به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از رویترز، واردات چین با بیشترین سرعت طی 10 سال گذشته در ماه ماه مه رشد کرده که نتیجه افزایش تقاضا برای مواد خام اولیه بوده است. ولی رشد صادرات این کشور در بحبوحه اختلالهای ایجاد شده توسط بحران کرونا، آهسته تر از حد انتظار بوده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید.
در حالی که بهبود بازارهای توسعه یافته تقاضا برای محصولات چینی را بالا برده، ولی کمبود جهانی نیمهرساناها، هزینه بالای مواد خام اولیه و حمل و نقل آنها، مشکلات لجستیکی و تقویت یوآن، دورنمای صادرات بزرگترین کشور صادرکننده جهان را تیره و تار کرده است.
صادرات چین به دلار 27.9 درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است. این در حالی است که رقم رشد صادرات این کشور در ماه گذشته برابر با 32.3 درصد بوده است و تحلیلگران انتظار یک رشد 32.1 درصدی را داشتهاند.
دارند کاهش سرعت صادرات نتیجه افزایش موارد ابتلا به کرونا در در استان گوانگ دونگ است تجارت در بنادر شنزن و گوانجو را کند کرده است.
شرکتهای بزرگ حمل و نقل به مشتریان خود در مورد افزایش موارد ابتلا به کرونا در میان کارکنان بندر یانتیان شنزن هشدار دادهاند.
علاوه بر تاثیر بحران کرونا، کمبود جهانی ریزتراشه هم به صادرات محصولات مربوط به نیمه رساناها آسیب زده است. برای مثال محصولات مربوط به خودرو که بزرگترین صادرات چین است، 4 درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
متوسطه دو ساله رشد صادرات در ماه مه تا 23.4 درصد پایین آمده در حالی که در آوریل برابر با 36.3 درصد بوده است. بازگشایی اقتصادهای توسعه یافته تقاضا برای تجهیزات مراقبت شخصی و دور کاری را کاهش داده است.
در این بین ارزش یوان در برابر دلار به بالاترین رقم طی سه سال گذشته رسیده است که باعث افزایش قیمت محصولات برای مصرفکنندگان آمریکایی میشود.
واردات چین 51.1 درصد از نظر ارزش دلاری افزایش یافته که سریعترین سرعت رشد واردات از ژانویه 2011 را نشان میدهد. ولی اقتصاددانها یک افزایش 51.5 درصدی را انتظار داشتند.
چین در ماه جاری میلادی 45.53 میلیارد دلار مازاد تجارت داشته است. این رقم در ماه آوریل برابر با 42.86 میلیارد دلار بود.
انتهای پیام/9