جزئیات افزایش 30 درصدی ظرفیت پهن‌باند موبایل کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، شرایط و ضوابط واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به اپراتورهای موبایل، با حداقل سرعت 100 مگابیت‌ بر ثانیه و با هدف توسعه خدمات پهن‌باند در کشور تصویب کرد. مصوبه مذکور  برای پاسخ به تقاضای روزافزون ظرفیت انتقال داده و اینترنت در شبکه‌های سیار در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا و نیز تحقق اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات به‌ویژه امکان اتصال و دسترسی پرسرعت سازمان‌ها، مراکز آموزشی، پژوهشی، حوزوی، کسب‌وکارها و کاربران تجاری با حداقل سرعت صد مگابیت بر ثانیه در کشور به موازات توسعه کیفی خدمات پهن‌باند و تقویت فضای رقابتی و استفاده بهینه از منابع محدود طیف فرکانسی تصویب شد.

قرار بر این بود که اپراتورهایی که می‌توانند در مزایده شرکت کنند، سه اپراتور اول کشور باشند. بر اساس این مصوبه، اپراتورهای علاقه‌مند می‌توانند در دو گروه اول و دوم (گروه اول با سهم بازار 25 درصدی از تعداد مشترکان پهن‌باند فعال همراه و گروه دوم با سهم بازار کمتر از 25 درصد) در مزایده شرکت کنند.

باند فرکانسی 2380 - 2300 با حداکثر پهنای باند 80 مگاهرتز صرفا با شیوه تزویج تقسیم زمانی (TDD) قابل واگذاری است. دارندگان پروانه متعهد به ایجاد نکردن تداخل مضر بر باندهای فرکانسی FDD و TDD مجاور هستند. به‌علاوه باندهای فرکانسی مجاور نباید هیچ‌گونه تداخل مضری با باندهای فرکانسی واگذاری بر اساس این مصوبه داشته باشند.

کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مبلغ تضمین شرکت در مزایده برای هر 10 مگاهرتز را 200 میلیارد ریال تعیین کرده است. در این مصوبه همچنین آمده که دارنده پروانه باید تا 30 درصد ظرفیت شبکه ایجادشده در باند فرکانسی 2300 را در صورت درخواست شرکت‌های دارنده پروانه ایجاد و بهره‌برداری از شبکه ارتباطات ثابت (FCP) به‌صورت عمده‌فروشی در اختیار آن‌ها قرار دهد.

اگر پس از دو سال از تاریخ ابلاغ الحاقیه، دارنده پروانه فرکانس واگذارشده موضوع این مصوبه را در حداقل 50 درصد سایت‌های پهن‌باند خود به کار نگرفته باشد، سازمان می‌تواند نسبت به لغو الحاقیه و واگذاری فرکانس به غیر در نواحی استفاده نشده اقدام کند.

مدت‌زمان واگذاری تکه‌باندهای فرکانسی به دارندگان پروانه که در این مزایده برنده می‌شوند، 10 سال است و پس از گذشت این مدت‌زمان، شرایط مالی بهره‌برداری از تکه‌باندهای فرکانسی بر اساس نظر کمیسیون تعیین خواهد شد. همچنین واگذاری این فرکانس هیچ‌گونه الزامی برای عدم واگذاری فرکانس‌های دیگر یا مشابه توسط سازمان به دیگر متقاضیان ایجاد نمی‌کند و سازمان در واگذاری فرکانس کماکان مطابق روابط معمول اقدام خواهد کرد.

در کنار تمامی این موارد، حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات، از صدور پروانه استفاده از باند‌ فرکانسی 2300 مگاهرتز برای اپراتورهای اول و دوم خبر داده است. و در توییتی در صفحه شخصی خود نوشت: پروانه فرکانسی باند 2300 مگاهرتز برای اپراتورهای اول و دوم صادر شد. با نصب تجهیزات، ظرفیت شبکه‌ پهن‌باند نسل 4 موبایل کشور 30 درصد افزایش خواهد یافت. 

بر اساس همین مصوبه رگولاتوری، 80 مگاهرتز از باند 2300 به‌مدت 10 سال در اختیار اپراتورهای موبایل قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد با توجه به لزوم سرمایه‌گذاری جدید و سنگین برای خرید تجهیزات و استفاده از این باند فرکانسی، اپراتور سوم کشور نتوانسته در مزایده شرکت کند. مدیرعامل این اپراتور، پیش از این هم انتقادهایی را درخصوص به مزایده گذاشتن باندهای فرکانسی مطرح کرده بود. هرچند برخی اپراتورها نیز خواستار استفاده از این باند فرکانسی بودند.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.