به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ روز گذشته (17 خرداد ماه) موافقتنامه لغو روادید گروهی گردشگری بین ایران و روسیه، به امضای علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور و زارینا دراگوزووا، رئیس آژانس فدرال گردشگری روسیه رسید.
از جمله اهداف امضای این موافقتنامه توسعه همکاریهای بلندمدت سودآور متقابل میان شرکتهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، توسعه همکاریهای درون منطقهای در حوزه گردشگری، تبادل اطلاعات مربوط به ارزیابی میزان پیشرفت در اجرای موافقتنامه و نیز تبادل منظم اطلاعات مربوط به امنیت گردشگران در قلمرو دو کشور است.
طبق این توافقنامه دو کشور متعهد شدند به منظور صدور روادید گروهی، فهرست شرکتهای گردشگری معتبر را که در چارچوب موافقتنامه حق فعالیت دارند، با ذکر نام نهادهای هماهنگکننده، شماره ثبت این شرکتها، اطلاعات تماس و همچنین نمونه مهرهای نهادهای هماهنگکننده و شرکتهای گردشگری را سالیانه با یکدیگر مبادله کنند.
این موافقتنامه یک معاهده بینالمللی محسوب نشده و برای هیچ یک از طرفها تعهد و حقی را که براساس قوانین بینالمللی باشد ایجاد نمیکند و اجرای آن باید مطابق با مقررات دو کشور صورت پذیرد. هر گونه اختلاف ناشی از اجرا یا تفسیر این برنامه اجرایی، با مذاکره میان طرفین، از طریق مجاری دیپلماتیک، حل و فصل خواهد شد.
این توافق را میتوان گام خوبی در راستای جذب گردشگران روس به کشور دانست چرا که روسیه به صورت سالیانه حدود 45 میلیون گردشگر به کشورهای دیگر میفرستد و سهم ایران تا به امروز از این تعداد گردشگر قابل ملاحظه نبوده است.
از بین گردشگران روس حدود سه و نیم میلیون گردشگر به ترکیه سفر میکردند اما روسیه پس از تیره شدن روابط با ترکیه تصمیم گرفته مدل کسب و کار خود را در گردشگری تغییر دهد و دنبال بازارهای جدیدتری در آسیا است؛ متاسفانه در ارزیابی مقاصد گردشگری روسیه، ایران جایگاهی نداشته است و کشورهایی چون امارات، ویتنام، اردن، تایلند و چین به عنوان مقاصد گردشگری تعیین شدهاند.
یکی از اصلیترین دلایل عدم جذب گردشگر خارجی، به خصوص گردشگران روسی فقدان تبلیغات درست برای جذب بوده و این عدم شناخت باعث شده است که ایران سهم زیادی از گردشگران روس را به خود اختصاص ندهد بنابراین لازم است برای جذب بیشتر گردشگر از روسیه در کنار اقداماتی چون لغو روادید، بر تبلیغات مستمر و موثر در این کشور برای معرفی جاذبههای توریستی ایران تلاش کرد. این مهم با افزایش تعاملات بین دو کشور بیشتر و بیشتر هم میشود. کما اینکه مسئولان گردشگری روسیه هم از این موضوع استقبال کردهاند و آنها هم امیدوار به جذب گردشگر از ایران هستند.
یکی از اصلیترین دلایل عدم جذب گردشگر خارجی، به خصوص گردشگران روسی فقدان تبلیغات درست برای جذب بودهاست
با پایان شرایط کرونایی حاکم بر جهان امکان سفر بدون روادید بین دو کشور فراهم میشود و نتایج این توافق به صورت ملموستر قابل بررسی است. در حال حاضر هم دو کشور بر روی گردشگری واکسن کار میکنند و امیدوارند بخشی از گردشگران که واکسن دریافت کردهاند بتوانند از مزایای لغو روادید بهرهمند شوند؛ بخشی از 10 میلیون گردشگر خروجی از ایران هم به سمت روسیه خواهند رفت.
حرکت به سمت لغو روادید انفرادی بعد از تعیین نتایج لغو روادید گروهی
این سفرها در قالب گروههای گردشگر 5 تا 50 نفره ایرانی و روسی صورت میپذیرد و این مدل سفر گروهی برای اجرای ابتدایی این برنامه بهتر است و میتوان گروههای تعریف شدهتری را انتخاب کرد؛ بعد از مشخص شدن نتایج این گونه سفرها میتوان به سمت لغو روادید انفرادی حرکت کرد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده بود: قبل از همهگیری کرونا بیش از 60 هزار گردشگر ایرانی به روسیه و 36 هزار گردشگر روسی به ایران سفر میکردند اما عملیاتی شدن طرح لغو روادید، با توجه به مسافت کم و ظرفیتهای خوب دو کشور امیدواریم که این تعداد گردشگر افزایش بیشتری پیدا کند.
کاظم جلالی؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز در باره طرح گردشگری واکسیناسیون روسیه که قرار است بزودی اجرایی شود، اظهار کرد: در تلاش هستیم که در راستای طرح گردشگری سلامت که پوتین، رئیس جمهوری روسیه دستور اجرایی شدن آن را داده تجّار و دانشجویان ایرانی بتوانند از مزایای آن استفاده کرده و به راحتی وارد روسیه شوند، ضمن اینکه در قالب این طرح شهروندان ایران نیز خواهند توانست هم برای واکسناسیون و هم در کنار آن گردشگری وارد روسیه شوند.
البته برای اجرای این تفاهمنامه اعتبار زمانی تا 2023 تعیین شده است؛ ایران باید این زمان را صرف افزایش هرچه بیشتر تبلیغات بینالمللی و موثر کند تا منجر به جذب بیشتر گردشگر روس شود، حال باید منتظر ماند و عملکرد دستگاههای مسئول در راستای نحوه استفاده آنها از این فرصت را شاهد بود.
انتهای پیام/