شرایط زیست‌محیطی کشور بسیار شکننده است

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی؛ مسعود تجریشی، معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست در پیامی به مناسبت هفته محیط‌زیست (17 تا 23 خرداد) ضمن تبریک این هفته اظهار کرد: دوستداران محیط‌ زیست همانطور که برای خانواده خود وقت می‌گذارند که زندگی خوبی داشته باشند، تلاش می‌کنند که نسل بعدی نیز محیط زیست خوبی داشته باشد، بسیاری از مثال‌ها همیشه این بوده که محیط‌ زیست امانتی در دست ما برای نسل‌های آینده است. 

وی افزود: ما به عنوان یک کشور در حال توسعه می‌توانیم تا حدی قبول کنیم که به سمت توسعه برویم و محیط زیست را تا حدی کمتر ببینیم، اما شرایط آسیب‌پذیر و شکننده‌ محیط‌ زیست حکایت از آن دارد که ما به این حد هم توجه نکردیم.

محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست  اظهار کرد: اما نکته‌ای که وجود دارد این است که وقتی این هفته‌ها می‌آید، ما می‌توانیم هم تبریک بگوییم، هم درد دل کنیم و هم به پرسش‌ها پاسخ دهیم، یک ارزیابی داشته باشیم از اینکه کجا بودیم، کجا هستیم و چالش‌ها و مسائلی که داریم چیست.

تجریشی ادامه داد: محیط‌ زیست کشور در شرایط خوبی به سر نمی‌برد، به عنوان یک کشور در حال توسعه می‌توانیم تا یک حدی قبول کنیم که به سمت توسعه برویم و محیط‌ زیست را تا حدی کمتر ببینیم، اما شرایط محیط زیست کشور و آسیب‌پذیری آن همه حکایت از این دارد که ما به این حد هم توجه نکردیم و واقعا شرایط زیست‌محیطی کشور بسیار شکننده است.

وی افزود: شاخص‌ها در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و غیر از اینکه امانتی است برای نسل‌های بعدی، قطعا خسارت‌هایی چه به لحاظ اقتصادی و چه بهداشتی و هزینه‌ای که به کشور وارد می‌شود، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که هر چه زودتر خودمان را به شرایط شکننده نزدیک کنیم و در بسیاری از مواقع غیرقابل برگشت باشد، مثلا آب زیرزمینی غیر قابل برگشت است اگر آب تجدیدپذیر را به عنوان آب زیرزمینی در نظر بگیرید، با نشستی که الآن در شهرهایی مانند تهران، رفسنجان، کرمان، ساوه و بسیاری از مناطق خشک کشور دارد اتفاق می‌افتد، غیرقابل برگشت شده است، پس می‌توانیم انتظار داشته باشیم که در برخی از قسمت‌ها شرایط غیرقابل برگشت می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مثلا وقتی تالابی خشک می‌شود، به راحتی برنمی‌گردد، آب زیرزمینی که نشست کند، دیگر تجدیدپذیر نیست، بسیاری از کشورهای دنیا از جمله چین را در نظر بگیریم در یک مدت زمان کوتاهی به جمع‌بندی رسیدند که اگر دنبال توسعه اقتصادی هستند، خسارت‌هایی که دارد به کشورشان وارد می‌شود، غیرقابل برگشت است. نمی تواند به توسعه پایدار برسد، بنابراین همین چین را نگاه کنید، یک زمانی ذغال سنگ می‌سوزاند و آلودگی هوا برای شهرهایش عادی بود، چون می‌خواست صنعتی باشد، الآن در یک زمان کوتاهی حتی کوتاه‌تر از آن چیزی که اروپایی‌ها به جمع‌بندی رسیدند که محیط‌ زیست برایشان مهم است، برگشتند و آلودگی هوا را به صورت جدی دنبال کردند و برای شهر پکن و صنایع هدف‌گذاری کردند و تولیدشان را به سمت تولید سبز بردند. 

تجریشی تأکید کرد: بنابراین می‌توانیم بگوییم ما هم شکننده هستیم و هم زمان را آرام‌آرام داریم از دست می‌دهیم و شرایط را به سمتی می‌بریم که دیگر غیرقابل برگشت باشد.

انتهای پیام/

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.