به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری خبرآنی، محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در بخش نخست سومین مناظره انتخاباتی که عصر امروز در صدا و سیما برگزار شد، برنامه دولت زندگی، اقتصادمحور است که هم به تامین اجتماعی مردم می پردازد و مسائل افزایش تولید، سرمایهگذاری، کارگران و معلمان، جوانان، ایجاد صندوق درآمد پایدار و بیمه تکمیلی رایگان و ورود به عرصه رقابت جهانی، پنج برابر کردن یارانهها، واکسیناسیون کرونا تا اتمام سال، افزایش حقوق و دستمزد مردم بر اساس نرخ تورم و ... را رفع میکنم. خواهش میکنم که مردم به برنامههایی را که در سایت خود گذاشتهام مراجعه کنند.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای اصلی در حال حاضر، از بین رفتن اعتماد به دولت می دانم. مردم عدم صداقت را از مسئولان میبینند و به عدم کارکرد حکومت اعتمادشان را از دست دادهاند. یکی از مشکلات، صدا و سیما است که مرجعیت رسانه از تهران به لندن رفته است و تنها 10 درصد مردم اخبارشان را از صداو سیما میگیرند. آنها فیلم تبلیغاتی من را به دلیل حضور عکس امام و رهبری و سخنان شهید بهشتی سانسور کردند. امروز متاسفانه صداوسیما حتی نماینده اقلیت مردم نیز نیست.
مهرعلیزاده بیان داشت: امروز عمده مشکلات در بینشها و روشها است که باید نگاه ارباب و رعیتی از بین برود. برخی میخواهند که در همه جا دخالت کنند و آن جا که باید باشد نیستند و آن جا که نباید باشند، هستند. اقتصاد و معیشت ما نیز متاسفانه در همین وضعیت قرار دارد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری گفت: برخی هیچ التزامی به قانون ندارند که آقای همتی به برخی از آنها اشاره کردند. مشکل از اجرای قانون نیست بلکه از عملکرد مدیران و ساختارهاست. چرا مشکلات کوچک اجتماعی به بحران تبدیل می شود. باران میآید سیل میشود، زلزله میآید نارضایتی وجود دارد. بنزین گران میشود، مسئله آبان 98 پیش میآید. این ها راه حل نیست. مسائل مطرح شده، راه حل هایی دارد که مردم می دانند اشکنه خوردن و لنگ پوشیدن راه حل نیست. می توان بر اساس برنامه های من راه حل ایجاد کرد. به شرطی که با همدیگر همراه باشیم. جوانان ما امروز در سطح بینالمللی در ناسا و ... کار میکنند. اگر جوان را فراری نمیدادیم، اکنون چنین مشکلی داشتیم؟
وی ادامه داد: یکی دیگر از دغدغهها مسئله شفافیت و صادق بودن با مردم است که در کنار مسئله معیشت، امنیت شغلی و آزادی های اجتماعی، شفافیت میخواهند. اگر پرونده عیسی شریفی که به شهردار وصل بود، خاک نمیخورد و اگر پرونده بابک زنجانی و طبریها انجام می شد، مردم اعتماد می کردند. مردم می گویند اگر کرونا خطرناک است، پس چرا در خوزستان که وضعیت قرمز است، شوآف رئیسی باید آن جا برگزار شود. رئیسی میخواست سید محرومان شود ولی الان سید مرحومان شده است.
** انتخابات بیروح به دلیل نارضایتی مردم است
محسن مهرعلیزاده در نقد صحبتهای دیگر نامزدها در سومین مناظره صداوسیما گفت: بحران معیشت، محیط زیست، بنیان خانواده، رفاه اجتماعی و مهمترین بحران، بحران اعتماد و فقدان امید اجتماعی است.
وی ادامه داد: اگر انتخابات سرد و بی روح است، به دلیل نارضایتی مردم و بلند شدن صداها و ناامیدی از رویاهای برآورده نشده آنها است. در این سالها موضوعاتی چون جوانان، زنان، اقوام و مذاهب، مستضعفان و حتی انتخابات، مفاهیم اصلی خود را از دست دادهاند. جوانان نخبه آن قدر عرصه بر آنها تنگ شده است که باید جای نشستن بر صندلی مدیریت کشور، روی صندلی های هواپیما نشسته و از کشور فرار میکنند. جوانانی که دلایل متعددی برای رفتن دارند اما حتی یک دلیل برای ماندن ندارند. آیا فرصت برابر برای کسب دانش و سهیم کردن زنان در عرصههای مدیریتی کشور وجود دارد؟ آیا برای اقوام و مذاهب مختلف کشور فرصت برابر برای تمام شئونات ایجاد شده است؟
مهرعلیزاده تصریح کرد: آیا برای اجرای اصل 15 قانون اساسی استفاده از زبان محلی در مطبوعات، رسانهها و تدریس آنها اقدامی جدی به عمل آمده است؟ امروز علی رغم توصیه ها، اهل سنت را بیدلیل از حضور در عرصه های حکومتی بازداشته ایم و حتی در داشتن مراکز مهم فرهنگی نیز دچار محدودیت هستند. امروز با تبلیغ زندگی مسئولان و با اخبار فساد و اختلاسهای چند میلیارد تومانی نهاد امید در دل محرومان و مستضعفان خشکانده شده است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اما برنامه من در دولت زندگی، بازگرداندن اعتماد از دست رفته مردم و دمیدن روح جدید در کالبد جامعه است. منظور من از حمایت از زنان و جوانان، فراهم کردن شرایط برای نقش موثر و عادلانه در مدیریت کشور است. توجه من به تمام حاشیهنشینان شرق و غرب و جنوب و شمال کشور است که طی سالهای سال مرزهای ایران بزرگ را عاشقانه و خالصانه حفظ کردهاند و در دوران انقلاب در جنگ و سازندگی محافظ هموطنانشان بودند اما اکنون گرفتار تبعیض شدهاند.
وی اذعان کرد: در دولت زندگی، من خود را موظف به رفع تبعیضهای گذشته میدانم. منظور من از توجه به محرومان و مستضعفان توجه زیربنایی است و رفع محرومیت را توزیع ثروت و نه توزیع فقر میدانم.
مهرعلیزاده در انتها بیان کرد: در مورد صحبتهای آقای زاکانی عرض میکنم که بهتر است به اف ای تی اف توجه کنند تا به دیوارنوردیهای مختلف و آب در آسیاب ترامپ ریختن دچار نشوند.
** دولت در بورس دخالت کرد و مردم متضرر شدند
محسن مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که برخی سهامداران به ویژه در ماههای اخیر، دچار ضرر و زیانهایی از بورس شدهاند. برای این امر چه برنامهای دارید؟ گفت: بورس یکی از بهترین بازارهای ممکن برای جذب سرمایهگذاری است. هنگامی که پول یک جا جمع میشود، به سمت تولید میرود. یکی از مشکلات اساسی کشور ما مسئله تولید، افزایش و کاهش تولید و گرایش دادن نقدینگی در جامعه به سمت تولید است اما آن چه متاسفانه در فروردین سال گذشته اتفاق افتاد، این بود که به هر دلیلی-که به نظر من غیرکارشناسی بود-دولت در مسئله بورس دخالت کرد و صاحبان سهام عمده که نقش تعیینکنندهای در قیمت سهام خودشان دارند، در یک هماهنگی با یکدیگر و دولت وارد معرکه شدند و با تشویق مردم به سرمایهگذاری در بورس، پول آنها را جمع کردند اما این امر موجب به سمت تولید رفتن این پول نشد بلکه موجب بالا رفتن حبابی قیمت سهام شد. هنگامی که حبابها ترکید و قیمتها واقعی شد، مردم متضرر شدند و این مسئله به بحران تبدیل شد.
وی بیان کرد: در همین راستا، دولت مجبور شد از صندوق توسعه ملی، 200 میلیارد دلار برداشته و ضررها را پرداخت کند. باید کار بورس را به فعالان این بازار بسپارند و دولتها تنها در صورت شکست بازار وارد معرکه شوند. اگر 70 تا 75 درصد اقتصادی که در دست دولت است و سهامداران عمده و دستگاهای مختلف نظامی در آن دخالت نکنند، قطعا بورس وضعیت مطلوبی خواهد داشت و باید استقلال بورس رعایت شود.
وی افزود: در مورد افزایش سرمایه و تولید در کشور باید کاری کرد که این سرمایه در اختیار مردم قرار بگیرد. اکنون تولید ناخالص داخلی در ایران 500 میلیارد دلار است و در آمریکا 22 هزار میلیارد و در چین 16 هزار میلیارد دلار و در اروپا جمعا 12 هزار میلیارد دلار است که 100 برابر ما جیدیپی دارند.
مهرعلیزاده در پایان گفت: سوال این است که برای سرمایهگذاری، رشد و تولید و فروش در بازارهای بینالمللی چه کار کنیم؟ تحقق این موارد در برقراری خوب رابطه با دنیا میسر میشود. اقتصاد دچار سیاست زدگی شده و سیاست ما بر اقتصادمان حاکم شده است. باید اقتصاد را نجات داد و سیاست های خارجی را در اختیار اقتصاد قرار دهیم.
** برای ایرانیان مقیم خارج باید فضای امن سرمایهگذاری ایجاد شود
محسن مهرعلیزاده در پاسخ به نقدهای مطرح شده دیگر نامزدها گفت: من در خصوص مسئله دیپلماسی گفتم که اگر سیطره سیاستزدگی را از اقتصاد کشور برداریم، تمام مسائل حل می شود. در مورد تمام صحبتهایی که در مورد افایتیاف میشود، باید گفت واقعیت در جامعه امروز این است که با دیوارنوردیها و معطل کردن افایتیاف، کشور را به نقطه ای رساندهاند که آن چه را در میآوریم، می خوریم.
وی افزود: ایرانیان خارج از کشور سرمایه دارند و دارا و متخصصاند. ما 7 میلیون ایرانی خارج از کشور داریم که باید برای آن ها فضای امن برای سرمایه گذاری فراهم شود تا بتوانند سرمایهگذاری کنند. تکنولوژی را میخواهیم از کشورهای دیگر وارد کنیم؟ ما که از نظر تکنولوژی برتر از دیگر کشورها هستیم. سرمایه از کجا وارد میشود؟ کشورهای همسایه؟ سرمایه در چین، کره، هند و ... است تا زمانی که بخواهیم دنبال تلاش و ماجراجویی در دنیا باشیم. وضعیت این گونه خواهد ماند.
مهرعلیزاده بیان کرد: آقای رئیسی! شما جزء سران سه قوه هستید. مگر در مورد بنزین تصمیم گرفته نشد؟ مگر درمورد فیلترینگ که صحبت میشود، شما نگفتید که تلگرام و اینستاگرام و توییتر دارم؟ حالا که با مردم مهربان شدهاید، لطف کنید فیلترینگ را بردارید. لطف کنید برای دستگیرشدگان آبان 98 که تعدادشان مشخص نیست و کشتهشدگان آبان 98 که همچنان تعدادشان معلوم نیست، درخواست عفو از مقام معظم رهبری بگیرید. نگرانیها را کاهش دهید و فقط حرف نزنید.
** قدرت در دست مردم است
محسن مهرعلیزاده در بخش پایانی مناظره گفت: اگر آقای زاکانی، معلم انشاء جلسه ایراد نگیرند، مسائلی را برای گفتن حرف حساب از رو می خوانم.
وی بیان کرد: شش روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری است. انتخاباتی که میتواند با نتایج از پیش تعیین شده به پایان برسد یا با معجزهای نتیجه غیر از خواست انحصارطلبان رقم بخورد.
وی اذعان کرد: قرار بود جمهوریت جمهوری اسلامی حفظ شود، بیان اندیشه محدود نشود، تمام سلایق در انتخابات حضور داشته باشند و با رفع رانت و تبعیض برخورد شود و مردم در این که چه میپوشند، میخورند و میاندیشند یعنی در سبک زندگی آزاد باشند.
مهرعلیزاده بیان کرد: میدانم که امروز با این موارد فاصله داریم. امروز دو راه پیش روی ماست. راه اول قهر با صندوق رای و شرکت نکردن در انتخابات است. راه دوم این است که با امید به آینده، عزت ایرانیان و نیز برای جلوگیری از به خطر افتادن ایرانمان وارد صحنه بشوید.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در خرداد 76، ابر و مه و خورشید و فلک برای انتخاب یک فرد به میدان آمده بودند اما به خواست شما مردم، عرصه دیگری رقم خورد که آن تشکیل دولت اصلاحات به عنوان کارآمدترین دولت بود.
وی اظهار کرد: مردم قدرت در دست شماست. قدرت انتخاب میان شادی و غم و امید و ناامیدی و برقراری عدالت یا تبعیض و ظلم.
وی افزود: شرکت یا عدم شرکت در انتخابات حق شماست اما عدم شرکت، محروم ساختن خویش از حق خویشتن است. بیایید با استفاده از این حق قانونی خود، به زندگی سلام دوباره کنید و با رای به دولت زندگی ایرانی برازنده ایرانی بسازیم.
مهرعلیزاده در انتها تاکید کرد: این بار لحظه انتخابات، لحظه تغییر قرن است.
انتهای پیام/