بازار برنج را پیش از گرانی مدیریت کنید

مهدی نجف پور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به اینکه وضعیت تولید، واردات و تنظیم بازار برنج در دستور کار کارگروه تنظیم بازار کشور قرار گرفته است، گفت: بیش از نیمی از مصرف برنج در کشور از نوع برنج وارداتی بوده و با توجه نظر به کاهش قابل توجه میزان بارندگی در کشور و متعاقباً احتمال کاهش میزان تولید برنج ایرانی در سال جاری نیاز بیشتری به تامین و عرضه برنج وارداتی نسبت به قبل وجود خواهد داشت اما ضروری است تمهیدات مقتضی در خصوص واردات به موقع و به میزان بیشتری از نیاز فعلی مصرف کشور صورت پذیرد در همین زمینه باید نظام تعرفه‌گذاری بخش گمرکی به نحوی تدوین گردد که در راستای تسهیل واردات و تسریع در آن باشد.

وی با بیان اینکه بررسی و رصد بازار کشور نشان می دهد که بازار مصرف برنج وارداتی نسبت به برنج تولید داخل چه از لحاظ ذائقه مصرف و چه از لحاظ اختلاف قیمت بسیار متفاوت بوده و به یقین وفور برنج وارداتی در بازار آسیبی به تولیدکنندگان و کشاورزان داخلی وارد نخواهد کرد، افزود: با فرض بر تحت تاثیر قراردادن منافع تولیدکنندگان داخلی نیز دولت موظف است اقدامات حمایتی خود را از آنها انجام دهد.

رئیس انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان تصریح کرد:  حق مصرف کنندگان در انتخاب مصرف کالای مورد نیاز خود از حقوق اولیه و بنیادین هر شهروند ایرانی است و این انجمن به عنوان نماینده رسمی جامعه مصرف کنندگان کشور قویاً درخواست می‌کند اولاً در اسرع وقت نسبت به واردات برنج به میزان مورد نیاز کشور با حداقل قیمت تمام شده که متاثر از تامین ارز مورد نیاز و تعرفه حقوق و عوارض گمرکی است اقدامات لازم صورت گیرد.

وی اضافه کرد: البته برنج وارد شده به میزانی در بازار ارائه شود که مانع افزایش قیمت شده و منجر به تثبیت قیمت‌های فعلی و یا کاهش آن شود. از طرفی نیز فراوانی آن در سطح عرضه مجالی برای بروز تخلف هایی همچون گرانفروشی، امتناع از عرضه، فروش اجباری و ... به متخلفان ندهد. پس از تحقق موارد مذکور دولت به تامین ذخایر استراتژیک کشور متناسب با مقادیر تعریف شده در چارچوب قوانین و مقررات جاری بپردازد.

نجف پور گفت: تهدیدی که ممکن است کلیه فرآیندهای مذکور را مختل کند منجر به تضییع حقوق مصرف کنندگان می شود زیرا احتمال افزایش قابل توجه قیمت ارز در آینده خواهد بود که در آن صورت منجر به افزایش قیمت تمام شده واردات برنج و نزدیک شدن قیمت آن به برنج تولید داخل می شود که متأسفانه همین امرافزایش ناخواسته قیمت محصولات داخلی را انجام خواهد شد. لذا تصمیم گیری جهت واردات گسترده برنج، با فرض ثابت بودن قیمت ارز و تحت کنترل بودن اختلاف قیمت آن با برنج تولید داخل قابل توجیه است.

 انتهای پیام/

برچسب ها :

بازار گرانی مدیریت

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.