به گزارش خبرنگار خبرآنی، محمد هادی عسگری در نشست خبری سومین رویداد ملی استارتاپی کارآفرینی اجتماعی با محوریت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و طلاق، اظهار داشت: یکی از سیاستهای محوری حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم توانمندسازی نسل جوان دانشجویی است که مدیران بالقوه فردای ایران اسلامی بشمار میروند.
وی ادامه داد: زمینه توانمندسازی دانشجویان ضمن آموزش و تحصیل، با توجه به برگزاری برنامهها و دورههای گوناگون و سرفصلهایی که بهصورت آموزش غیررسمی و فعل و انفعالات در دانشگاه انجام میشود که بی تردد ضریب موفقیت دانش آموختگان دانشگاهها افزایش مییابد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: اگر ما توسعه و دستیابی به توسعه همه جانبه و پایدار را آرمان ملی بدانیم که آسیبهای اجتماعی به عنوان یک عامل مخل وارد میشود و فرآیند دستیابی به توسعه را از طریق درگیر کردن ذهن و ضمیر کارگزاران توسعه با اخلال مواجه میکند.
عسگری افزود: ما باید به سمت برنامههایی حرکت کنیم که مجموعه کنشگران فعال دانشجویی توانمند را ایجاد کنیم تا در آینده مدیران و کارگزاران ارزشمند و دانش آموخته و با صلاحیت بتوانند اجرای امور کشور را در دست بگیرند.
وی ابراز داشت: این دوره استارتاپ یکی از برنامههای حوزه آسیبهای اجتماعی بود که دانشگاه اصفهان میزبان آن است و به علت شیوع همهگیری کرونا تصمیم گرفته شد به صورت ملی و در همه دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه اصفهان را یکی از دانشگاههای مؤثر در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی کشور دانست و گفت: تلاش میشود که زمینه مشارکت و حضور حداکثری دانشجویان دارای ایده برای مقابله با آسیبهای اجتماعی با محوریت طلاق را شاهد باشیم که در این باره جلسات هم اندیشی مفصلی نیز برگزاری شده که امید است نتایج و برنامههای آن در سپهر فرهنگی- اجتماعی کشور مورد استفاده جوانان فرهیخته ایران اسلامی قرار گیرد.
سومین رویداد ملی استارتاپی کارآفرینی اجتماعی با ۴۰ ایده
در ادامه ابراهیم رضایی مدیرکل فرهنگی دانشگاه اصفهان و دبیر سومین رویداد ملی استارتاپی کارآفرینی اجتماعی، اظهار داشت: مهلت ثبت نام در این رویداد تا دو روز دیگر ۲۱ خردادماه است و از ۱۲ تا ۱۶ تیرماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری در دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
رضایی با اشاره به اینکه تعداد شرکتکنندگان در این رویداد استارتاپی ۴۰ نفر است، افزود: همه این افراد در باره آسیبهای اجتماعی با موضوع طلاق ایده دارند؛ البته ایدهها تا ۱۰ تیرماه نهایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه جلسات کارگاهها به صورت ایده شو و بوم کسب و کار پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاهها به صورت مجازی از ۲۳ خرداد تا ۶ تیر خواهد بود که هفت کارگاه تخصصی و سه کارگاه انتقال تجربه پیشبینی شده است؛ چهار کارگاه حضوری نیز از ۱۲ تا ۱۶ تیر تحت عنوان کار تیمی، آموزش بوم ایده، کارآفرینی اجتماعی و ارائه به سرمایه گذار برگزار خواهد شد.
دبیر سومین رویداد ملی استارتاپی کارآفرینی اجتماعی دانشگاه اصفهان اضافه کرد: مسابقه ایده شو از صبح ۱۲ تیرماه برگزار و ایدههای برتر برگزیده خواهند شد؛ کارگاهها نیز به مدت سه روز خواهد بود و ۱۶ تیر ماه اختتامیه این رویداد ملی برگزار خواهد شد.
حمایت و معرفی ایدههای برتر به سرمایهگذاران
رضایی گفت: برای ترغیب شرکت کنندگان و تیمهای استارتاپی تبلیغات مناسبی در سطح شهر و استان اصفهان و کشور با حمایت وزارت کشور و وزارت علوم انجام شده است ضمن اینکه امسال این رویداد ابتر رها نمیشود و مقرر شد که ایدههای برتر به سرمایه گذاران خصوصی و دولتی معرفی شوند تا ایدههای خود را به نتیجه برسانند.
مدیر مدیرکل فرهنگی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه سازمان ورزش و جوانان به ایدههای برتر دو دوره قبل که یکی از آنها سال ۹۷ در دانشگاه اصفهان برگزار شده بود، تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات داد، گفت: ایدههایی که در رویدادهای دورههای قبل ارائه شده بودند توسط وزارت علوم و حتی خیران حمایت مالی شد.
رضایی در خصوص تأثیر گذاری این ایدهها در کاهش آسیبهای اجتماعی جامعه اظهار داشت: وظیفه دانشگاه بسترسازی برای فعالیت دانشجویان در زمینه استارتاپها و ارائه ایدههای علمی است تا در نهایت محصولی علمی عرضه شود و دستگاههایی مانند استانداری، بهزیستی و قوه قضائیه از آنها حمایت و استفاده کنند.
وضعیت نامطلوب ازدواج و طلاق دانشجویان
مدیرکل فرهنگی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه وضعیت آمار طلاق و ازدواج در کشور مطلوب نیست، گفت: برخی از نقاط استان اصفهان، مانند شاهین شهر وضعیت خوبی به لحاظ ازدواج و طلاق ندارد و به نسبت بر اساس آمار در کشور هم همین طور است.
رضایی بدون اشاره به آمار وضعیت ازدواج و طلاق دانشجویی را نیز نامطلوب دانست و گفت: بی شک آمار ازدواج و طلاق دانشجویی اکنون نسبت به دهههای ۷۰ و ۸۰ خوب نیست زیرا سن ازدواجها بالا رفته، میزان ازدواج کم و طلاق بیشتر شده است.
وی تصریح کرد: وزارت کشور و وزارت علوم اعتقاد دارند اگر این استارتاپها راه اندازی شود به عنوان یک بازو و یکی از هزاران کاری که میتوان انجام داد، شاید بتوان وضعیت ازدواج و طلاق را در سطح کشور بهبود بخشید.