به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی و فناوری، این طرحها که از سال ۹۷ در سطح ملی تعریف شده با تلاش شرکتهای دانشبنیان و خلاق به اجرا درآمده است. طرحهایی که از سال ۹۷ تا ۹۹ به بیش از ۸۰ پروژه رسیده و با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به اجرا درآمده است.
از جمله این طرحهای می توان به «فناوریهای مرتبط با تصفیه و نمکزدایی آب، فناوریهای مرتبط با بهینهسازی آب و انرژی در طراحی، ساخت و بهرهبرداری از گلخانهها»، «بهرهبرداری از زهآبهای کشاورزی و پسابهای صنعتی در توسعه عملیات شورورزی» و «توسعه فناوریهای اکتشاف، استحصال و بهرهبرداری از منابع جدید آب برای مصارف مختلف شرب صنعت و کشاورزی» اشاره کرد.
همچنین تولید «انواع مالچهای غیرنفتی و سازگار با محیطزیست با هدف تثبیت کانونهای گرد و غبار»، «بهره برداری از انواع سیستمهای مدیریت توزیع و کاربرد آب در مزرعه»، «بومیسازی و توسعه فناوری طراحی، ساخت، اجرا و بهرهبرداری از قفسهای پرورش ماهی در دریا» و «ایجاد ارزش افزوده و تولید محصولات فرآوری شده از انواع پسماندها، فاضلابها و ضایعات کشاورزی، خانگی، الکترونیکی و صنعتی» هم دیگر طرحهایی هستند که در این حوزه به اجرا درآمدهاند.
با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پروژه «اجرای طرحهای کوچک مقیاس فناورانه در حوزههای مرتبط با هدف ایجاد اشتغال و توسعه کشت انواع گونه های گیاهی مقاوم به خشکی با هدف بیابانزدایی و ایجاد ارزش افزوده با تولید محصولات فرآوری شده» نیز محقق شده است.
این کارگروه برای دستیابی به روشهای نوین شناسایی و استحصال آب نیز اقداماتی داشته که توسعه فناوریهای این حوزه را رقم زده است. از آن جمله میتوان به «انجام مطالعات اکتشافی آبهای ژرف در مناطق اولویتدار کشور»، «شناسایی چشمههای آب شیرین در مناطق ساحلی» و «روشهای نوین استحصال و شناسایی و تعیین تراز آبخوانهای معلق» اشاره کرد.