به گزارش خبرنگار قضائی پایگاه خبری خبرآنی، سکینهالسادات پاد، مسئول ستاد مردمی بینالمللی و تخصصی صلح آیتالله سید ابراهیم رئیسی و وکیل پایه یک دادگستری، در یادداشتی با عنوان "نقض آشکار حقوق ایرانیان مقیم کانادا" اقدام دولت کانادا برای محروم کردن ایرانیان مقیم این کشور از حقوق اولیه و مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400 را مورد نقد قرار داد. متن یادداشت به این شرح است:
"هزاران نفر ایرانی در کانادا زندگی میکنند و تعداد زیادی از آنها مشمول شرایط سنی شرکت در انتخابات هستند.
دولت کانادا با نقض فاحش قواعد و قوانین بینالمللی به ویژه نقض ماده 21 اعلامیه جهانی حقوق بشر و با بیاعتنایی به حقوق بنیادین و کنسولی شهروندان ایرانی مانع اعمال حق بر سرنوشت آنها شده است .
اتباع ایرانی مقیم در کانادا با افتخار بر تابعیت خود باقی هستند و شرکت در انتخابات را حق و تکلیف خود میدانند و مصرّ به نقشآفرینی در اداره کشورشان هستند و مکانیسم اعمال آن از طریق شرکت در انتخابات است.
دولت کانادا در تهیه بیانیههایی با بهانه نقض حقوق بشر علیه ملت ایران پیوسته پیشقدم بوده و نتیجه آن مجازات 85 میلیون ایرانی از طریق نظام ظالمانه تحریم بوده است، بیانیههایی غیرمنطبق با واقع که یک ملت را بدون هر دلیل و مستندی پیوسته از حقوق خود محروم کرده است.
هموطنانی که خارج از کشور هستند و سالها به عنوان شهروندانی مفید و مؤثر در کانادا زندگی میکنند برای کدامین جرم و به تجویز کدام مستند قانونی از حقوق خود محروم شدهاند؟!
اخیراً دولت پاکستان یک تبعه هندی را به بهانه جاسوسی بازداشت و زندانی میکند؛ دولت هند اعتراض و شکایت خود را نسبت به دولت پاکستان مبنی بر ممانعت از دسترسی به حقوق کنسولی به دادگاه بینالمللی لاهه اعلام میدارد، دادگاه بینالمللی لاهه ضمن بررسی موضوع و تأیید حکم دولت پاکستان در خصوص جاسوس بودن تبعه هند بر حق برخورداری از حقوق کنسولی تبعه هند تأکید میکند.
حال این که صدها هزار ایرانی بدون ارتکاب هرگونه تخلفی و به عنوان شهروندانی مفید، متشخص و قانونمدار از دسترسی به حقوق بنیادین و کنسولی خود محروم شدهاند
ضمن اعتراض به این اقدام هنجارشکنانه و نقض آشکار حقوق ایرانیان مقیم در کانادا که نقضی سیستماتیک و دولتی است، از وزارت محترم امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تقاضا میشود ضمن پیشبینی و تدبیر به منظور امکان شرکت هموطنان در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری استیفای حقوق آنان را از طریق اقامه دعوی علیه دولت کانادا در مراجع قضائی بینالمللی با همکاری ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران پیگیری کنند و در این مسیر دادخواهی آماده همکاری برای احقاق حق هستیم؛ با این توضیح که پیشتر نیز ناظر به دغدغه و مطالبه هموطنان مقیم کانادا و ابراز نگرانی آنها از جهت ممانعت دولت قانونگریز و ضد دموکراسی کانادا، نامهای در این باب خطاب به وزیر محترم امور خارجه تنظیم و ارسال شد.
امروز حق رأی تنها یک حق فردی محسوب نمیشود حقی جمعی و مؤثر در سرنوشت یک کشور و ملت است لذا هموطنان مسئولیتپذیر احساس میکنند برای انجام یک تکلیف باید مبارزه کنند.
توقع یکایک ملت ایران از دولت و نهادهای متولی تضمینکننده حقوق سیاسی اجتماعی مردم این بوده است که نسبت به نقض حق هموطنان فرهیخته تلاش مضاعف میکردند، هزاران نفر ایرانی از حق خود محروم شدند و یقیناً با توجه به شرایط پاندمی کرونا، رأی دادن آنها در کشور ثالث مستلزم مشقات زیاد از جمله ممنوعیتهای رفت و آمد ناشی از کرونا و نیز هزینههای مالی زیاد است.
انتهای پیام/