به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، علی نیکزاد رئیس شورای هماهنگی ستادهای مردمی آیتالله رئیسی در نشست خبری ستاد مرکزی و مردمی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: ما همه همّ و غمّ مان این است که با دنیا تعامل داشته باشیم. این که میگویند ما با دنیا تعامل نخواهیم داشت، کاملا اشتباه است. قطعا ما با دنیا تعامل داریم و در حوزه منافع مشترک با دنیا صحبت میکنیم.
رئیس ستاد آیت الله رئیسی در ادامه ضمن تاکید بر تعامل قطعی با دنیا، اذعان کرد: با هر رژیمی، هر تشکیلاتی و هر دولتی غیر از رژیم بی هویت صهیونیستی، که آن را به رسمیت نمیشناسیم تعامل خواهیم داشت.
نیکزاد با اشاره به حوزههای تعامل در دنیا بیان کرد: در مباحث سیاست خارجی و تجارت خارجی با همسایگان عزیزمان، با جمعیتی بالغ بر 600 میلیون نفر در 15 کشور در همسایگی ما، تعامل داریم. ما با کشورهای همجوار، آداب و سنن و فرهنگ و احتیاجات مشترک داریم.
رئیس ستاد آیت الله رئیسی با اشاره به توسعه صادرات در این حوزه گفت: میزان واردات همسایگان ما بالغ بر 1200 میلیارد دلار است. ما متاسفانه نتوانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم. سهم ما از این میزان فقط 23 میلیارد دلار است. واردات کشورهای همجوار ایران از اقصی نقاط دنیا است و ما میتوانیم در همسایگی خود از آن استفاده کنیم.
نیکزاد در پایان تاکید کرد: ما در جهت سوق دادن مناطق آزاد بر ورود تکنولوژی، مناطق صادرات محور، تولید ثروت و جذب سرمایه گذاری خارجی، در این مناطق، همه سیاست های کلی نظام را ادامه میدهیم.
در ادامه این نشست، داریوش دلفانی با اشاره به فلسفه وجودی مناطق آزاد، گفت: اولین موضوع در این مناطق، بحث توسعه صادرات بود. دومین هدف این مناطق بحث جذب سرمایه گذاری خارجی و سرمایههای خارجی، و در نهایت هم توسعه اقتصادی مناطق محروم بود.
رئیس ستاد مرکزی و مردمی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در ادامه اذعان داشت: در گزارشی که مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اخیرا منتشر کرد (اردیبهشت 1400)، عملکرد مناطق آزاد ایران طی سال های 1392 تا 1398 نشان میدهد سهم این مناطق (با لحاظ صادرات خدمات) از صادرات غیرنفتی کشور حدود 1 درصد، از میزان تولید حدود 1 درصد، از تعداد واحدهای تولیدی فعال کمتر از 3 درصد، از جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی حدود 10 درصد و از اشتغال زایی کل کشور حدود 4 درصد است. میزان واردات کالا از طریق مناطق آزاد نیز حدود 2 برابر صادرات کالا از این مناطق به خارج از کشور است. شایان ذکر است وسعت مناطق آزاد بیش از 3 برابر وسعت شهرک ها و نواحی صنعتی کشور بوده، اما میزان اشتغال در شهرک های صنعتی بیش از 3 برابر اشتغال در مناطق آزاد کشور است.
دلفانی تاکید کرد: در بحث محرومیت زدایی هم که شاهدیم مردم در بندر چابهار و در کنار منطقه آزاد چابهار که حتی شامل تحریم هم نیست، حتی از یکسری امتیارات اولیه هم محرومند. این نشان میدهد، که ما در بحث پیادهسازی اهداف مان در مناطق آزاد موفق نبودیم.
دلفانی در پایان با اشاره به تشکیل کمیتههای تخصصی در این ستاد بیان کرد: در ادامه کلیه اهداف و برنامههای کلی را از طریق کارگروههای تخصصی که تشکیل داده شده، به صورت بولتن به محضر آیت الله رئیسی ارائه خواهیم داد و خواستهمان را به عنوان متولی مناطق آزاد و ویژه بیان میکنیم چرا که خیلی از مناطق ما به دلیل عدم فراهم شدن زیرساخت ها، به صورت فنس هستند و بلا استفاده مانده اند و این سرمایه های عظیم به هدر میروند.
انتهای پیام/