به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ علیرضا رئیسی در سی و چهارمین آیین پویش ره سلامت در یزد اظهار کرد: اتفاقی که در چند سال گذشته در حوزه سلامت رخ داد، بینظیر بود و سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که ایران جزو معدود کشورهایی بود که در مقابله با کرونا نظام بهداشت سطح یک (PHC) را به کار گرفت.
وی افزود: یکی از اصول و مهمترین اقداماتی که در سطح وزارت بهداشت در دوران کرونا انجام شد این بود که ما در مقابل این پاندمی، پاسخ مبتنی بر منطق به شیوع کرونا دادیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: نخستین کار ما بازنگری در ساختار با شرایط موجود بود که 1200 مرکز منتخب کووید در نظام شبکه تعریف کردیم. ما از روز اول مراقبت کردیم که سایر خدماتمان دچار اختلال نشود. شبکه آزمایشگاهی کرونا را گسترش دادیم و از دو ازمایشگاه در سطح کشور به 400 آزمایشگاه تشخیص کرونا رسیدیم و مراکز ثابت و سیار آزمایشگاهی راهاندازی کردیم و مراکر تجمیعی واکسیناسیون کرونا را در درون شبکه بهداشت ایجاد کردیم.
رئیسی ادامه داد: یکی از کارهای بسیار بزرگ کشور ما این است که تمام بستههای خدمت را بازنگری کردیم و خدمات حضوری و غیرحضوری را مشخص کردیم و میزان خدمات مراقبت بارداری 1.2 برابر شد. ما به عشایر نیز خدمات بهداشتی ارائه کردیم و کمترین مرگ و میر نیز در بین عشایر رخ داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به ارائه خدمات بهداشتی در مراکز تجمعی و زندانها تصریح کرد: ما نخستین کشور جهان بودیم که پروتکل درمان سرپایی کرونا را راهاندازی کردیم همچنین غربالگری را از روزهای ابتدایی کرونا راهاندازی کردیم و در مرحله اول که هنوز کیتها به دست ما نرسیده بود با سامانه تلفنی، 75 میلیون نفر را غربالگری تلفنی کردیم و در مرحله بعد غربالگری فعال را راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به طرح هر خانه یک پایگاه سلامت ادامه داد: طرح محلهمحور شهید سلیمانی را کمک سازمانهای مردمنهاد، بسیج، سپاه و هلال احمر اجرا کردیم و در این طرح، 35 درصد اقدامات شامل رهگیری، نظارتی و حمایتی بر عهده سفیران سلامت است. ما تقریبا کارهای عقب مانده بهداشتی را به صفر رساندیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در اواخر سال 98 در حوزه بهداشت، 2362 پروژه را به بهرهبرداری رساندیم؛ در سال گذشته بیش از 862 پروژه و امسال در سه ماه اول سال 696 پروژه را به بهرهبرداری رساندهایم. 1180 پروژه بهداشتی تا پایان سال به شرط تامین منابع، به بهرهبرداری میرسد که به معنای تکمیل مراکز بهداشتی کشور است. تا حدود 20 سال آینده نیاز به جایگزینی مراکز بهداشتی نداریم زیرا این مراکز را توسعه دادهایم.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت در سی و چهارمین آیین پویش ره سلامت در قالب گسترش مراکز بهداشتی و درمانی، 165 محل زیست پزشک، 161 خانه بهداشت 146 مرکز جامع سلامت روستایی، 119 شهری، 63 پایگاه سلامت شهری و 10 تسهیلات زایمانی، 8 ازمایشگاه، 7 مرکز اموزش بهوزی، یک مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و یک انبار دارویی به بهره برداری میرسد.
انتهای پیام/