یا شهرداری باشد مگر اینکه قانون شرایط ویژه ای برایشان در نظر گرفته باشد.
منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران افزود: با بررسی ها و تحقیقات اولیه لیستی تهیه می شود که باید از آنها رزومه دریافت کنیم و آنها را با معیارهای تعیین شده، تطبیق دهیم در این صورت نیز عده ای از لیست خارج می شوند. از افرادی که باقی می مانند برنامه دریافت می کنیم و به آنها امتیاز می دهیم تا در نهایت به فرد مورد نظر برسیم. من فکر می کنم بعد از غربالگری ها لیست 10 نفره خواهد شد، بعد از آن به 3 نفر خواهیم رسید و از بین آنها شهردار آینده انتخاب خواهد شد.
چه کسانی شانس بیشتری برای شهردار شدن دارند؟
در لیست نام چهره های آشنایی به چشم میخورد و 2 دو نفر از آنها بانوانی هستند که نمیتوان درباره شانسشان برای به دست گرفتن این پست مهم با قطعیت سخت گفت؛ مرضیه وحید دستجردی پزشک زنان است، دو دوره نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر بهداشت و درمان در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد بوده و 62 سال سن دارد.
معصومه آباد نیز 59 سال سن دارد و نماینده مردم تهران در دورههای سوم و چهارم شورای شهر بوده است البته وی را به عنوان نویسنده کتاب «من زنده ام» که مربوط به خاطرات زمان اسارتش است، هم می شناسند.
با این حال، قرار گرفتن نام دو خانم در فهرست عریض و طویل گزینه های تصدی شهرداری خالی از لطف نیست اما بین دیگر گزینه ها، چهرههایی وجود دارد که گمانهزنی بیشتری درباره آنها مطرح است؛ محسن پیرهادی، مازیار حسینی، پژمان پشمچی زاده، علیرضا جاوید، رستم قاسمی و سعید محمد افرادی هستند که مدتهاست احتمال انتخاب آنها به عنوان شهردار در رسانهها مطرح شده است که در یک نگاه اجمالی به نظر میرسد شانس بیشتری برای تکیه بر صندلی شهردار آینده پایتخت را دارند و احتمالا قرعه به نام یکی از آنها خواهد افتاد.
محسن پیرهادی که اکنون برادر وی در لیست منتخبین شورای شهر ششم قرار دارد، 41 ساله است و در کارنامه وی عضویت در دوره چهارم شورای شهر، مدیریت روزنامه رسالت و عضویت در مجلس فعلی شورای اسلامی وجود دارد.
مازیار حسینی هم 51 ساله است و دکترای تخصصی در رشته عمران دارد. به مدت یکسال معاون حمل و نقل و ترافیک و 6 سال معاون فنی و عمرانی شهرداری در زمان مدیریت قالیباف بوده؛ علاوه بر این در مقطعی هم جانشین شهردار تهران در ستاد مدیریت بحران بوده است و 7 ماه معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در دوره وزارت محمد اسلامی بوده است.
پژمان پشمچی زاده نیز 52 ساله و دارای کارشناسی ارشد مدیریت شهری است. وی معاون فنی و عمران مناطق 5 و 17 شهرداری تهران، معاون شهرسازی و معماری شهرداری در زمان فعالیت قالیباف بوده و اکنون نیز معاون نظارت مجلس شورای اسلامی است.
علیرضا جاوید هم جوان 42 سالهای است که کارشناس ارشد مدیریت شهری و مدیریت اجرایی دارد. او نیز دو سال معاون شهرسازی و معماری شهرداری و دو سال معاون فنی و عمرانی شهرداری در زمان مدیریت قالیباف بوده و در مقاطعی شهردار مناطق یک، 4 و 17 تهران بوده است.
رستم قاسمی، 57 ساله است و برخلاف سایر گزینههای مذکور تجربه فعالیت در مدیریت شهری را نداشته است اما سوابقی چون معاون مهندسی قرارگاه دریایی خاتمالانبیاء، معاون مهندسی نیروی دریایی سپاه پاسداران، فرمانده قرارگاه سازندگی نوح و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا را در کارنامه خود دارد.
سعید محمد 53 ساله است و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، مدیرعامل سپاسد و مدیرعامل گروه ایرانیان اطلس در کارنامه کاری او به چشم میخورد.
بین گزینههای مذکور، چهرههای نام آشنای دیگری همچون علیرضا زاکانی وجود دارد که 56 ساله است. 4 دوره نماینده مجلس شورای اسلامی بوده و ریاست مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی را عهده دار است.
حال باید دید بعد از بررسی های اولیه منتخبین شورای شهر به کجا می انجامد و چه کسانی در غربالگری های پیش رو حذف می شوند با این حال نکته مهم این است که اعضای شورای شهر فرد شایسته ای را انتخاب کنند که باعث سربلندی شورای شهر و شهروندان تهرانی باشد و تجربه این دوره مدیریت شهری اصلاح طلبان تکرار نشود.
انتهای پیام/