آخرین وضعیت کرونا در کشور| 15 مرکز استان قرمز شد/ علائم شایع واریانت دلتا نقشه و نمودار

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ هنوز موج چهارم بیماری در برخی استان‌های کشور به پایان نرسیده بود که موج پنجم آغاز شد. ورود ویروس جهش یافته هندی موسوم به واریانت دلتا، نگرانی‌ها از افزایش موارد ابتلا و اشغال تخت‌های بیمارستانی را بیشتر کرده است.

از چهارشنبه 16 تیرماه، در 15 مرکز استان کشور وضعیت قرمز کرونا اعلام شده است و هم اکنون 120 شهرستان در وضعیت قرمز، 182 شهرستان نارنجی و 146 شهرستان در وضعیت زرد کرونا قرار دارند.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

از امروز علاوه بر شهرستان‌های قرمز قبلی، شهرستانهای عجب شیر (استان آذربایجان شرقی)، اصفهان، کاشان (استان اصفهان)، کرج (استان البرز)، ایلام (استان ایلام)، دشتستان، کنگان (استان بوشهر)، رباط کریم، شهریار، پیشوا (استان تهران)، مشهد (استان خراسان رضوی)، شیروان (استان خراسان شمالی)، چابهار (استان سیستان و بلوچستان)، شیراز (استان فارس)، بابل، ساری، سوادکوه، نور، نوشهر (استان مازندران)، جاسک (استان هرمزگان)، فارسان، لردگان (استان چهارمحال و بختیاری)، شهربابک (استان کرمان)، بویراحمد (استان کهگیلویه و بویر احمد)، رشت (استان گیلان)، بافق، بهاباد (استان یزد) در وضعیت قرمز قرار می‌گیرند.

مصوبات ستاد مقابله با کرونا در شهرهای قرمز و نارنجی

برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، سفر "از" و "به" شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع و مشمول جریمه 500 هزار و یک میلیون تومانی است.

کارکنان دولتی در شهرهای قرمز حداکثر باید تا 30 درصد حضور یابند و در مشاغل ضروری نیز حداکثر تا 50 درصد کارکنان می‌توانند به‌صورت حضوری در ادارات فعالیت کنند و بقیه کارمندان باید به‌صورت دورکاری فعالیت داشته باشند؛ همچنین برگزاری هرگونه اجتماع و مراسم در شهرهای قرمز از جمله تهران ممنوع شده است.

اجرای منع تردد شبانه در تمام شهرهای کشور

طرح منع تردد شبانه از ساعت 22 شب تا سه بامداد همچنان در تمام شهرهای کشور اجرا می‌شود. طرحی که هنوز میزان اثربخشی آن بر کنترل کرونا از سوی مقامات بهداشتی کشور اعلام نشده است!

وضعیت کرونا در کل کشور

در هفته‌ای که گذشت، تعداد بیماران سرپایی کرونا مثبت در کشور با افزایش 13.2 درصدی مواجه بوده است، همچنین در این هفته با افزایش 11 درصدی در تعداد بیماران بستری و افزایش 7.2 درصدی در بیماران فوت شده مواجه بودیم.

در هفته دوم تیرماه استان‌های ایلام، کرمان، یزد و هرمزگان به ترتیب دارای بالاترین میزان بروز موارد بستری مثبت در کشور بوده‌اند.

روند بستری بیماران مبتلا به کرونا در سه ماهه اخیر به تفکیک استان‌ها در تصویر زیر آمده است.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

همان‌طور که مشاهده می‌شود تعداد بیماران بستری پس از آغاز روند کاهشی پیک چهارم، مجدداً رو به صعود است. این روند صعودی در شهرهای شمالی کشور که علیرغم اعمال محدودیت‌های کرونایی کماکان پذیرای مسافران هستند، سرعت بیشتری دارد.

استان‌های جنوبی به خصوص جنوب شرق کشور نیز به دلیل نزدیکی به مرزها، با واریانت دلتا و افزایش چشمگیر آمار مبتلایان دست و پنجه نرم می‌کنند.

در سیستان و بلوچستان، به دلیل نزدیکی به مرزهای شرقی کشور، شیوع ویروس جهش یافته هندی روند صعودی را سرعت بیشتری بخشیده و این استان را با بحران روبرو کرده است. مجوز تزریق واکسن کرونا به افراد بالای 50 سال در این استان صادر شده اما دبیر کمیته علمی کووید19 مدعی است که مردم این استان تمایل زیادی برای تزریق واکسن ندارند.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور به 69 درصد رسیده که به گفته مقامات بهداشتی کشور بسیار پایین است و باید به بیش از 85 درصد برسد تا اثربخشی خوبی داشته باشد.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

علل عمده شیوع کرونا در ایران 

طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، حضور در مراکز پرازدحام، صرف غذا در رستوران‌ها و تالارهای سرپوشیده و سفر به خصوص با وسایل حمل و نقل عمومی از علل جدی انتقال بیماری کرونا در کشور است.

روند موارد کرونامثبت سرپایی در کشور مطابق تصویر زیر است.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

تعداد بیماران مبتلا به کرونا روز به روز در حال افزایش است و شیوع واریانت دلتا، نگرانی‌ها از این افزایش آمار را بیشتر می‌کند.

علائم شایع واریانت دلتا

معاونت درمان ستاد کرونای تهران ضمن هشدار نسبت به شیوع ویروس جهش یافته هندی گفته است: در افراد مبتلا به واریانت دلتا، بیشتر شاهد گلودرد، آبریزش بینی و علائم شبیه به سرماخوردگی هستیم.

وی همچنین هشدار داده است که ممکن است تست‌های منفی کاذب در زمان شیوع این ویروس افزایش یابد؛ یعنی ممکن است فرد به بیماری کرونا مبتلا باشد اما تست او منفی شود.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران، واریانت دلتا 8 تا 12 برابر سرعت انتقال بالاتری دارد و نسبت به ویروس کرونای انگلیسی 60 درصد قدرت سرایت پذیری بالاتری دارد؛ درمورد این‌که این سوش کرونا چه میزان درمان‌پذیر است هنوز در جهان پاسخی پیدا نشده است. هنوز هیچ نقطه متقن و مشخصی درباره میزان مرگ و میر این سویه وجود ندارد اما باتوجه به سرعت بالای انتقال واریانت دلتا و افزایش سرعت ابتلای افراد، فی‌نفسه می‌تواند مرگ و میر بالاتری را داشته باشد.

وضعیت کرونا در تهران

معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان این‌که در استان تهران شاهد موج افزایشی هستیم، به خبرآنی گفت: از 10 روز گذشته تاکنون شاهد افزایش 25 درصدی موارد بستری، ابتلا، مراجعین سرپایی بوده‌ایم و به دنبال آن، مرگ و میر نیز بالا خواهد رفت؛ البته درصد مرگ و میر نسبت به میزان ابتلا، از کرونای سال گذشته کمتر است و به ازای هر 100 مورد ابتلا به کرونا، کمتر از یک درصد فوتی داریم.

کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , پروتکل های بهداشتی , واکسن کرونا ,

اهمیت تهویه مناسب در جلوگیری از انتقال بیماری

یکی از اصول اساسی در جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، رعایت تهویه مناسب به خصوص در اماکن پرازدحام است.

به گفته معاون وزیر کشور سه استان سیستان و بلوچستان با 53 درصد، ایلام با 61 درصد و آذربایجان غربی با 61 درصد، در انتهای جدول استانهایی قرار دارند که نسبت به رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی اقدام کرده‌اند و استان‌های یزد با 88 درصد، قزوین و قم با 84 درصد و سمنان با 82 درصد در صدر جدول رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی قرار دارند.

آمار واکسیناسیون کرونا در ایران

تاکنون 4 میلیون و 497 هزار و 576 نفر دوز اول واکسن کرونا و دو میلیون و 17 هزار و 809 نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 6 میلیون و 515 هزار و 385 دوز رسید.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.