به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ 4 طرح فناورانه حوزه آب با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور رونمایی شد. این طرحها توسط شرکتهای دانشبنیان تهیه و تدوین شده بودند.
این چهار طرح شامل موارد زیر است:
ساخت دوربین با طیفهای مشخص تفکیک دمایی در محدودههای 8000 تا 14200 نانومتر برای سنجش گرما یکی از طرحهای رونمایی شده بود که برای تحقیق بر روی تصاویر هوایی قابلیت استفاده دارد و بیشتر برای به دست آوردن اطلاعات از زمینهای کشاورزی استفاده میشود. همچنین میتوان از این دوربینها برای بررسی زیست جانوری و گیاهی در آب و منابع آبی استفاده کرد.
بومیسازی «غشای سرامیکی سیلیکون کارباید» طرح دیگری بود که رونمایی شد. کاربرد این دانشفنی در تصفیهخانههاست و ذرات معلق در آب را پاکسازی میکند و بیشتر در مناطقی که دسترسی به آب شیرین امکانپذیر نیست کاربرد دارد. این سیستم قابلیت نصب آسان در آبشیرینکنها را دارد و نسبت به دبیهای متفاوت آبی انعطافپذیر است.
طرح دیگری که در این حوزه رونمایی شد بومیسازی براکت و قفس پرورش ماهی در دریا بود. براکت، قطعهای در قفسهای پرورش ماهی است که لولههای سازنده را متصل به هم نگه میدارد و فشار به تورها را به خطوط مهار سرشکن میکند. بیشتر براکتها و دیگر تجهیزات مورد نیاز این صنعت از کشورهای نروژ، ایتالیا، چین و ترکیه تأمین میشود؛ اما با تلاشی دانشبنیان، این کار بومیسازی شد و همه تجهیزات این کار در داخل کشور تولید میشود.
سامانه شیرین سازی آب به روش الکترودیالیز معکوس طرح چهارمی بود که در معاونت علمی ریاست جمهوری رونمایی شد. حفظ منابع آبی در شرایط خشکسالی اهمیت زیادی دارد و لازم است پروسهشیرینسازی آب در روستاهایی که دسترسی به آب شرب ندارند به صورت جدیتر صورت بگیرد. از اهداف اجرای این پروژه هم همین موضوع بودهاست. در این روش آب شرب از منابع آبی شور استحصال میشود و کاربرد آن در مناطق دور افتادهای مانند معادن است.
برای شیرینسازی آب از منابع شور از جریان الکتریسیته استفاده میشود. برای شیرینسازی آب در این روش از مواد شیمیایی استفاده نشده و با انرژی به نسبت پایینی این اتفاق میافتد. فرآیند شیرینسازی آب با همکاری استانداری بوشهر در برخی روستاهای این استان صورت گرفته است و جمعا 300 متر مکعب در شبانهروز آب تصفیهشده در اختیار مردم این روستاها قرار میگیرد.
انتهای پیام/