به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، آیت الله رئیسی در آخرین گفت و گوی تلویزیونی خود به عنوان رئیس قوه قضائیه گفت: شناخت شخصیت دکتر بهشتی را به همه خصوصا جوانان توصیه میکنم. آیت الله بهشتی در معماری قوه قضاییه در بعد از انقلاب اسلامی بسیار نقش داشتند، ایشان بسیار دغدغه داشت که دستگاه قضایی متناسب با احکام اسلامی شکل بگیرد و بتواند کار قضایی مردم را همراه با عدالت پیش ببرد.
رئیسی با ارج نهادن به زحمات روسای پیشین دستگاه قضایی، در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه کدام یک از مسائلی که در قوه قضاییه و در زمان معارفه خود عنوان کرده بودید، محقق شده است، گفت: در شروع کار قوه قضاییه، مسئلهای که ضرورت داشت، ایجاد تحول بود.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه محور حرکت در قوه قضاییه، تحول بود، خاطرنشان کرد: در زمینه مبارزه با فساد، اجرای عدالت، قانونمداری و توجه به مردم و کرامت مردم کارها دنبال شده است و برای هر کدام از این موارد، شعارها را به برنامه و برنامه را هم به کارنامه تبدیل کردهایم و گامهایی برداشته شده است.
رئیسی با اشاره به توجه به کرامت مردم در دستگاه قضایی، بیان داشت: بخشنامه ها و دستورالعمل هایی در این زمینه صادر و تاکیداتی انجام شده است.
رئیس قوه قضاییه به نظرسنجی مرکز آمار و فناروی اطلاعات قوه قضاییه اشاره کرد که مطابق آن هفتاد درصد از سه میلیون نفری که به دستگاه قضایی مراجعه کردهاند، رضایت خودشان را اعلام کردهاند.
رئیسی به موضوع مبارزه با فساد در درون و برون دستگاه قضایی پرداخت و گفت: ماموریت جدی در زمینه مبارزه با فساد را هرگز نگذاشتیم که سرد شود و به جد این موضوع دنبال شد و برخی از پروندهها را نیز مردم در جریان هستند.
رئیس قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی که چرا برخورد با فساد در دوره تحول برجستهتر بود، افزود: همواره در دستگاه قضایی مبارزه با فساد وجود داشته است؛ ولی در این دوره پروندههایی دغدغه مردم شده بود و این دغدغه را باید به نحوی پاسخ میدادیم و همه این پروندهها که به هر شخص، جناح و جایگاهی مرتبط بود باید روی میز قاضی قرار میگرفت و تاکید شد که این اقدام صورت گیرد و قضات هم تلاش کردند پروندهها را بدون توجه به وابستگیها و پیوستگیها عادلانه رسیدگی کنند و نسبت به هیچکسی خط قرمزی قائل نباشند که موجی از مبارزه با فساد را شکل داد.فضای کشور و گفتمان جاری در آن به جای گفتمان شهرت فساد به گفتمان مبارزه با فساد تغییر پیدا کرد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکسری سازوکارهایی که در قانون پیش بینی شده بود را همچون اعلام اموال مسئولان اجرایی کردیم که این قبیل اقدامات برای مردم اطمینان بخش است. یکسری اقداماتی نیز راجع به شفافیت صورت گرفت که توانست اطمینانی برای مردم ایجاد کند که نشان دهد اراده دستگاه قضایی مبارزه با فساد است.
رئیس دستگاه قضا در پاسخ به سئوالی در مورد اینکه تا چه حد فضا به شکلی تغییر پیدا کرده است که مردم بتوانند راحت در دادگاه صحبت و اعتراض کنند، ادامه داد: اینکه هرکسی در دادگاه بلند صحبت کند با او برخورد شود، اینگونه نیست. سازوکاری که سنجش انجام می دهد غیر از سازوکار دادگستری است و مجموعه دیگری غیر از دادگستری این نظرسنجی را انجام می دهد. ما مسئله ارتباط با مردم را در دستگاه قضایی نهادینه کردیم و در این زمینه تاکید شد.
رئیسی در ادامه خاطر نشان کرد ما در خصوص حفظ کرامت مردم بخشنامه و دستورالعمل صادر کردهایم اما این کافی نیست. در همه سفرها زمانیکه با همکاران به استان ها رفتیم مسئولان قضایی نشستند و حرفهای مردم را شنیدند و خود من نیز حرف های مردم را شنیدم و موارد دنبال شد. روسای کل به صورت هفتگی و برخی نیز هر چند روز یکبار می گذارند تا اگر کسی از مامور، قاضی و یا کارمند شکایت داشت، به آن رسیدگی شود.
رئیسی با بیان اینکه ارتباط با مردم مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: ارتباط من صرفا با مدیران عالی نیست؛ بلکه با مدیران میانی نیز هست و سعی کردم با کارکنان نیز ارتباط داشته باشم. ارتباطات مردمی مسئله بسیار مهمی هم در دستگاه قضایی و هم در دولت است و مردمی بودن نکته بسیار محوری است که مسئول با مردم ارتباط داشته باشد و حرف مردم را بشنود و بداند.
رئیسی در ادامه گفت: من در کمتر استانی به زندان مراجعه نکردم و در هر استان که رفتم به زندان نیز رفتم و شاید به اندازه سرجمع تمام روسای قوه قضاییه به زندان ها رفته باشم و دلیل آن این است که زمانی که عالی ترین مقام قضایی زندان می رود، دیگران نیز این حس را پیدا می کنند که مسئله زندان مسئله محوری است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه گفت: زمانی که کسی را محکوم کردیم و به زندان رفت مسئله تمام نیست؛ بلکه مسئله شروع شده است چرا که یکی از وظایف مهم ما اصلاح مجرمین است و در کنار کیفر مجرمین در قانون اساسی اصلاح مجرمین قرار دارد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه اظهار کرد: باز می خواهم تکرار کنم که وضعیتی که امروز در زندان های جمهوری اسلامی وجود دارد قابل این است که مورد بازدید همه مدعیان حقوق بشر در دنیا قرار گیرد تا ببینند که خود آنها در زندان هایشان چگونه با زندانیان برخورد میکنند، وضعیت رفتار ما با زندانیان چگونه است.
رئیسی در ادامه در پاسخ به این سوال که شما ملاقاتهای زیادی با دانشجویان داشتهاید؛ آیا از ملاقات با دانشجویان پشیمان نیستید، گفت: خیر؛ نشست های نخبگانی که طی آنها با گروهها و اقشار مختلف دیدار داشته باشم از ابتدا که به قوه قضاییه آمدم در اولویت کاری بنده بود و تاکنون 26 نشست نخبگانی داشتهام.
رئیس قوه قضاییه عنوان کرد: یک گروه از نخبگان هم، گروه های دانشجویی و رسانه ها بودند و گروههای مختلفی بودند که شاید برخی از آنها همین روحیه جوانی و دانشجویی را داشتند.
رئیسی ادامه داد: در همین ایام انتخابات یکی از جاهایی که رفتم دانشگاه تهران بود که نشستیم و حرف های دانشجویان را شنیدیم و نکاتی را نیز گفتیم.
رئیس قوه قضاییه گفت: من از ابتدا در اجتماعات دانشجویی شرکت میکردم و صفای دانشجویی اقتضا می کند که گاهی لحن تندی داشته باشند؛ اما چون با صداقت حرف میزنند اگر توضیح و یا پاسخی منطقی داده شود، به دلیل آن صفایی که دارند، می پذیرند. من نه تنها پشیمان نیستم بلکه معتقدم در طول مدت کارم ارتباط با جوانان که آینده سازان کشور هستند و دغدغه دارند و دوست دارند با مسئولی ارتباط برقرار کنند، مفید فایده بوده است.
رئیسی افزود: بنا دارم این روش را همواره ادامه دهم و به همکارانم نیز این موضوع را توصیه می کنم. من در استانهایی که میروم به روسای کل دادگستری میگویم که نشستهای نخبگانی و با دانشجویان یادتان نرود. در هر سفر استانی که می روم اولاً اگر فرصتی باشد خودم به دانشگاه میروم و یا جمعی از نخبگان و جوانان را دعوت می کنم تا حرف های خود را بزنند. یکی از دیدارهای جدی من در سفرهای استانی دیدار با این عزیزان است.
انتهای پیام/