به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سیدحمیدرضا هاشمی گلپایگانی، مدیرعامل خانه «ای بی» در بیان بخشی از مشکلات کودکان پروانهای، به موضوع محرومیت آنها از تحصیل اشاره کرد و گفت: در مورد مشکلات بیماران پروانهای ادامه داد: بزرگترین معضلی که با آن مواجهند به غیر از تأمین مالی، داروها و تهیه پانسمانها، این موضوع است که فرهنگسازی لازم درباره عدم واگیر بودن این بیماری صورت نگرفته و بیماران نیاز دارند که از آرامش روانی نسبی در سطح جامعه برخوردار باشند. باید بتوانند از تحصیل رایگان برخوردار باشند.تحصیل رایگان به این معنا که بتوانند از کلاسهای درسی آموزش و پرورش استفاده کنند.
وی ادامه داد: بسیاری سؤال میکنند که این بچهها به مدرسه نمیروند؟ باید عنوان کنم که به دلیل وجود زخمهای باز و بسته بر سر و دست این کودکان، ترسی برای سایر بچهها و والدین شان ایجاد شده که ممکن است این بیماری واگیر داشته باشد. به همین دلیل است که این عزیزان از شرکت در کلاسهای درس محرومند و با توجه به اینکه ممکن است توان مالی برای استفاده از معلم خصوصی نداشته باشند، در نتیجه از تحصیل محروم میمانند! حال ممکن است آموزش و پرورش این موضوع را مطرح کند که این بچهها در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل شوند. در اینجا باید این نکته را ذکر کنم که بچههای پروانهای از لحاظ ذهنی و درک و هوش مشکلی ندارند که بخواهند در مدارس استثنایی تحصیل کنند بلکه از لحاظ هوشی بسیار قویتر هم هستند. فقط در مواردی ممکن است که در زمینه شنوایی مشکل داشته باشند اما در مجموع قادرند که در کلاسهای درس معمولی، در کنار سایر دانشآموزان قرار گرفته و تحصیل کنند.
سازمان استثنایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به ادعاهای مدیرعامل خانه «ایبی» توضیحاتی به شرح ذیل اعلام کرد:
این سازمان با توجه به ارائه خدمات به دانشآموزان با نیازهای ویژه، آمادگی پذیرش این گروه از دانشآموزان را در 3 سطح به شرح زیر دارد:
1- ارائه خدمات به شیوه تلفیقی - فراگیر در مدارس عادی به دانشآموزان با بیماری پروانهای خفیف که توانایی حضور در مدارس عادی را دارند.
2- ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در مدارس ویژه دانشآموزان ذهنی - حرکتی به دانشآموزان با بیماری پروانهای متوسط
3- ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب برنامه "آموزش در منزل" به دانشآموزان با بیماری پروانهای شدید که به دلایل جسمی قادر به حضور در مدارس نیستند.
لازم به ذکر است یکی از برنامههای سازمان آموزش و پرورش در سالهای اخیر افزایش گروههای تحت پوشش است که یکی از گروههای مورد بررسی با عنوان اختلالات سلامتی یا ناتوانیهای جسمی و بهداشتی است که دانشآموزان پروانهای نیز در این گروه قرار میگیرند.
انتهای پیام/