به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از بلومبرگ، ائتلاف اوپک پلاس به طرح خود برای افزایش تولید نفت در ماه جولای پایبند است ولی وزیر نفت عربستان بازار را در تردید نگه داشته که آیا این گروه پس از ماه جولای جهت همگام شدن با شتاب رشد اقتصاد جهان، افزایش تولید نفت خواهد داشت یا نه.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی خبرآنی بخوانید.
عبدالعزیز بن سلمان، وزیر نفت عربستان در برخی اظهارنظرهای خود از زمان سقوط قیمت نفت در سال گذشته میلادی گفته بود:«دوررنمای تقاضا نشانههای واضحی از بهبودی دارد». ولی در مورد لزوم افزایش عرضه نفت در آینده گفت باید به شرایط آن زمان توجه کرد.
به دنبال افزایش قیمت نفت تا بیش از 70 دلار در هر بشکه و بالا رفتن تقاضا برای بنزین و دیزل در آمریکا، چین و اروپا، ائتلاف اوپک پلاس در حال حاضر در مرکز بسیاری از گفتگوها در بازار قرار دارد. اوپک و متحدانش بیش از یکسال است تلاش میکنند مانع سقوط قیمت نفت شوند و تولید خود را با احتیاط افزایش دادهاند ولی حالا ماجرا متفاوت است. بازار نفت به سمت کمبود پیش میرود.
این ائتلاف همچنین باید خطر دو جانبه بازگشت تولید نفت ایران و احتمال اوج دوباره ویروس کرونا را مدیریت کند. محمد بارکیندو دبیرکل اوپک گفت:«کرونا یک دشمن دائم و غیر قابل پیشبینی است و جهشهای آن همواره یک تهدید هستند.
نمایندگان ائتلاف اوپک پلاس پس از یک جلسه کمتر از 30 دقیقهای اعلام کردند تولید نفت این ائتلاف 841 هزار بشکه در روز در ماه جولای افزایش مییابد. طبق قراردادی که یک سال پیش برای نجات تولیدکنندگان از یک جنگ قیمت امضا شده بود، قرار است تولید نفت اوپک و متحدانش تا آوریل 2022 ثابت بماند. با توجه به افزایش تقاضا در جهان، باید دوباره در مورد این قرارداد مذاکره شود.
احتمال بازگشت تولید نفت ایران به بازارهای بین المللی ذهن وزرای اوپک پلاس را مشغول کرده است. ایران در حال مذاکره برای احیای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریمهای آمریکاست. این مذاکرات احتمالاً تا ماه اوت (مرداد ماه) طول میکشد.
پیشبینی میشود با برداشته شدن تحریمهای آمریکا علیه صنعت نفت ایران، این کشور تولید نفت خام خود را تا 4 میلیون بشکه در روز نسبت به 2.4 میلیون بشکه سال گذشته میلادی افزایش دهد.
انتهای پیام/98