به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه زنده گفت و گوی ویژه خبری در خصوص نوسانات بازار ارز گفت: در این خصوص دو نگاه وجود دارد که نگاه حداقلی آن مثل تنظیم نوسانات ارز نمیتواند ما را در اقتصاد به موفقیت برساند به عقیده من کشور ما توانمندیهایی دارد که در خصوص آنها نمی خواهم شعار بدهم چرا که ما بررسی های زیادی را در دولت سایه و در کارگروه های اقتصادی داشتیم. به عقیده من کشور را نباید فقط اداره کرد بلکه باید جهش داد.
وی ادامه داد: این فرصت ها را اگر با مدیریت صحیح اداره کنیم جهش خواهیم یافت. دولت باید برای ارز اوری این نگاه را داشته باشد و ان را فقط منوط به نفت و وزارت نفت نکند. دولت باید برای تک تک دستگاه های خود ماموریت داشته باشد و برای هر وزارتخانه وار تعیین کند.
جلیلی ادامه داد: نباید اینطور باشد که هر وزارتخانه برای خودش کار کند و نقش و هنر رئیس جمهور هم اینجاست که بتواند دستگاه ها را همافزا کند. به طور مثال اگر ارز آوری در محصولات کشاورزی میخواهیم وزارت خارجه نیز در آن نقش دارد و برای ان نیز باید ماموریت تعریف کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برای تنظیم بازار ارز باید نگاه جهشی به کشور و توانمندی های آن داشت تصریح کرد: باید آنقدر بتوانیم تامین ارز کنیم که کشور جهش پیدا کند و دچار نوسان نشود.
جلیلی در پاسخ به این سوال که برنامه وی برای رونق بازار مسکن چیست گفت: تامین مسکن حق مردم و وظیفه دولت است. وقتی ما از حقوق شهروندی حرف می زنیم مسکن نیز شامل ان می شود. زمانی ما 800 هزار واحد می ساختیم اما امروز به 400 هزار واحد رسیده است. این در حالی است که برای هر صد متر خانه ای که ساخته می شود حدود سه شغل ایجاد می شود.
وی با اشاره به اینکه امروز باید 800 هزار ازدواج داشته باشیم اما به خاطر ضعف مسکن به 500 هزارکاهش پیدا کرده است تاکید کرد: در مقطعی مسکن مهر وجود داشت و دو سه میلیون آن ساخته شد اما متاسفانه طی این هشت سال روند کندی پیدا کرد. ما باید سالانه 1 میلیون مسکن بسازیم اما اقتضاعات محیطی را نیز در نظر بگیریم. در واقع مسکن مهر یک مدل خوب است اما باید تصیح و تکمیل شود.
جلیلی یادآور شد: برنامه داشتن صرفا به معنی ساخت و ساز نیست بلکه باید سیاست های اقتصادی را تنظیم کنیم. در واقع باید مسکن کالای سرمایه ای را به کالای مصرفی تبدیل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در خصوص برنامه خود در خصوص قشر آسیب پذیر جامعه نیز گفت: اینکه می گوییم کشور باید جهش پیدا کند یکی از مباحث اساسی آن، داشتن برنامه مشخص برای معیشت مردم است که در این هشت سال و در دولت سایا روی آن کار کرده ایم. در سه سال اخیر 55 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی برای معیشت مردم تخصیص داده شد اما به دست مردم نرسید. ایا نظام توزیع را نمی توان مدیریت کرد؟
جلیلی ادامه داد: باید در این مسیر از شبکه مویرگی مردم نیز استفاده کنیم. اگر سیستمی را ایجاد کنیم که پول به دست مردم برسد نتنها دیگر در صف نمیایستند که مغازه دار دنبال مردم خواهد دوید. ما برای اجرای این امر طرح سبد غذایی را در نظر داریم. اینکه بگوییم مردم فقط یارانه بگیرند کافیست که نمیشود شما در قبال مردم مسئولیت دارید. اگر تغذیه مردم دچار مشکل شود آنها دچار سوء تغذیه خواهند شد.
وی ضمن اشاره به 13 قلم کالایی که حتما باید به دست مردم برسد گفت: مردم باید روزانه 2500 کالری در طیفی از مواد مغذی دریافت کنند تا جامعه سالم باشد آن موقع ما موفق خواهیم بود و تولید و تامین کالا و اشتغال نیز افزایش می یابد. برای طرحی که گفتم زیرساخت جدیدی لازم نیست، یک حساب بانکی و گوشی تلفن همراه برای هر خانوار کفایت میکند.
نامزد ریاست جمهوری گفت: طرح وان نیز از دیگر طرحهای ما است که از سه سال گذشته روی آن کار کردیم و ذیل آن سهم مصرفی مردم از انرژی یعنی بنزین، برق و گاز به خودشان واگذر خواهد شد. این کار موجب اصلاح الگوی مصرف نیز میشود و مردم حتی می توانند از مازاد انرژی خود کسب درآمد نیز بکنند و این کار به عدالت نزدیکتر است.
جلیلی با یادآوری اینکه طی سالهای 90 و 91 ضریب جینی پایین آمده بود اما متاسفانه بالا رفته است گفت: علاوه بر مواد مغذی و معیشت مردم ما برای تفریح و شادکامی مردم نیز برنامه داریم. دولت بودجه دارد و همچنین مکان های اقامتی و سیاحتی که در اختیارش هست تقریبا مثل بخش خصوصی است اما 6 ماه سال خالی هستند. ما می توانیم 5 روز اقامت رایگان به همان 500 هزار زوجی که در سال ازدواج میکنند بدهیم و همچنین به دهک های پایین جامعه.
انتهای پیام/